lauriii123 06.11.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Mieszkam w domu w zabudowie blizniaczej,nie dawno zorientowalam sie,ze ilosc krokwi jest nie zgodna z projektem dokladnie brakuje po trzy na kazda strone.W domu mieszkam od roku i masowo zaczely pekac sciany glownie na klatce,przy oknach ogolnie na calym pietrze.Mam pytanie czy to ma zwiazek z oporem jaki stawia dach na sciany?dodam ze po dwoch miesiacach od wprowadzki dach jakby sie osiadl jest "pofalowany".Czy mam prawo zadac od dewelopera poprawy tego dachu i naprawy scian?.Jestem laikiem nie znam sie fachowo na tych sprawach:(prosze o rady z gory dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWer 06.11.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Myślę że nie trzeba być specjalistą, żeby wyrazić niezadowolenie inwestoru. Jeśli ściany popękani - coś napewno uczynione złe. Bez zdjęcz, projekta i badań można tyłko odgadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.11.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Ilość krokwi nie ma wpływu na pęknięcia ścian. Natomiast brak trzech par krokwi to karygodna oszczędność. W przypadku gdy faktycznie ich brakuje to cały dach łącznie z więźbą jest do demontażu. Kierownik budowy powinien stracić uprawnienia a deweloper powinien być wyrzucony z rynku. Na czas remontu dachu deweloper musi Ci zagwarantować zakwaterowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 08.11.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Daj fotki i skan projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 11.11.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Zgłoś ten fakt bo mogą być poważne problemy, jeżeli pęknięcia będą się powiększać. Potrzebna ekspertyza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts