Gość 01.06.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wiele osób pisało o kotłach Kostrzewa tu na forum. Użyj funkcji "szukaj" i wpisz Kostrzewa, na pewno znajdziesz wiele różnych opinii op kotle.Nasz "SaS" o wiele bardziej nam się spodobał niż przereklamowany, moim zdaniem, Hef. W "Sasie" są dwie wyczystki pod retortą, dodatkowy ruszt, duży popielnik, no i jest sporo tańszy od Hefa. Wpisz w google hasło "kocioł Sas" a na pewno coś znajdziesz. Póki co, kociołek hula bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Tabaluga, pies na groszek fajna rzecz, na gaz też - pod warunkiem, że jest to gaz ziemny i dom super ocieplony. A u nas gaz niestety nie płynie. Co do solarów, w różnych poczytnych pismach budowlanych czytałam, że jest to inwestycja nie opłacalna, prędzej solary trzeba wymienić niż koszty się zwrócą. W dodatku u nas dach nie na południe a szkoda byłoby mi kawałka ogródka. Kominek fajna rzecz, też o nim myśleliśmy, jednak przy groszku też zupełnie się nie kalkuluje. No może kiedyś... A co do płytek, dzisiaj już podobają mi się inne . Mam tak jak Czarna i pewnie większość kobitek . Aniu- gaz mamy właśnie ziemny- planujemy dobrze ocieplić domek. O solarach też już czytałam i dokładnie to co Ty piszesz. Pożyjemy zobaczymy. Na razie rozważamy wszystkie za i przeciw- zbieramy argumenty. Jeśli chodzi o kafelki- to właśnie tego się spodziewałam. Ja tez nie mogłam się zdecydować na kafelki do łazienki i ubikacji w naszym mieszkaniu. Kiedy pojechałam z dziećmi na wakacje- mąż zrobił mi niespodziankę. Sam wybrał- załatwił firmę do położenia i ładnie posprzątał. Zrobił mi ogromną niespodziankę, a kafelki wszystkim się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.06.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Tabaluga, pies na groszek fajna rzecz, na gaz też - pod warunkiem, że jest to gaz ziemny i dom super ocieplony. A u nas gaz niestety nie płynie. Co do solarów, w różnych poczytnych pismach budowlanych czytałam, że jest to inwestycja nie opłacalna, prędzej solary trzeba wymienić niż koszty się zwrócą. W dodatku u nas dach nie na południe a szkoda byłoby mi kawałka ogródka. Kominek fajna rzecz, też o nim myśleliśmy, jednak przy groszku też zupełnie się nie kalkuluje. No może kiedyś... A co do płytek, dzisiaj już podobają mi się inne . Mam tak jak Czarna i pewnie większość kobitek . Aniu- gaz mamy właśnie ziemny- planujemy dobrze ocieplić domek. O solarach też już czytałam i dokładnie to co Ty piszesz. Pożyjemy zobaczymy. Na razie rozważamy wszystkie za i przeciw- zbieramy argumenty. Jeśli chodzi o kafelki- to właśnie tego się spodziewałam. Ja tez nie mogłam się zdecydować na kafelki do łazienki i ubikacji w naszym mieszkaniu. Kiedy pojechałam z dziećmi na wakacje- mąż zrobił mi niespodziankę. Sam wybrał- załatwił firmę do położenia i ładnie posprzątał. Zrobił mi ogromną niespodziankę, a kafelki wszystkim się podobają. Tabaluga super taka niespodzianka nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 No, niespodzianka super. Tu się zgadzam z Wami. Tabaluga, Twój mąż na pewno miał w tym swój ukryty cel - po co ma z kobitką ganiać po sklepach, wpieniać się jak ta wybrzydza i co rusz zmienia zdanie. Wolał kupić, zrobić i posprzątać, bo kosztowało go to znacznie mniej nerwów. Tabaluga, doceń inteligencję Twego męża. W sumie Tobie sprawił przyjemność (zwłaszcza, że posprzątał) a sam miał święty spokój . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jednym słowem załatwił to supper miło i dyplomatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.06.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Dokładnie, Andrzejko, wilk syty i owca cała. Ach, Ci faceci to mają sposoby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.06.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witaj Aniu, dopiero po Twoim wpisie do moich komentarzy "odkryłam" Twój dziennik . Ty już praktycznie masz końcówkę i dopieszczasz wszystko . ... Kiedy ja będę na tym etapie ? GRATULUJĘ wspaniałej budowy, w którą włożyliście tyle własnej pracy. Jest się czym pochwalić . Kotłownia prezentuje się bardzo okazale i dostojnie ( te czerwone rurki... ) . Super !!! My też zamierzamy budować z silki Serdecznie pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 No co Ty Adriano, jaka przeprowadzka? Toż to my mieszkamy na tym samym placu a ze starego do nowego domu dzielą nas tylko drzwi . Fajnie się mieszka na placu budowy, mąż może sobie dłubać przy domu ile mu się podoba i na ile pozwala mu czas. Także daleko się nie przeprowadzimy. W tym roku planujemy zagospodarowanie piwnicy(kuchnia, spiżarnia, pralnia, ogromne pomieszczenie gospodarcze i kotłownia), cóż silikaty najpierw trzeba ocieplić, dopiero można mieszkać. A w tym roku na ocieplenie po prostu kasy brak . Więc tak naprawdę nowy domek zamieszkamy w przyszłym roku. A tak w ogóle bardzo mi miło, że zajrzałaś do mojego dziennika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 02.06.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Twoje bolero wyglšda rewelacyjnie.Gratulacje.My czekamy jeszcze na dokumentację.Strasznie długo to wszystko trwa.Ale mamy nadzieję ,że w tym roku zaczniemy.Planujemy trochę zmian np, nasz dom będzie bez garażu,w lustrzanym odbiciu,zamiast okien dachowych będzie dodatkowa lukarna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 03.06.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Kolejne fotki w dzienniku. Może jakieś komentarze? Aniu Węgrzyn! Ja nie mogę Twojego dziennika znaleźć. Pewnie tępa jestem jak żyletka po ogoleniu zastępu nóg harcerek po miesiącu obozu w głuszy - dlatego, proszę o jakiś adres, telefon, inne donosy?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Aneta, fajnie, że budujecie domek z tego samego projektu , będzie nas już czworo na forum, budujących "Bolero". Tyle, że dwie osoby z nas się tu już nie pojawiają . Napisz, którą wersję będziecie budować. My stawiamy "Bolero 3" - z piwnicą pod całym domem. Ogólnie domek jest duży, ma ogromne sypialnie na poddaszu. Kilka rzeczy jednak zmieniliśmy, np. poszerzyliśmy klatkę schodową, bo ta w planie jest za wąska (nim zaczęliśmy budowę, byliśmy w takim samym domku), zrobiliśmy lany strop ze skosami. Ach, zresztą opisywałam to w dzienniku, więc w owlnych chwilach zapraszam do czytania. A na wszystkie pytania związane z projektem chętnie odpowiem. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 jk69, specjalnie dla Ciebie, po wielu mękach , udało mi się odświeżyć swój umysł i dzięki szczegółowemu opisowi Maksia, udało mi się wstawić link do dziennika . Więc zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.06.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Brawo, brawo Już komentarze i dzienni zawsze będa pod ręka jak ktoś będzie czytał twoje wpisy Gratulacje postępów informatycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 04.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 jk69, specjalnie dla Ciebie, po wielu mękach , udało mi się odświeżyć swój umysł i dzięki szczegółowemu opisowi Maksia, udało mi się wstawić link do dziennika . Więc zapraszam . Dziękuję w imienu swoim oraz innych, mniej rozgarniętych (jeśli takowi są, a jeśli nie, to trudno) forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 04.06.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 My będziemy budować tš wersję z częsciowym podpiwniczeniem.Może mogłaby podzielić sie swoimi dowiadczeniami z budowynp,z czego jeste zadowolona,co by jeszcze zmieniła itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.06.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No co Ty Adriano, jaka przeprowadzka? Toż to my mieszkamy na tym samym placu a ze starego do nowego domu dzielą nas tylko drzwi . Fajnie się mieszka na placu budowy, mąż może sobie dłubać przy domu ile mu się podoba i na ile pozwala mu czas. Także daleko się nie przeprowadzimy. W tym roku planujemy zagospodarowanie piwnicy(kuchnia, spiżarnia, pralnia, ogromne pomieszczenie gospodarcze i kotłownia), cóż silikaty najpierw trzeba ocieplić, dopiero można mieszkać. A w tym roku na ocieplenie po prostu kasy brak . Więc tak naprawdę nowy domek zamieszkamy w przyszłym roku. A tak w ogóle bardzo mi miło, że zajrzałaś do mojego dziennika . Aniu, ale jednak przeprowadzka będzie. To nie ważne jak daleko, ważne, że do własnego domku . Plany na ten rok macie widzę ustalone i z pewnością przy takim zaangażowaniu wszystkie się zrealizują Silka musi być ocieplona. To fakt. A czym zamierzacie to zrobić : wełną czy styropianem ? Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 05.06.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Aniu, przeczytałam Dziennik i jestem pod wrażeniem Twojej rzeczowości i znajomości tematów budowlanych! No i ten mąż, który ściany muruje, kafle kładzie, w instalacjach grzebie - uwierz mi, nie wszyscy tak mają ... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.06.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 witaj Aniu wieeeeeelkie Bolero zrobilo na mnie wrazenie(wieeeeeelce pozytywne ) pozwolisz,ze bede stalym czytelnikiem Twego dziennika? pozdrowienia jeszcze z daleka,kiedys bedzie blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.06.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Andrzejko, fakt, w końcu udało mi się przy szczegółowej instrukcji Maksia zrobić link do dziennika. Takie ze mnie beztalencie , a jednak coś mi się udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.06.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 jk69, tych nierozgarniętych informatyków jest trochę więcej na forum, nic się nie martw, będziemy się wspierać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts