Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagięta rura wodna w fundamencie - chudziak i posadzka do skucia POMOCY!

budokan

Recommended Posts

Witam. Buduję sobie domek energoosczedny. DObre izolacje, WM, pompa ciepła .

Latam i pianuje dosczelniam.

Wczoraj przyjechali ludzie od wody .

Mam przeprowadzone fi 40 w fundamencie pod zbrojeniem.

Pierwsze pytanie majstra czy rury nie zagieli. Widziałem jak ja wkładali i zagieli - Ja na to.

Więc on zę nie daje gwarancji itp.

Dobra spróbujemy przejśc przez nia fi 25. Nic nie idzie - zagięta gdzieś z 70-90 st.

Pozostaje kuć.

Wykuli świeżą (w poniedziałek laną) wylewkę, wycieli 20 cm. styro i chudziaka i zaczeli bić rurę aby się przebic pod fundament.

Metr piachu i twarda glina. Wszystko stawało.

Wczoraj otwór zrobiony pól metra na pół metra.

Dziś przyjezdają i chcą kuć dalej - nie wiem (metr na metr)

aby podkopać łapatą troche i dopiero przepust robić.

Jak to póżniej naprawić ??

Czy zagęscić jak się da piach butami , wylać jakiś beton ala chudziak w miejsce skutego. położyć folię styropian 20cm. i ala wylewkę.

Ja juz mam dosć budowy , po nocach nie śpie a tu trzeba jeszcze kuć pół spizarko kotłowni.

A co ze statycznoscia chudziaka. Obok stoi ścianka działowa cięzka z silikatu. Czy taki ubytek nie bedzie miał wpływu na jakieś osiadanie albo coś?

Co z izolacją przeciwwilgociową , toż to wyrwa w izolacji i szczelnie jest to nie do zrobienia.

Same problemy

• 1 month później...