Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Bolera" Ani i Grzegorza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 622
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiola, Ania, Tabaluga, Pineska dziękuję za miłe słowa :D .

Tabaluga, oczywiście, że pamiętam Twoich chłopców :D . Wy niebawem zaczniecie wykończeniówkę, więc nic nie wiadomo w myśl hasła "nowy domek :lol: :lol: :lol: .

Aniu gratuluję dzidzi 8) 8) Oczywiście nie dzidzi dzidzi ale dzidzi dziewczynki 8)

Zresztą każda dzidzia jest super 8)

Ale rozumiem cię doskonale, ja miałam tylko jednego chłopaka i chciałam bardzo dziewczyny a moż ewtedy samam nie wiedziałam że chcę ale teraz wiem że to inny wymiar stosunków matka dziecko :roll: :roll: :roll:

A moze to tylko u mnie tak jest :roll: :roll: :roll: 8) :wink:

Trzymam kciuki za dziewuchę choć jakby był chłop to chyba nie było by na twoich synów mocnych :roll: :roll: :roll: :wink:

Pozdrówka 8)

A i jeszcze kurczes uper dociekliwa babka z ciebie :wink: Zresztą jak sie płaci to się chce wiedzieć za co :wink:

No, Andrzejko, rzeczywiście sprzedawcom w trąbę się robić nie daję :D . Zwłaszvcza, jak za coś muszę sporo zapłacić. A za gres niestety muszę, bo za 15 m2 wyszło 1800 zł. Do tego trzeba doliczyć glazurnika, klej, fugę, impregnat i spora sumka się robi :cry: . Targować też się lubię. Baardzo :wink: .

Przyzwyczajam się, że dzidzia to dzidzia :D . Mam nadzieję, że tak już zostanie. Przewaga facetów nad kobietą w domu trochę by się zmniejszyła :D :wink: . Ale oczywiście najważniejsze jest zdrówko dzidzi. Tylko ja ostatnio zaczynam czuć się jak hipopotam :roll: .

Cześć Ania:)

Imię dla dzidzi musisz wybrać sama, bo jak wiesz każdemu podoba się coś innego.

Imiona, które wybrałaś są piękne.

Jak ja wybierałam imię dla starszej córki (mam dwie :D Wiktorię i Maję) to niektórzy od razu "przeinaczali" Wiśka, Wichta itp., ale w domu mówimy jak trzeba i jest pięknie :D Dla młodszej imię wybrała Wiktoria i też bardzo mi się podoba.

Najgorsza jest moda, tzn. imiona serialowe ( Izaura itp.)- ale to też kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje :wink:.

Bardzo ładny ten Twój domek :D .

Pozdrawiam! I zdrówka życzę!

Monika, dzięki za opinię. Ja jestem bardziej za Elizą - bo raczej zdrobnić i przeinaczyć się tego imienia nie da, samo w sobie jest zdrobnieniem. Mąż za Julią. Julia mi się baaardzo podoba, pod warunkiem, że nie mówi się Julka, a z tym już gorzej, gdy pójdzie do szkoły. No i tych Julii bardzo dużo. Na szczęście na myślenie mam jeszcze 3,5 miesiąca :D :wink: .

Adriano, nie, moje meble zrobił stolarz z Radomska. A Radomsko to centrum meblowe w naszych okolicach. Trochę dalej jest Dobrodzień - tam wkrótce wybieram się po meble do pokoju :D .

Aniu, to znaczy, że mieszkasz w "Zagłębiu meblowym". Szkoda, że mi nie po drodze :wink: . Właśnie rozglądam się za kuchnią, a Twoja bardzo mi się spodobała. Możesz zdradzić ile kosztowały Cię same szafki ?

Adriano, nie mam pojęcia ile kosztują same szafki. Nam liczono po prostu od metra bieżącego mebli (czyli szafka górna, dolna i blat). A za metr płaciliśmy 650 zł. Za ponad 5 mb. mebli+stół i 6 krzeseł zapłaciliśmy 4000 zł :D .

Adriano, nie mam pojęcia ile kosztują same szafki. Nam liczono po prostu od metra bieżącego mebli (czyli szafka górna, dolna i blat). A za metr płaciliśmy 650 zł. Za ponad 5 mb. mebli+stół i 6 krzeseł zapłaciliśmy 4000 zł :D .

To rzeczywiście baaardzo przystępna cena ! :o .

Że też u nas nie ma takich stolarzy, którzy robią i cenią sobie "od metra". Jakoś tak wszystko strasznie drogo 8) .

U nas tanio, bo konkurencja spora. Co z jakością, okaże się po jakimś czasie użytkowania. Obecnie OK. W każdym razie meble wyglądają solidniej od tych z BRW i Ikei.

Po meble pokojowe wybieram się do drugiego zagłębia meblowego na Śląsku - Dobrodzienia. Tam meble znacznie droższe, ale bardzo solidne. W sumie mam tam ulubionego producenta, (w google można znaleźć pod "meble Pyka") który robi meble z drewna a nie okleiny. Są baaardzo porządne. Poza tym jakoś nie mogę przekonać się do mebli nowoczesnych, zdecydowanie wolę klasykę, która i za 20 lat będzie ładna i modna.

Witaj Beti. No my właśnie w niedługim czasie zaczynamy budowę dużego warsztatu, służącego po części jako magazyn. A z Twoich stron (z Kolbuszowej z Solbetu - to chyba niedaleko?) będziemy ściągać kanałowe płyty stropowe. Wiesz może dokładnie gdzie ta firma?

Przysłali nam fakturę za te płyty, by zapłacić na poczcie a my ich jeszcze na oczy nie widzieliśmy. A trochę strach płacić za coś co się tylko zamówiło (rozumiem zadatek, ale całość?) a nie widziało. W sumie nie wiemy nawet na 100 % czy fabryka istnieje, czy nie upada itd. Więc w najbliższym czasie mąż wybiera się do tej fabryki.