Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom ryb(y) LMB-27

Recommended Posts

Posadzki sobie schną a my w tym czasie wybraliśmy i zamówiliśmy kocioł. Zdecydowaliśm,y się na Berettę

Kocioł gazowy Kompakt II 24S e.s.i.,

Zasobnik wody IDRA 120S,

Regulator tygodniowy Komfort Weekly,

Sonde zewnętrzną.

http://sklep.prometeusz.net/images/berpak2.jpg

W tym tygodniu dostarczy ja kurier. Zakup ze sklepu internetowego "prometeusz".

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogladam Wasz dom i podoba mi sie , zwlaszcza ze ja mam tez czarny dach ciekawa jestem jak bedziecie wykanczac elewacje.

Tez jestem na etapie wyboru drzwi zewnetrznych i wyboru piece do co.

Mamy zamiar kupic taka sama berette tylko z zasobnikiem GALMETU, dostalam wycene ze sklepu za ta Berette 4820zl netto a w Prometeuszu to chya bylo za 4900zl brutt bo tez tam sprawdzalam.

Szukalam dlugo jaki piec wybrac ale mysle ze beretta tez jes ok a tansza od innych .

Zycze powodzenia przy wykonczeniach.

paweu

dzięki za radę, my i tak musimy wycinać otwór na drzwi zewnętrzne w dniu montażu nowych, gdyż mamy teraz "80" a chcemy mieć "90".

djbobo

nasza Beretta ma oczywiście zasobnik z Galmetu, jednak została zakupiona nie jako zestaw ale osobno. Kupiliśmy z Prometeusza i bardzo sobie chwalimy ze względu na cenę.

Jednak od 15 marca Beretta ma nowe ceny i byc może dlatego dostałeś taką cenę.

pzdr.

A drzwi są stąd:

http://www.krzyzanowski.com.pl

Cena z montażem to 2200zł.

Jednak my po przemyśleniu wszelkich za i przeciw jednak ich nie wybierzemy. Nasze wejście jest od strony pólnocnego zachodu i niestety z tego kierunku najczęściej u nas wieje, leje i co tylko.

Te drzwi wykonane są z drewna sosonowego i obawiamy się, że po 3-4 sezonach mogą nie wytrzymać. Dlatego, z bólem wybierzemy metalowe.

pzdr.

• 2 weeks później...

Kolor okien to trochę już oklepany złoty dąb.

Natomiast jeśli chodzi o drzwi wejściowe to niestety ale z nich zrezygnowaliśmy. Po prostu z obawy jak będą wyglądały za 2-3 sezony, gdyż gwarancja jest tylko na 12 miesięcy a wejście mamy od strony północno zachodniej. Z tego kierunku to pogoda niesie u nas wszystko co nagorsze czyli wiatr, deszcz, śnieg.

Nie stać nas na ewentualną wymianę drzwi.

Więc mamy już zamontowane inne.

http://images20.fotosik.pl/224/cc2cab25809bfc75med.jpg

Może i złoty dąb jest oklepany, ale na Twoich zdjęciach wygląda bardzo korzystnie... a myslałam, ze przy ciemnym dachu bardziej uwydatni się jego pomarańczowy odcień :roll: No nic to...musze jutro popatrzeć co jest w ofercie - waham się pomiędzy zupełnie jasnymi np. dąb naturalny a niestety ciemnymi np orzech. Nie znalazłam koloru pośredniego :cry: Może jutro się uda ...

• 1 month później...
  • 1 month później...
Spróbuję cos wrzucić w przyszłym tygodniu. Dzisiaj kupilismy stół + 8 krzeseł, łózko dla małej i dla nas łóże do sypialni. Jutro montaż grzejników, w piątek prawdopodobnie kuchnia. W międzyczasie malowanie i na początku sierpnia WCHODZIMY!!!!!!! A wtedy pooowooooli wykończymy resztę.

• 4 weeks później...

A my od tygodnia wreszcie mieszkamy!!!!

Po urządzeniu łazienki okazało się, że jest ona całkiem przestronna, podobnie jak kotłownia ( mamy gaz).

Jeśli chodzi o pierwsze wrażenia to doszliśmy do wniosku, że to był dobry wybór projektu, biorąc pod uwagę m.in. zasobność naszego portfela.

W przyszłym tygodniu może uda nam sie wrzucić fotki, niest nadal nie mamy czasu a poza tym brak dostępu do sieci.

pzdr.