Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Bolera" Ani i Grzegorza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 622
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w tym roku sie bronie 8) właśnie uczę się do przed ostatniego eg. z zabezpieczeń społecznych i już padam ( zakuwam po nocach) ale takie uroki bycia matką rozbrykanego dwu-latka :D

W tym roku chciałabym wreszcie iść do pracy bo czuje że sie pomału uwsteczniam :oops: :( a Robusia planuje posłać do przedszkola od września, o ile będzie siusiał do nocnika :oops: :lol:

MartaL., kiedy zamierzacie tynkować domek? Jeśli jesteście z Katowic, to nie wiem czy tynkarze się zgodzą do Was przyjechać. Do nas, gdzie mają połowę drogi, już kręcili nosem, że daleko. Po prostu mają masę roboty, więc kręcą nosami. Ale oczywiście o tym sama musisz się przekonać dzwoniąc do p. Wrony. Namiarów obecnie przy sobie nie mam, bo zepsuł mi się telefon ze wszystkimi kontaktami. Jednak całkiem niedawno ich nr telefonu zamieściłam w "Grupach budujących" na forum częstochowskim. Na pewno go znajdziesz na ostatniej stronie z wpisami, najdalej na przedostatniej. Jak zadzwonisz, napisz co powiedział Wrona. Powiedz, że namiary ode mnie. Jako, że załatwiłam mu mnóstwo klientów, wystawia im z reguły trochę mniejszy cennik.

Witam,

jestem pełna podziwu dla tempa prac :D

Synkowie rosna na wspaniałych pomocników,domek zgrabniutki,masa pracy wykonanej własnoręcznie i do tego nowy członek rodziny w nowym domku-czyli wszystko idzie jak z płatka :D

Gratulacje-i czekamy na kolejne wpisy

Pozdrawiam Cieplutko dzielną mamę :D

Aniu, czy pamiętasz jeszcze z czego Twój ślubny robił szlichtę wyrównującą pod styropian na piętrze? Właśnie mi się odsłoniły z budowlanego kurzu nasze krzywe podbetony i stropy, i nie bardzo wiem, co z tym zrobić :( . Jedni mówią, żeby się nie przejmować, inni zalecają wyrównanie :-?. Chyba dla spokoju sumienia wyrównam.

Robił tę szlichtę z suchego betonu, o ile dobrze sobie przypominam. To taki cement pomieszany z piaskiem i bardzo delikatnie spryskany z wodą. A na wyrównaną warstwę tego piachu z cementem - układał styropian :D .

Adriano, bardzo się cieszę, bo czułam się zdominowana przez facetów :wink: . Tylko po prostu jakoś nie mogę w to uwierzyć. W mojej rodzinie, u moich znajomych nie ma nigdzie parki dzieci, tylko jeśli pierwszy chłopiec, to drugi też. I to samo z dziewczynkami. A tu jak widać do trzech razy sztuka. Nastawiałam się więc ze zrozumiałych względów na chłopca a tu taka niespodzianka :o :D . Oczywiście na 100% pewna będę jak dzidzia się już urodzi :D .

Co do lakierów, wodne rzeczywiście mniej smrodliwe. Niestety o wiele mniej trwałe niż popularne śmierdziele chemiczne. Chyba na okres malowania wyniosę się z dziećmi do mojej mamy.

Adriano, bardzo się cieszę, bo czułam się zdominowana przez facetów :wink: .

Aniu, to podobnie jak ja, z tym że u mnie na dziewczynkę już za późno ... 8) ... ale może będzie kiedyś wnusia :roll: :wink: :lol:

... Co do lakierów, wodne rzeczywiście mniej smrodliwe. Niestety o wiele mniej trwałe niż popularne śmierdziele chemiczne. Chyba na okres malowania wyniosę się z dziećmi do mojej mamy.

I tak Aniu będzie chyba najlepiej . Nie ma co siedzieć w tych smrodach 8) :wink: