janpolak 07.11.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Witam.Kupiłem zestaw Grohe podtynkowy Rapido E wraz z uchwytem i przełącznikiem ,,Wanna prysznic,,Ale u mnie bedzie deszczownica i prysznic,dlatego mam pytanie możę ktoś wie bo sam mam,Czy jak podłacze deszczownice w miejsce wanny a prysznic w miejsce prysznica,to po otwarciu wody bedzie leciec woda pierw z deszczownicy a po przełaczeniu dopiero z prysznica??Na jednaj budowie u ludzi widziałem taki zestaw co prawda nie z grohe tylko z innej firmy,wszystko fajnie zmontowane,mysle sobie sprawdze aaa tu łup po odkreceniu wodu wszystko leci na mnie ze sluchawki prysznicowej,a dopiero po nacisnieciu przełącznika zaczełą lecieć z deszczownicy,,Chciał bym tego u siebie uniknąć ,dlatego pytam jak to sie ma do zestawu Grohe Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trolololo 07.11.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Instalowałem niedawno u mnie w łazience Rapido E w kombinacji: deszczownica górne wyjście, słuchawka dolne wyjście. Po otwarciu woda leci słuchawką, a po wciśnięciu "dzyndzla" leci deszczownicą. Ty chcesz zrobić na odwrót, więc na dzień dobry będziesz miał wodę z deszczownicy. Dodam jeszcze że "dyndzel" standardowo odskakuje i wraca do pierwotnego stanu po zakręcenie wody. Edytowane 7 Listopada 2015 przez Trolololo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 08.11.2015 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 No tak,mi sie wydaje ze lepiej odkrecic wode i zeby lecialo z deszczownicy a jak jest potrzeba to przełaczasz na słuchawke,.Sądzisz żę to złę rozwiazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trolololo 08.11.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Moim zdaniem lepiej żeby najpierw leciało ze słuchawki a później z deszczownicy. Z deszczownicy zawsze na początku poleci trochę zimnej wody, która się zebrała w odcinku między baterią a deszczownicą. Jeśli nie masz cyrkulacji CW albo obieg cyrkulacji nie jest doprowadzony bezpośrednio do baterii to zaraz po włączeniu baterii tej zimnej wody będzie znacznie więcej. U mnie cyrkulacja jest doprowadzona prawie do samej baterii i zima woda po przełączeniu na deszczownicę leci przez ok. 1s, a i tak wychodzę na chwilę poza jej zasięg. Ja mam kabinę walk-in więc mam gdzie uciekać , jeśli masz zamkniętą to może być trochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek151986 18.03.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Instalowałem niedawno u mnie w łazience Rapido E w kombinacji: deszczownica górne wyjście, słuchawka dolne wyjście. Po otwarciu woda leci słuchawką, a po wciśnięciu "dzyndzla" leci deszczownicą. Ty chcesz zrobić na odwrót, więc na dzień dobry będziesz miał wodę z deszczownicy. Dodam jeszcze że "dyndzel" standardowo odskakuje i wraca do pierwotnego stanu po zakręcenie wody. A mi "dzyndzel" zaczął odskakiwać po włączeniu. Wiesz może co może być powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts