wastag 08.11.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 macie jakiś zaufanych sprzedawców materiałów do instalacji ogrzewania ( rury pcv do zgrzewania, kształtki, zawory, grzejniki itp). Najlepiej na aledrogo.Pytam bo podobno można trafić na strasznej jakości chińszczyznę, pękającą przy próbie szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wastag 10.11.2015 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 upmoże jakieś sugestie tych co sami kleili swoje instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 10.11.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Proponuję osobiście dokonać porównania. Robiłem zgrzewarką instalację wodną w łazience ( domek letniskowy) dla sąsiadki.W LM dostałem rury zgrzewki 3 m w cenie 8 zł za sztukę ( cisnienie robocze 10 atm). Za takie same rury tego samego producenta w Hydrauliku trzeba było w tym czasie zapłacić 10 zł za mb. więc 30 zł za sztukę. Teraz nie pamiętam ale wtedy miałem zapisane wszystko przy porównaniu i jak dla sprzedawcy w hydrauliku powiedziałem to , to on nie potrafił wytłumaczyć dlaczego taka jest różnica w cenie( towar ten sam). Kształtki, przejścia, zawory z kolei można dużo taniej kupić w Hydrauliku. Nie wiem na ile to Ci pomoże ale uważaj też i na ceny bo instalacja wodno-kanalizacyjna to koszt .Odezwą się pewnie jeszcze forumowicze w tej kwestii. Co do swego domu to dużo wymieniłem krzywek przy bateriach i jak wymieniłem wszystkie na te z dawnej produkcji ( grube ale droższe ) to mam już spokój. Z bateriami też bywa różnie. Miałem 30 letnią gwarancję na korpus baterii prysznicowej i też trafiła się lipna, dziurka w korpusie. Nie jest to czekolada , nie wyczujesz. Wiem, że w marketach jest dużo chińszczyzny na która trzeba uważać i jej unikać ale nie unikniesz też wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts