Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Bolera" Ani i Grzegorza

Recommended Posts

Andrzejko, facet jest tak wesoły, że jak coś zacznie opowiadać :lol: :lol: :lol: , kawy nie da się spokojnie wypić. A tA koza siedziała u faceta na siodełku (na rowerze) a on ją prowadził. Wszystkie mijające go auta przystawały, by popatrzeć. Oczywiście, facet był już po kilku głębszych, a koza się uparła, że na piechotę nie pójdzie, więc jechała rowerem a facej ją musiał prowadzić :lol: :lol: :lol: . Nasi instalatorzy to jego wierni słuchacze. Na szczęście jutro go już nie będzie, więc może wezmą się za robotę.

• Odpowiedzi 622
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiola, wykańczać domek i siebie :wink: do zamieszkania będziemy dopiero w przyszłym roku, bo musimy zrobić jeszcze ocieplenie, a w tym roku po prostu nie wyrobimy się z kasą (tak to jest jak się człowiek boi kredytów, ale z drugiej strony chałupka nasza od początku do końca). W tym na gotowe wykończymy tylko piwniczne pomieszczenia: kuchenkę, pralnię, kotłownię (mamy już prawie zrobioną na gotowe), korytarze. Część płytek do piwnicy już mamy, do kupienia zostaną jeszcze panele na ściany.

Mi się chce :lol: :lol:

Ania :o :o :wink: o w takim szoku byłam jak czytałam Twó dziennik, ile pracy włożyliście sami w domek (najszczerszy podziw dla męża :roll: :lol: ), i jaki efekt jest teraz :lol: . Exstra,

Kotłownia robi wrażenie, piękne kolorowe rureczki znikające w ścianie, bardzo użytecznie to wygląda :lol:

Ale prawdziwe wrażenie zrobił na mnie opis kwitnącego sadu, z zabawkami dla dzieciaków :o :roll: :lol: RAJ..., :lol: :lol:

może dlatego, że sama mam dwójkę w podobnym wieku i tak naprawdę to dla nich ten dom , a właściwie ogród 8)

Pozdrawiam i czekam na więcej :wink: :lol:

Bagat, dzięki za miłe słowa :p . Fakt, mąż mnóstwo rzeczy robił samodzielnie. Teraz bawi się z wykończeniówką. I to nieprawda, że wykończeniówka wykańcza. To bardzo fajny etap budowy domu, kiedy stoją już wszystkie ściany, prawie zrobione instalacje i pozostaje tylko upiększanie domku. W sumie każdy, nawet najmniejszy kroczek, bardzo cieszy :lol: .

Aniu, długo mnie nie było, bo czas jakoś goni- budowa, a przede wszystkim mój awans zawodowy... :( :( :( :(

Nie mam juz cierpliwości do tych papierów, dokumentów itp. Ale widzę, że Ty juz skończyłaś pracę. Bardzo szybko to zleciało, prawda? Pamiętam, jak niedawno pisałaś o swoich obawach w związku z podjęciem pracy, a tu już masz wakacje. Też już bym chciała- bardzo.

A teraz do budowy- kotłownia prezentuje się bardzo elegancko. Śliczne płyteczki na ścianach, a i sam piec wyjątkowo urokliwy. Super, że prace idą naprzód. Burmistrza też macie bardzo przedsiębiorczego- nie ma co. Ale może przynajmniej dzieci na tym zyskają :p :p :p :p :p :p

Pod moim blokiem też akurat wczoraj zaczęli montować nowe zabawki dla dzieci- prezentują się ślicznie, a dzieciaki już nie mogą się doczekać, kiedy będą mogły z nich skorzystać. Tyle, że nie zasponsorował ich burmistrz, a my- Wspólnota Mieszkaniowa. Czego się nie robi dla dzieci? :roll: :roll: :roll: :p :p :p :p :p :p :p

Pozdrawiam

Zeljka, jak na razie na działce, którą gmina chce przeznaczyć pod plac dla dzieci, byli tylko geodeci. Będę się cieszyć gdy ujrzę choćby najmniejszą huśtawkę. A do pomysłów naszego burmistrza podchodzę sceptycznie. Cóż, obiecanki, cacanki...

Tabaluga, z jednej strony - cieszę się z wakacji, bo mam mnóstwo rzeczy do zrobienia, z drugiej - przywiązałam się do tych dzieciaków i było mi smutno, gdy odchodziłam. Ale czas wracać do rzeczywistości.

Wypłytkowana kotłownia prezentuje się rzeczywiście całkiem, całkiem, zwłaszcza, że odpadnie problem z malowaniem i kurzem. Potraktuje się płytki wodą i już będzie czysto. A na sufit planujemy dać panele PCV. W sumie panelami ściennymi planujemy wyłożyć większą część piwnicy. Szczerze przyznam, że te płytki w kotłowni na ścianie kosztowały tylko troszkę drożej niż zrobienie tynków. Za tynki skasowano nas 17 zł. za m2. M2 płytek kosztował 16 zł+klej+fuga (robocizna męża), czyli może w sumie 20 zł. I co najważniejsze - nie trzeba malować płytek :D .

Zeljka, jak na razie na działce, którą gmina chce przeznaczyć pod plac dla dzieci, byli tylko geodeci. Będę się cieszyć gdy ujrzę choćby najmniejszą huśtawkę. A do pomysłów naszego burmistrza podchodzę sceptycznie. Cóż, obiecanki, cacanki...

A może po prostu jak na wszystko i na to trzeba czasu :roll: :roll: :roll: :roll:

Ja tam wierzę że sie doczekacie tego placu zabaw 8)

I radość będzie wielka dla dzieciaków 8)

Nauczycielom zawsze, zawsze zazdroszcze wakacji długaśnych i tych wszystkich wolnych dni :-? :oops: 8) :wink:

Pozdrawiam 8)

Andrzejko, rzeczywiście nauczyciele mają fajnie z długimi feriami, wakacjami. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie, by nauczyciel dzień w dzień chodził do pracy. Praca z dziećmi jest strasznie wyczerpująca. Pamiętam po pierwszym dniu pracy strasznie zaschło mi w gardle, gdy przyszłam do domu, wypiłam jednym tchem ponad litr wody. Później się do tego przyzwyczaiłam. A po pracy mnóstwo sprawdzania zeszytów, klasówek, wypracowań. Nie każdy się do takiej pracy nadaje. Trzeba być zarazem cierpliwym jak i bardzo stanowczym, inaczej dzieciaki wejdą na głowę. Mimo wszystko praca mi się bardzo podobała, marzę sobie, że kiedyś znajdę pracę w szkole.

Co do placu zabaw - łudzę się, że w tym roku już powstanie. Może ja taka naiwna jestem?

Czrna, na szczęście tych płytek w domu tyle potrzeba, że mam gdzie poszaleć :D :D :D . A zdanie zmienię na pewno jeszcze conajmniej kilkadziesiąt razy aż do zakupu, wtedy już nie będzie wyboru. A co tam, w sumie będę miała do urządzenia cztery łazienki :D (ta w starej części domu, w której mieszkamy pójdzie pod młotek w przyszłym roku).

Fajnie Wam- tak zimno na dworku, a Wy sobie juz dogrzewacie :wink: :wink:

My też przez chwilę myśleliśmy o piecu groszkowym, ale chyba jednak będzie na gaz + kominek z płaszczem wodnym. Mój mąż ostatnio coś przebąkuje jeszcze o solarach. Pomyślimy- mamy jeszcze czas. Płytek takich tez jeszcze nie widziałam- przyznaję.

Tabaluga, pies na groszek fajna rzecz, na gaz też - pod warunkiem, że jest to gaz ziemny i dom super ocieplony. A u nas gaz niestety nie płynie.

Co do solarów, w różnych poczytnych pismach budowlanych czytałam, że jest to inwestycja nie opłacalna, prędzej solary trzeba wymienić niż koszty się zwrócą. W dodatku u nas dach nie na południe a szkoda byłoby mi kawałka ogródka. Kominek fajna rzecz, też o nim myśleliśmy, jednak przy groszku też zupełnie się nie kalkuluje. No może kiedyś...

A co do płytek, dzisiaj już podobają mi się inne :wink: . Mam tak jak Czarna i pewnie większość kobitek :D :D :D .