DuDeK2 07.11.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witam.Zastanawiam sie nad wybudowaniem domu z plyty z warstowej. Wydaje mi sie ze jest to dość tanie rozwiazanie tylko czy dobre?Mam kilka pytań: czy to prawda ze taka płyta dobrze trzyma cieplo? Przy płycie warstwowej jest brak wentylacji więc do cyrkulacji powietrza pewnie beda potrzebne wentylatory. Czy po otynkowanie nie bedzie szkodzilo takiej plycie? Czy wgl sobie zawracac glowe taka płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 08.11.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Cześć Można zbudować z płyty warstwowej, też myślałem o tej technologi.Lecz nie poszedłem tak daleko. Mam tylko dach z płyty, były dwa dni roboty. W pierwszym położyli płyty w drugim obróbki i rynny. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210598-dach-do-pasywnego-p%C5%82yta-warstwowa/page4 Musi być konstrukcja, stalowa (rama), aby przymocować płytę. Idziesz do architekta i projektuje Ci co chcesz.Taki budynek może być bardzo szczelny, i też paroszczelny, lecz to nie problem bo normalna wentylacja mechaniczna z rekuperacją da radę.Ściany wewnętrzne blaszane można obłożyć płytą KG podłogi panele itp. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts