Gość 18.07.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dziękuję . Nasze domki mają chyba podobny styl, więc pewnie dlatego Ci się podoba . Wykusz, fajny element domu - u nas jest w jadalni. Będzie w niej stał ogromny owalny stół. Wykańczać domek będziemy dopiero w przyszłym roku, musimy go jeszcze ocieplić. A na wakacje wyjeżdżamy już jutro, to moje pierwsze wakacje od trzech lat, więc nie mogę się doczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 18.07.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Dziękuję . Nasze domki mają chyba podobny styl, więc pewnie dlatego Ci się podoba . Wykusz, fajny element domu - u nas jest w jadalni. Będzie w niej stał ogromny owalny stół. Wykańczać domek będziemy dopiero w przyszłym roku, musimy go jeszcze ocieplić. A na wakacje wyjeżdżamy już jutro, to moje pierwsze wakacje od trzech lat, więc nie mogę się doczekać . No to się należą Miłego odpoczywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 21.07.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dziękuję . Nasze domki mają chyba podobny styl, więc pewnie dlatego Ci się podoba . Wykusz, fajny element domu - u nas jest w jadalni. Będzie w niej stał ogromny owalny stół. Wykańczać domek będziemy dopiero w przyszłym roku, musimy go jeszcze ocieplić. A na wakacje wyjeżdżamy już jutro, to moje pierwsze wakacje od trzech lat, więc nie mogę się doczekać . Eeetammm na wakacjie jedziecie ( lepiej napisz kiedy wrocicie to podjade pozdrawiam Zender Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Wróciłam i było super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 01.08.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 ...proponuję pogonić Admina sieci (a czemu ma mieć lepiej niż ja! :wink). Z łączami radiowymi dzieje się coś, jeśli zostaną niezbyt dobrze zaprojektowane/wykonane - zła widoczność optyczna, kiepski sprzęt, za słaba antena... Dużo rzeczy da się poprawić - składaj oficjalne reklamacje, zapewne masz do tego prawo. Wiem co piszę - sam jestem właścicielem sieci i świadczę usługi dostępu do necika No chyba, że to jakaś "niekomercyjna" działalność i nie obowiązują ani ciebie ani dostawcę usługi żadne umowy.... Jeśli nie znasz się za bardzo na tym to napisz mi coś więcej - jaki masz sprzęt (kartę bezprzewodową), jaką antenę, jak daleko od punktu dostępowego (nadajnika), czy go widzisz, czy po drosze są budynki lub drzewa zasłaniające antenę... Może poradzę ci jak pokierować rozmowę z dostawcą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witaj Jurand!Fajnie, że się odezwałeś. Sieć jest oczywiście legalna. A co do szybkości, no właśnie, cały problem w drzewach. Nafdajnik oddalony jest ode mnie nie więcej jak 30 m., umiejscowiono go na szkole. A na placu szkolnym rosną kilkudziesięciumetrowe akacje, których nie można ani trochę obciąć. W sumie antena od neta jest na wysokości około 9 m, nad wszystkimi budynkami. Zastawiają na pewno te cholerne akacje, bo zimą, jeśli tylko nie pada śnieg net chodzi bez zarzutu, chociaż bardzo wolno (256 czegośtam). Co do sprzętu to się niestety na takim zupełnie nie znam - nad dachem wystaje jakaś biała kierunkowa antena (w kształcie rury).Pozdrówka. Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 02.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Ciężki przypadek - trzeba by liście poobrywać Skoro to tak blisko to nie było możliwości pociągnięcia kablem? Jakaś mała przewieszka z dachu szkoły do twojego komina.... Wtedy byłabyś niezależna od liści na drzewie. Kabla można pociągnąć do max 100 mb. Pogadaj z adminem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.08.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Oooo, to można tak kablem podciągnąć internet radiowy ? Fajnie wiedzieć. Oczywiście przy płaceniu rachunku nie omieszkam zapytać. Dzięki za szybką odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 02.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jest taka możliwość - wszystko zależy jak stacja nadawcza jest zaprojektowana. Wspomnij, że zimą nie masz problemów a wraz z pojawieniem się pierwszych liści zaczyna się źle dziać. Poproś o podciągnięcie kabelka, powiedz że chcesz nadal korzystaćz usług ale nie jesteśzadowolona ich jakością podczas "pory liściastej" itp itd... Jeśli admin jest człowiekiem komunikatywnym i pozytywnie nastawionym do klienta oraz jeśli istnieją możliwości techniczne powinien Ci zmienić rodzaj łącza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 03.08.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Aniu, budowlańcy mają jakieś inne pojęcie czasu niż reszta świata. Dla mnie jest to wprost nieprawdopodobne. Nie potrafię się do tego przyzwyczaić. Może dlatego, że w szkole jest wszystko na dzwonek. Nie można powiedzieć, że IIb ma poczekać, bo ja w Ia muszę coś dokończyć. Myślę sobie, że później zapomnimy o tych nerwach, nieodbieranych telefonach, przesuwanych terminach. Ja już chyba zapominam... Ale do tynków bierzemy kogoś innego. Może będzie słowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 03.08.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Budowlancow chyba nikt nie uczyl tego jak traktowac chlebodawcow... E tam, ze by tak od razu dzwonic tylko dlatego, ze sie nie przyjedzie... Nasz "fachowiec" od tynkow, co ma robic nam tez rolety, nie odzywa sie juz z miesiac. Nasze telefony nie odbiera, dopiero na drugiego sms-a jego zona odpisala, ze jest w szpitalu... Ale nawet jak nie jest, to tak samo sie zachowuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Zeljko, Siłaczko, ludzie, pracujący w tym zawodzie tak już chyba mają, że "zapominają" o wielu rzeczach a człowiek się wkurza. A wystarczyłby przecież jeden telefon. Facet ma czas do końca tygodnia, potem może się ugryźć, bo my zaczynamy już pracę i nikt nie będzie się przejmował fachowcami. Tylko opinię na forum mu popsuję, a co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 04.08.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 dawno do pani nie zaglądałem a widze że małe problemy.... skąd ja to znam........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.08.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Aniu współczuję bo wiem jak to jest, sma też z wylewkami maiąłam przekładane kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.08.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A Wy już po wczasach??? Jak to szybko zleciało Najważniejsze, że wypoczęci możecie dopieszczać swój domek. A wykonawcy.... niech ich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.08.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Świercz, problemy to ma chyba każdy z nas. Ciekawe, czy jest tu ktoś taki, komu udało się wybudować dom bez potyczek, pewnie nie. Andrzejko, dzisiaj facet miał się odezwać czy dotrą do nas jutro i nic . Tabaluga, my po wczasach. Było super, aż nie chciało się wracać. Szybko jednak powróciliśmy do szarej rzeczywistości, a raczej przywrócił nas do niej facet od wylewek - w dodatku polecany na forum. Od poniedziałku ostro zabieramy się za naszą pracę, ale do końca sierpnia jest szansa, że coś się jeszcze w sprawie domu posunie (najważniejszy cel - skończyć kuchnię). Potem będziemy pracować po kilkanaście godzin na dobę, więc o domu zapomnimy do stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.08.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Aniu, cieszę się , że urlop mieliście udany i choć trochę odpoczęliście od problemów budowlanych. Szkoda tylko, że po powrocie macie już takie "zgrzyty" z wykonawcami Znowu człowiek musi nerwy na wodzy trzymać ... Powodzenia ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 05.08.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Aniu, my tez mielismy takie przezycia z posadzkarzem. To pierwsza ekipa, ktora nawaliła. Posadzkarz zwodzil nas tygodniami, nie odpowiadal na telefony i smsy. Mąz znalazl inna ekipe, okazało sie - bardzo dobrą. Zyczę Ci, zeby ta nowa ekipa wynagrodziła nerwy z tymi "fachowcami". ulanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Na szcęście ekipa w końcu przyszła, więc obyło się bez poszukiwań . Kosztowało mnie to dużo nerwów. Mam nadzieję, że wynagrodzą nam to równiutkimi wylewkami. Wolę nie myśleć, że może być inaczej. Adriano, na wakacjach było fajniście, teraz zostały już tylko wspomnienia i szara rzeczywistość. Fajnie, że na forum są ludzie, którzy rozumieją człowieka i dają takie wsparcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.08.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 no to oby wylewki były równiutkie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts