mikopiko 03.03.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aniu ! Ja pierwszy raz u Ciebie !!!!! Ale ci dobrze! ja też chce dziewczynkę ! A tu na razie same chłopy................. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Cieszę się, że możesz już dreptać po prawdziwej podłodze. Zawsze to już bliżej zamieszkania i bardziej przytulnie. Gratuluję oczywiście udanego wyboru i mam nadzieję, że gres dłuuuuuuuuugo i pięknie będzie Wam służył. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Mikopiko, u mnie też obecnie same chłopy. Uwierzę, że dziewczynka jak się urodzi, mam nadzieję, że nic jej do końca nie wyrośnie . Tabaluga, gres z NG bardzo mi się podoba. A rzeczywiści po ułożeniu podłogi jest już bardzo domowo . Trzeba jeszcze znaleźć czas na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 05.03.2007 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Przegladam Wasz dziennik i stwierdzam, ze rzeczywiscie tynki macie piekne!My jestesmy na etapie wyboru tynkow i tynkarzy, zalezy nam na gladkim tynku ale tez nie chcemy tynkow gipsowych (chociaz jeden tynkarz nas namawia na gips). Czy mozesz powiedziec jaki tynk zastosowaliscie? Zwykly cementowo wapienny? Pisalas ze z piasku kwarcowego, czy to byla gotowa zaprwa kupiona w skladzie czy robiona na miejscu? Jesli gotowa to jakiej firmy? jesli mozesz to podaj jakies szczegoly, bo bardzo nam zalezy zeby uzyskac taki efekt jak u Ciebie, bez stosowania gipsu oczywiscie.pozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam. Miło mi, że mam nowego czytelnika . Tynki z piasku kwarcowego przygotowywane były na budowie. Ale trochę więcej szczegółów: Pierwsza warstwa tzw. narzut bądź szpryca ze zwykłego żółtego piachu, cementu, wapna i wody, druga podobnie (tylko nie pamiętam czy tam był już piasek kwarcowy zwany płukanym, bo to piasek rzeczny, taki miałki, biały, czy zwykły. Trzecia warstwa - wapno, woda, cement rudnicki i piasek kwarcowy a to wszystko przecierane filcówką dla gładkiego efektu. No i żadnych gipsów na ścianie, bo są strasznie słabe, zwłaszcza jak się ma dzieci. Pozdrawiam. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Aniu, czy dobrze zrozumiałam- piasek kwarcowy to ten biały, miałki? Czyli ja mam właśnie taki Trochę się już martwiłam, bo rzeczywiście Ty pisałaś o kwarcowym, a mój mąż załatwił właśnie biały, drobniutki piasek z Myśliny- ale nie nazywał go kwarcowym. Jeśli to taki sam, to bardzo się cieszę Muszę tylko jeszcze przypilnować mojego tynkarza, żeby zrobił właśnie takie gładziutkie, jak u Ciebie. Bardzo, bardzo nie chcę dawać gipsu. Całkowicie zgadzam się z opinią, że są miękkie i przy małych dzieciach nie mają racji bytu. Poza tym zaobserwowałam, że szybciej się brudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 07.03.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Dziekuje za tak dokladna recepture Teraz wiem czego szukac a wlasciwie czego sie domagac. Sek w tym ze ostatnio trafilismy na ekipe ktora chyba specjalizuje sie w tynkach gipsowych, bo facet strasznie nas na taki tynk namawial, mowil, ze mamy takie rowne sciany i ze ten jego tynk gipsowy jest taki rowniotenki i wcale nie jest miekki bo on uzywa tynku najwyzszej jakosci. Ale mnie nie tylko o to chodzi ze gipsowy jest slabszy, ja po prostu nie lubie takiej gladkosci jaka daje np gladz gipsowa, wole fakturke bardziej ziarnista. Ale rowną oczywiscie. Szukamy wiec dalej odpowiedniej ekipy. Szkoda, ze Twoja jest za daleko bo pewnie poprosilabym o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ale mnie nie tylko o to chodzi ze gipsowy jest slabszy, ja po prostu nie lubie takiej gladkosci jaka daje np gladz gipsowa, wole fakturke bardziej ziarnista. Ale rowną oczywiscie. To dokładnie tak, jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Tabaluga, piasek kwarcowy to ten właśnie z Myśliny zwany płukanym albo rzecznym. Jak tylko przypilnujesz ekipę, by dobrze pozacierali tynki, będzie OK. AAJ2004, nie wierz fachowcowi, który usiłjue Ci wmówić, że tynk gipsowy będzie równie twardy jak zwykły. Przekonałam się na najtwardszym Knaufie, że tak nie jest. Też myśleliśmy nad gipsowymi, dopóki ich nie zobaczyłam, a dokładniej nie przejechałam paznokciem po tynku. Oczywiście i na Knaufie został ślad. Spróbuj zrobić to samo na tynku kwarcowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Bardzo mnie ucieszyła ta wiadomośc. Przyjżałam się dziś dokładniej mojemu piaseczkowi, zbadałam we własnych rękach i stwierdzam, że jest bardzo miałki. Co do gipsowego, to bardzo szybko wyciera się również na listwach narożnych. W miejscach szczególnie narażonych listwy dośc szybko się uwidaczniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Faktycznie tynki masz super. Ja na sowje tradycyjne musialam na gorze polozyc gadz gipsowa i powiem wam, ze to juz nie to samo. Na dole mam tynki filcowane i tam juz zostawiam - ale nie sa takie ladne jak twoje - u ciebie to cacko Chetnie bym obejrzala ten gres i w gole postepy A tym trnsportem to dopiero musiala byc akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dziewczyny, sam piasek to jeszcze nic. Liczy się oczywiście jeszcze wykonanie. Pewnie takich tynkarzy jak moich rzadko można spotkać - punktualni aż do minuty, solidni. Ach, chodzące ideały . Iga, ten transport sporo zdrowia nas kosztował. Co gorsza, takie transporty mają być jeszcze trzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.03.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Aniu, wytrzymasz- musisz. Ja trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno. A do czerwca już niedaleczko ( ja też czekam na ten miesiąc, ale z innego powodu- wakacje ) Dbaj o siebie i myśl pozytywnie. Bóle krzyża też miałam w ciąży więc wiem co to znaczy. Żółty kolorek to dobry pomysł. Ja mam żółty- tyle że z Duluxa w dziecinnym pokoju. Jest taki ciepły, przytulny. Tym bardziej, że pokój jest od strony północnej. Trzymaj się cieplutko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Tabaluga - wiem, muszę wytrzymać. Tylko ta wątroba. Na szczęście próby wątrobowe dobrze wyszły, inaczej musiałabym leżeć na patologii. Tylko co z dziećmi wtedy? Na szczęście już się tym nie martwię, pocieszam się, że to po prostu ucisk na wątrobę. W sumie teraz coraz cieplej, częściej można wyjść na podwórko, więc czas jakoś szybciej leci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.03.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Aniu, ucisk na wątrobę jest zupełnie normalny w ostatnich m-cach ciąży. Pamiętam jak sama miałam z tym problemy. A maluch tak się rozpychał i kopał, że moja wątroba przeszła ciężką próbę. Widocznie Twój maluszek jest dorodny i duży. Ale nie martw się, wszystko Ci przejdzie jak dzidziuś przyjdzie na świat U Was malowanie ... ja też bym już chciała pokoje malować. A słoneczny żółty dam chyba u syna w pokoju . Jak pomalujecie u siebie - pstryknij parę fotek bom bardzo ciekawa jak wyszło. Mam nadzieję, że nauka nie poszła w las Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 15.03.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Aniu, ucisk na wątrobę jest zupełnie normalny w ostatnich m-cach ciąży. Pamiętam jak sama miałam z tym problemy. A maluch tak się rozpychał i kopał, że moja wątroba przeszła ciężką próbę. Widocznie Twój maluszek jest dorodny i duży. Ale nie martw się, wszystko Ci przejdzie jak dzidziuś przyjdzie na świat U Was malowanie ... ja też bym już chciała pokoje malować. A słoneczny żółty dam chyba u syna w pokoju . Jak pomalujecie u siebie - pstryknij parę fotek bom bardzo ciekawa jak wyszło. Mam nadzieję, że nauka nie poszła w las Pozdróweczka ! Dorodny ? duży ?.... o kurka A nia nie wyrósł ogonek? ...żartuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dorodny i duży MALUSZEK - czyli dzieciątko Ani . Nie chcę zapeszać i wolę nie pisać, że ma być córcia . Póki jest w brzuchu mamy jest maluszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 No, dziewczyny, z tym ogonkiem to nie mam pojęcia . W sumie najważniejsze zdrowie, a ja się jeszcze trochę pomęczę . Dałam radę dwa razy, dam i trzeci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.03.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A jednak kobietka . Trzymaj się. Dwa miesiące to nie tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 28.03.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Aniu trzymam kciuki!!!! szczęściaro ty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts