pwlb 06.11.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam wszystkich, chciałbym prosić o poradę w następującej sprawie.Jestem w trakcie remontu mieszkania (budynek z lat 60) i pion kanalizacyjny w łazience, jakby to powiedzieć przebiega przez łazienkę - nie jest w ścianie ani nic z tych rzeczy. Efekt jest taki, że za każdym razem gdy ktoś spuszcza wodę (a nade mną jest jeszcze 6 mieszkań ) słychać lecące rurami "odpadki" nawet w salonie. Obecnie pion ten jest niechlujnie obudowany sklejką obłożoną płytkami, ale będę robić elegancką zabudowę z płyt g-k. I tu proszę o poradę - czy mogę jakoś akustycznie uszczelnić te rury? Nie mówię tu oczywiście o całkowitym wygłuszeniu, ale chociaż częściowym. Dodam jeszcze, że ten pion jest prawdopodobnie jednocześnie kanałem wentylacyjnym, co podejrzewam utrudni sprawę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 08.11.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Polecam http://otuliny-izolacyjne-sklep.pl/armacell-otulina-tubolit-ar-fonoblok-zwoje-pl.html ......oczywiście można jeszcze przy wykonywaniu zabudowy z płyt g-k odizolować wełną......zawsze to coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwlb 09.11.2015 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Dzięki wielkie za radę, tak zrobię jak mówisz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts