TSA 06.11.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witajcie, Bardzo proszę o rady jak rozmawiać z wykonawcą... Technologia szkieletowa, firma IBudhaus z Mikołowa... Klient... szary człowiek, który nie lubi jak mu się kit wciska... Podpisałem umowę i iBudem na budowę domu w technologii szkieletu drewnianego. Na etapie budowy fundamentu były problemy... Na etapie budowy konstrukcji były problemy... Jednak nasza Pani Kierownik Budowy walczyła o nasze więc firma realizowała nasze sugestie/prośby... Przyszedł jednak czas na wykonanie elewacji, tynku dwukolorowego, o strukturze 1,5m. Informowałem od samego początku wykonawcę, że ściany będą podświetlane i proszę o przyłożenie się do ich realizacji. W dniu dzisiejszym elektryk zainstalował lampy elewacyjne i... - efekt jak na zdjęciach... Pomóżcie proszę jak rozmawiać z upartym właścicielem ponieważ zasłania się normami, możliwymi odchyłami... A tymczasem tynk wygląda jak na załącznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSA 07.11.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witajcie, Bardzo proszę o rady jak rozmawiać z wykonawcą... Technologia szkieletowa, firma IBudhaus z Mikołowa... Klient... szary człowiek, który nie lubi jak mu się kit wciska... Podpisałem umowę i iBudem na budowę domu w technologii szkieletu drewnianego. Na etapie budowy fundamentu były problemy... Na etapie budowy konstrukcji były problemy... Jednak nasza Pani Kierownik Budowy walczyła o nasze więc firma realizowała nasze sugestie/prośby... Przyszedł jednak czas na wykonanie elewacji, tynku dwukolorowego, o strukturze 1,5m. Informowałem od samego początku wykonawcę, że ściany będą podświetlane i proszę o przyłożenie się do ich realizacji. W dniu dzisiejszym elektryk zainstalował lampy elewacyjne i... - efekt jak na zdjęciach... Pomóżcie proszę jak rozmawiać z upartym właścicielem ponieważ zasłania się normami, możliwymi odchyłami... A tymczasem tynk wygląda jak na załącznikach. Witajcie, Wykonawca przysłał mi jedynie normy dot. murów - notabene z lat 70'tych. Szukam norm dot. tynków (producent Ceresit) i domów w technologi szkieletu drewnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 08.11.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Nie wyswietla mi sie bo jestsm na telefonie. Ale wygrac z normami tyjkow to tragedia. Tynkarz u mnie mowil ze normy sa takie ze gdyby robil pod normy to nikt by mu nie zaplacik i z budowy pogoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts