Łukasz Kornecki 07.11.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Cześć! Proszę zerknijcie na ten detal na zdjęciu. Zupełnie nie wiem jak go można wykonać. Mam tu na myśli to, że zaplanowano położenie tynku na wysokości wiązaru dachowego na płycie OSB. Moje wątpliwości są następujące: 1. Czy na połączeniu styropianu i OSB tynk nie będzie pękał. Wydaje się, że będzie bo przecież wiązary będą pracować całkiem inaczej niż ściana. Co z tym zrobić 2. Zobaczcie na "przepływ powietrza". Zaplanowano, że będzie on odbywał się przez wełnę (wełnę narysowano do samej płyty OSB która stanowi poszycie dachu pod blachą). Czy takie rozwiązanie zapewni wentylację dachu? Z góry dziękuję za sugestię i pomoc. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 07.11.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 A nie prościej rozwiać wątpliwości pytając tego co to "popełnił"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Kornecki 07.11.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 A nie prościej rozwiać wątpliwości pytając tego co to "popełnił"? Gdyby udzielił satysfakcjonującej mnie odpowiedzi nie zawracałbym Wam głowy. Odpowiedział ze wykonawca elewacj będzie wiedział jak to rozwiązać. Natomiast po to pytam aby wiedzieć jak powinno a nie zdawać sie tylko na wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Kornecki 12.11.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Nikt nie ma pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanMar. 12.11.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 witaj jezeli na płyte osb to tylko wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Kornecki 13.11.2015 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 witaj jezeli na płyte osb to tylko wełna No właśnie na tym rysunku jest tak narysowane, że bezpośrednio na płytę OSB idzie tynk zewnętrzny na siatce z klejem a poniżej tej płyty OSB przechodzi (tynk i siatka z klejem) na styro. W mojej ocenie to miejsce połączenia nie ma szansy nie pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts