Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zakup materiałów do instalacji

wastag

Recommended Posts

Proponuję osobiście dokonać porównania. Robiłem zgrzewarką instalację wodną w łazience ( domek letniskowy) dla sąsiadki.W LM dostałem rury zgrzewki 3 m w cenie 8 zł za sztukę ( cisnienie robocze 10 atm). Za takie same rury tego samego producenta w Hydrauliku trzeba było w tym czasie zapłacić 10 zł za mb. więc 30 zł za sztukę. Teraz nie pamiętam ale wtedy miałem zapisane wszystko przy porównaniu i jak dla sprzedawcy w hydrauliku powiedziałem to , to on nie potrafił wytłumaczyć dlaczego taka jest różnica w cenie( towar ten sam). Kształtki, przejścia, zawory z kolei można dużo taniej kupić w Hydrauliku. Nie wiem na ile to Ci pomoże ale uważaj też i na ceny bo instalacja wodno-kanalizacyjna to koszt .Odezwą się pewnie jeszcze forumowicze w tej kwestii. Co do swego domu to dużo wymieniłem krzywek przy bateriach i jak wymieniłem wszystkie na te z dawnej produkcji ( grube ale droższe ) to mam już spokój. Z bateriami też bywa różnie. Miałem 30 letnią gwarancję na korpus baterii prysznicowej i też trafiła się lipna, dziurka w korpusie. Nie jest to czekolada , nie wyczujesz. Wiem, że w marketach jest dużo chińszczyzny na która trzeba uważać i jej unikać ale nie unikniesz też wszystkiego.