Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Bolera" Ani i Grzegorza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 622
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje wylewki są baaaardzo równiutkie. Ekipa parter robiła równo 4 godziny, do poddasza przyjdzie w poniedziałek. Sobot dzisiaj, więc chłopcy wcześniej kończą. Firma ma ponoć 3 miksokrety, 2 agregaty do tynków gipsowych i masę klientów. Już wiem czemu mnie aż tak przeciągali, nałapali masę chętnych na ich usługi. Taką masę, że na 3 miksokrety nie mogą się wyrobić. To dobrze świadczy o jakości wykonywanych usług. Gorzej z czasem oczekiwania.

Moje wylewki są baaaardzo równiutkie. Ekipa parter robiła równo 4 godziny, do poddasza przyjdzie w poniedziałek. Sobot dzisiaj, więc chłopcy wcześniej kończą. Firma ma ponoć 3 miksokrety, 2 agregaty do tynków gipsowych i masę klientów. Już wiem czemu mnie aż tak przeciągali, nałapali masę chętnych na ich usługi. Taką masę, że na 3 miksokrety nie mogą się wyrobić. To dobrze świadczy o jakości wykonywanych usług. Gorzej z czasem oczekiwania.

no przyjade to zobacze :-)) i zatrzymaja namiary na nich dla mnie :D

Tabaluga, nareszcie widzę koniec prac w kuchni. Nawet nie wiesz jak się cieszę, to w końcu pierwsze prawie wykończone pomieszczenie w nowym domu. Prawie, bo nie będzie jeszcze futryny i drzwi. Chcemy, by wszystkie drzwi w piwnicy były jednakowe. Szkoda nam na nie jednak teraz kasy.

Konrad, znasz moją opinię na ten temat. Jeżeli tylko wystarczy Ci kasy, przykrywaj domek na zimę choćby samą papą. Mury już będą Ci schły. A na mokrych ściany będą zimą przemarzały a wiosną i jesienią zrobią się wykwity solne. Jeśli domek będzie przykryty możesz sobie wokół niego posprzątać. Inaczej na zimę zostanie Ci pobojowisko na placu typu kupy piachu, sterty desek itp.

Napisz co postanowiłeś i kiedy wyjeżdżasz. Cesarz był już u Ciebie na działce?

Konrad, znasz moją opinię na ten temat. Jeżeli tylko wystarczy Ci kasy, przykrywaj domek na zimę choćby samą papą. Mury już będą Ci schły. A na mokrych ściany będą zimą przemarzały a wiosną i jesienią zrobią się wykwity solne. Jeśli domek będzie przykryty możesz sobie wokół niego posprzątać. Inaczej na zimę zostanie Ci pobojowisko na placu typu kupy piachu, sterty desek itp.

Napisz co postanowiłeś i kiedy wyjeżdżasz. Cesarz był już u Ciebie na działce?

Ciekawy jestem jaka kuchnie bedziecie miec. My ostatnio ogladalismy piekna kuchnie z bialej olchy cena 22 tys (jak to dobrze ze wujek stolarz!! ) nie do konica wiem za co 22 tys skoro kuchni geenralnie byla z plyt wiurowych oklejonych 3mm owej olchy!! :/ ale piekna to byla .

Chyba nie bedziecie montowac ciemnej kuchni na dole ??

Z Cesarzem bede sie widzial z listopadzie dopiero bo on twierdzi ze wystarczy 2 tygdonie przed budowa domu sie zglosic heheh

No fakt, Cesarz w ogóle za bardzo nie wczuwa się w rolę kierownika budowy :D . W sumie jak dla nas to dobrze, że nie jest nadgorliwy, chociaż czasem mógłby podjechać z własnej inicjatywy.

Co do kuchni, do piwnicy nie będę wyrzucała nie wiadomo jakiej kasy, bo i po co. Meble będą kosztowały 4000 zł. - tak się umawialiśmy ze stolarzem. W sumie mają wytrzymać nie dłużej niż 10 lat, później mi się znudzą. Nie są ani jasne ani bardzo ciemne, chociaż bardziej ciemne niż jasne :lol: :lol: :lol: . Od momentu kiedy u nas ostatnio byłeś kuchnia trochę się zmieniła, panele bardzo ją rozświetliły. Nie myślę więc, że będzie ciemno. Dzisiaj Grzegorz zaczął klaść płytki podłogowe.

No fakt, Cesarz w ogóle za bardzo nie wczuwa się w rolę kierownika budowy :D . W sumie jak dla nas to dobrze, że nie jest nadgorliwy, chociaż czasem mógłby podjechać z własnej inicjatywy.

Co do kuchni, do piwnicy nie będę wyrzucała nie wiadomo jakiej kasy, bo i po co. Meble będą kosztowały 4000 zł. - tak się umawialiśmy ze stolarzem. W sumie mają wytrzymać nie dłużej niż 10 lat, później mi się znudzą. Nie są ani jasne ani bardzo ciemne, chociaż bardziej ciemne niż jasne :lol: :lol: :lol: . Od momentu kiedy u nas ostatnio byłeś kuchnia trochę się zmieniła, panele bardzo ją rozświetliły. Nie myślę więc, że będzie ciemno. Dzisiaj Grzegorz zaczął klaść płytki podłogowe.

FAKTYCZNIE

jak wczraj popatrzylem to sie w niej ladniej rozjasnilo :-) bedzie super ale nadal mysile ze brazowa kuchnia to w ostatecznosci.

pozdrawiam Zender

Konrad, za póżno, bo kuchnię nam przywiozą w tym tygodniu. W sumie może w drugiej kuchni nie popełnię tego samego błędu. Tylko teraz sobie tak myślę - po co mi druga kuchnia? Poczekam na efekt, mam nadzieję, że nie będzie źle :wink: .

Gdyby było coś popękane, pewnie to pęknięcie byłoby widać i za zewnątrz. A nic nie widać, wylewka huśta się przy taśmie dylatacyjnej :cry: :cry: :cry: . Zadzwonimy, jednak sami chcielibyśmy wiedzieć jak temu zaradzić.

• 2 weeks później...
Gdyby było coś popękane, pewnie to pęknięcie byłoby widać i za zewnątrz. A nic nie widać, wylewka huśta się przy taśmie dylatacyjnej :cry: :cry: :cry: . Zadzwonimy, jednak sami chcielibyśmy wiedzieć jak temu zaradzić.

A moze to dlatego ze steropian nie jest jednolity, ale pewnie teraz juz wiecie zatem moze sie podzielicie info.

Konrad, obecnie jakoś zupełnie o budowie zapomnieliśmy, żyjemy już w innym świecie, więc i wylewkę olaliśmy. Obciążyliśmy ją pustakami, ponoć ma to pomóc. Zobaczymy.

Poza tym wkopaliśmy szambo i skończyliśmy kuchnię.

A co u Ciebie? Gdzie się obecnie podziewasz?