Doraga 06.11.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam! Przymierzam się do budowy domu, ale że całe życie mieszkam w bloku to kwestie budowlano-konstrukcyjne są mi zupełnie obce, stąd moja prośba o rady. Chodzi o wybór stropu na poddasze użytkowe. Będą się na nim znajdowały 2 pokoje dziecięce, łazienka i sypialnia z garderobą. Przewidziane jest również ogrzewanie podłogowe wodne. Wykonawca proponował nam zastosowanie stropu drewnianego, ale ponieważ nie byliśmy przekonani co do niego to zaproponował jako alternatywę strop ze styropianowych szalunków traconych g-tech (dawny Sukiennik). Nigdzie nie mogę jednak znaleźć informacji o nośności tego stropu i zastosowaniu go na poddaszu użytkowym i to w dodatku z ogrzewaniem podłogowym. Chciałabym mieć strop na lata, żebym nie bała się, że piętro spadnie mi na głowę, a przy okazji żebym nie słyszała dudnienia biegających na piętrze dzieci Jaki strop byście proponowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 06.11.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Monolit,strunobeton,teriva,drewniany. To wg. mnie kolejność od najlepszego Sam zrobiłem dwa monolity. Nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.11.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 1.Zgodny z projektem.2. Jeżeli zmieniany to przez uprawnionego projektanta a nie wykonawcę3. Brak odgłosów z góry to tylko w parterówce, za wygłuszenie stropu każdego odpowiada logizacja na tym stropie wykonana.4. Wg mnie monolit to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doraga 06.11.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Dodam jeszcze, że dom będzie w technologii Thermodom,a w projekcie jest murowany i nie było tam też przewidzianej podłogówki, więc myślę, że to też trochę zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts