Adriano Komputero 11.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Witaj Aniu, ależ Ty szalejesz ! Biegasz z brzuchem po pokojach i to z pędzlem w ręce . Toż pewnie malarzem Twój dzidziuś będzie A tak na poważnie, to bardzo mi się spodobał Twój wybór kolorów do salonu. Lubię takie zestawienia. Napisz koniecznie o swoich doznaniach przy tym malowaniu - chodzi mi o porównanie tych dwóch gatunków farb, czyli która łatwiej się rozprowadza, która pozostawia mniej cieni i smug. I nie szalej tak ! Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Adriano, mam właśnie zamiar zrobić porównanie tych farb. Już na wstępie w sklepie facet zraził mnie do Duluxa, mówiąc o specjalnym podkładzie pod farbę. Ponoć litr gruntu Duluxa w Castoramie kosztuje 12 zł. Drogi, no i jeszcze niedostępny. O efektach napiszę jak tylko wyjdę z malowania podkładem z Jedynki i uni-gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Aniu, więc czekać będę na efekty i Twoją opinię. Może udałoby Ci się wkleić parę fotek po skończeniu tego "pędzlowania" ? I mam pytanie : czy to gruntowanie robisz w bieli, czy w kolorach pokoi ? Mieszasz z wodą ? Napisz proszę o kolejności tych wszystkich prac malarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.01.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Adriano, mam nadzieję, że mąż znajdzie w końcu odrobinę czasu na wklejenie zdjęć. Cały czas jest zajęty jak nie kafelkowaniem (kończy kotłownię) to malowaniem (gruntuje sufity).Co do kolejności prac malarskich - białą Jedynkę bez dodatku wody rozrobiliśmy z uni-gruntem. Tym malujemy dwa razy. Po dwóch razach ściany są prawie białe. Potem dopiero będzie raz pomalowane docelowym kolorem. Ostatni raz na gotowe pomalujemy po cyklinowaniu i lakierowaniu parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.01.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 DZIĘKI Aniu ! Może Twojemu mężulkowi uda się wkleić parę fotek w przerwie między malowaniem a kafelkowaniem . W każdym razie czekamy ! Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Adriano, udało się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.01.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Pomolestowałam męża, by wkleił mi zaległe fotki. Aniu, ale masz piękną kuchnię . Super !!! Bardzo podobają mi się takie kolory. Wyszła ślicznie, a Ty dopiero teraz się nią chwalisz . Oj ! nieładnie, nieładnie Szambo będzie ogromniaste . Ta wielka dziura robi wrażenie. Czekam na fotki drzwi . Pewnie znów oniemieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 14.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Aniu kuchnię masz super Nie m,yślam ze będzie taka cudna Myślałam że skoro w piwanicy to skromniejsza- taka bardziej robocza a jest po prostu super I nawet można gości w niej przyjmować przy stoliku Czekam na fotki drzwi a moze porób jeszcze kilka fotek wszytkiego, ci moze sie wydawać że nie ma nic ciekawego a my na fotkach juz tam sobie wypatrzymy fajności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Dziewczyny, powiem Wam, że z mojej kuchni jestem baardzo zadowolona. Zwłaszcza z podłogowego ogrzewania w niej. No i ta moja piwnica od strony drzwi zewnętrznych do niej jest prawie zupełnie na wierzchu ( tylko jeden mały schodek w dół) w dodatku przy samym ganku. Więc dwa kroki i jestem na podwórku a to ma wielkie plusy np przy wyciąganiu z samochodu zakupów.A to szambo przy wykopywaniu kojarzyło mi się z taką ogromną trumną. Siakieś koszmarne myśli i skojarzenia mi do łba przychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Aniu, z tymi koszmarnymi myślami to chyba troszeczkę przesadziłaś . W zasadzie każdy wykopany dół może się kojarzyć z .... , np. budową szamba Kuchenka będzie funkcjonalna i śliczna. Pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie Waszych drzwi. Powiedz proszę z czego one są wykonane i jaka to firma. Wyglądają solidnie i są bardzo ładne . http://foto.m.onet.pl/_m/264db82dbbf0586a8d3f709493b454d8,5,19,0.jpg P.S. Aby wkleić zdjęcie zdjęcie musisz prawą myszą kliknąć na wybraną fotkę (miniaturę) , wyszukać Właściwości i kliknąć lewą myszą. Pojawi Ci się adres, który zaznaczysz , skopiujesz i wkleisz np. do Dziennika. Jakby co służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Adriano, zaraz będę robić próby wklejania.Jeśli chodzi o drzwi robił je nam stolarz na wzór drzwi jakiejś znanej firmy, niestety nie pamiętam jakiej (Pol-skone czy Porta). Drzwi są zrobione z klejonego dębu, szybkę sobie wybieraliśmy wedłyg uznania. Za drzwi z montażem zapłaciliśmy niecałe 3 tys. zł. Co do wykonania rzeczywiście są solidne, żadnych niedoróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.01.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 To widać, że drzwi są super ! Gratuluję ! Mieliście naprawdę dobrego stolarza. Cena też bardzo przystępna. Jeszcze coś u niego zamawialiście ? P.S. Gratki z własnoręcznie wklejonych fotek ! Udało Ci się - zdolniacha z Ciebie . Bardzo się cieszę, że na coś się przydałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.01.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Bardzo ładne drzwi. Kuchnia też bardzo mi się podoba. Skoro ta w piwnicy jest taka ładna, to co dopiero będzie w tej właściwej Zazdroszczę Ci bardzo tej piwnicznej kuchni. Sama chętnie bym taką u siebie widziała, niestety ze względu na koszt i grunt na działce nie zdecydowaliśmy się na piwnicę. A dziuuuuuuuuuuuuuuuura na szambo imponująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Adriano, co do tej zdolniachy, nie nabijaj się ze mnie . Co do stolarza, zamówiliśmy już u niego drzwi wewnętrzne i ościeżnice na parter. Mają być gotowe na koniec maja. Tabaluga, no właśnie ta moja piwnica zupełnie piwnicy nie przypomina nawet z nazwy. Bo przecież piwnica w ziemi a moja z jednej strony zupełnie na wierzchu, z drugiej utopiona tylko 80 cm. Staram się więc żeby jej wykończenie nie było takie całkiem piwniczne. Obecnie wchodzimy tylko drzwiami do piwnicy, bo wygoda, brak schodów. Znajomi też się przyzwyczaili. Więc tak naprawdę będą tam zupełnie mieszkalne pomieszczenia. Teraz często sobie myślę po co mi druga kuchnia na parterze skoro ta taka wygodna (no i latem w niej chłodno, mimo, że okno od południa). Wymyśliłam sobie, że na parterze, tam gdzie miała być docelowo kuchenka zrobię w tym roku pokoik dla moich chłopców. Gdy kiedyś mi tam kuchni zabraknie po prostu zamówię meble i już. Mam tam przygotowane wszelakie instalacje więc problemu żadnego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witaj Aniu!Bardzo ładne te twoje drzwi. Też bym takie chciała, ale pewnie skończy się na marketowych, byle miały antywłamaniowe cósie, dla firmy ubezpieczeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Anisia3, dzięki , cieszę się, że moje drzwi się podobają. Ja jakoś nie mogę przekonać się do tej szyby. Cóż, wybierał mąż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A mnie się właśnie ta szyba podoba ze względu na swoją matowośc. Mogłaby byc tylko ciut mniejsza. Ale wtedy mogłoby nie byc takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 W sumie szyba antywłamaniowa, no i sporo światła wpuszcza, więc szkoda byłoby robić mniejszą. Jest rzeczywiście matowa, jednak wszystko co się dzieje na zewnątrz widać przez ten kwiatek na niej. No i jest w miarę niebrudząca. Kurczę, zaczynam dostrzegać jej plusy dzięki Tobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Aniu, jak widzisz taka szyba jest bardzo praktyczna i ma wiele zalet . Ja swoje drzwi też będę miała z szybkami. Właśnie na nie czekam . Mam nadzieję, że będą mi się podobały tak jak Twoje . Czy mogłabyś zdradzić ile będzie Was kosztowało wykonanie jednej pary drzwi wewnętrznych i ościeżnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Adriano, przecież cena drzwi to nie tajemnica . Za wewnętrzne wykonane z drewna sosnowego (nie chcieliśmy sklejek, płyt tylko drewno a tutaj niestety nie stać już nas na dąb) wraz z ościeżnicą stolarz zaśpiewał sobie 1000 zł za sztukę. W sumie na parterze mamy 4 drzwi wewnętrzne a oprócz tego 2 ościeżnice - za całość powiedział 4,5 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts