Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Bolera" Ani i Grzegorza

Recommended Posts

To chyba taki "głupi wiek"- dziewczyny wcześniej dojrzewają, więc już je "dopadło". Chłopcy zaczną nieco później.

Ja ostatnio robiłam pokaz mody- dziewczyny przeszły same siebie- wymyśliły kreacje,dodatki fryzury i makijaż. Ubrały się w nie i zrobiły prawdziwe show. Przy tym były również wywiady z "kreatorami mody", mnóstwo zdjęć- super zabawa przy okazji małego powtórzenia działu. Chłopcy ograniczyli sie jedynie do napisania kilku zdań z mnóstwem błędów. Zero wyobraźni.

Ale tak to już jest w naszym zawodzie.

• Odpowiedzi 622
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

trzeba mieć nadzieję i pytać, szukać.... Weź pod uwagę fakt, że wielu nauczycieli będzie odchodziło w tym roku na emeryturę- jeśli chcą jeszcze skorzystać z tej wcześniejszej. Może akurat znajdzie się wśród nich jakiś polonista? więc- patrz jak wyżej. :wink:

I najlepiej zacząć się rozglądać już teraz- potem świeżo upieczeni absolwenci wyższych uczelni masowo ruszą na poszukiwanie pracy.

życzę powodzenia

Zaczynam się rozglądać za pracą, tylko, że u nas to nie takie proste, bo ktoś pod nieobecność męża musi pilnować działalności, sprzedawać towar klientom. A męża od września do Bożego Narodzenia prawie nie ma w domu. Chciałabym pracować w szkole, niestety finansowo jest to zupełnie niekorzystne :cry: . Teraz mamy wolne od pracy, więc obecna praca jest dla mnie odskocznią od codzienności, po prostu robię to, bo lubię.

Tabaluga, ponoć na wcześniejsze emerytury nauczyciele mają odchodzić dopiero za rok, przynajmniej tak mi mówiono w szkole.

Zaczynam się rozglądać za pracą, tylko, że u nas to nie takie proste, bo ktoś pod nieobecność męża musi pilnować działalności, sprzedawać towar klientom. A męża od września do Bożego Narodzenia prawie nie ma w domu. Chciałabym pracować w szkole, niestety finansowo jest to zupełnie niekorzystne :cry: . Teraz mamy wolne od pracy, więc obecna praca jest dla mnie odskocznią od codzienności, po prostu robię to, bo lubię.

Tabaluga, ponoć na wcześniejsze emerytury nauczyciele mają odchodzić dopiero za rok, przynajmniej tak mi mówiono w szkole.

To może choć wtegy coś sie znajdzie dla ciebie na stałe :roll:

Zobaczymy. W chwili obecniej moi wychowankowie myœlš już o planowaniu szkolnych wycieczek a nie o uczeniu się. Ale ogólnie jest super, z każdym dniem lepiej. Tylko ten ohydny, obrzydliwy œnieg :evil: , sypišcy prawie codziennie rano, kiedy jadę do szkoły.

Ale się porobiło. Zastanawiałam się, gdzie są komentarze do dzienników. I przypadkiem udało mi się je zlokalizować. Tak jest fajnie, bo nie trzeba szukać dzienników pomiędzy komentarzami.

w pełni się z Tobą zgadzam. I jeszcze osobno jest galeria zdjęć forumowiczów- świetny pomysł.

Wiosenne porządki moderatorzy na forum zaprowadzają. Tylko gdzie ta wiosna :evil: . Już sobie myślę, że w pierwszym dniu wiosny to z uczniami będę lepić raczej bałwana niż topić Marzannę. I choróbsko nas jakieś ptasiogrypopodobne złapało. Chłopcy polegli w łóżkach. Ja muszę się jakoś trzymać, bo trzeba iść do pracy.

Ja na chodzie i starszy syn też. A u Kubusia podczas wieczornego przebierania si.ę w piżamę i mycia odkryłam na ciele różowe kropki. Na różyczkę i odrę zaszczepiony, więc sobie myślę, że to pewnie ospa. Jeszcze się nie drapie, ale to kwestia czasu. Jutro czeka nas kolejna podróż do lekarza.

Co do zdjęć, to fakt, dawno ich nie było. Andrzejko, wiesz, że ja w tych sprawach zupełne beztalencie jestem a teraz brakuje mi czasu, bo większą część dnia pochłania mi szkoła i sprawdzanie dyktand, klasówek i wypracowań. A mój mąż całe dnie spędza na budowie. W sumie to nie ma co fotografować, bo u nas tylko peszle w ścianach. Kto chciałby oglądać fotki z kablami w ścianach? Co innego płytki czy parkiety. Płytki w tym roku będą tylko w piwnicy: pralni, kuchni i kotłowni. Wtedy przywołam męża do komputera, by wkleił fotki. Jakoś trudno go do tego zmusić.