daamiann88 08.11.2015 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Sprawa wygląda tak... do domu był dostawiony ganek (2m x 3m), który to teraz sobie ładnie od niego "odchodzi". Nie ma tam fundamentów, a jeśli są to widocznie za płytkie. Jak to naprawić? Podkopać ganek na 70cm, zrobić szerszy szalunek i wlewać beton, i tak metr po metrze całość? Czy może wystarczy tylko fundament na rogach, taki 1mx1m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.11.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Poczytaj popytaj nt podbijania betonem i tak zastosuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 09.11.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Żeby Ci się wszystko nie rozpadło w czasie poprawiania, skoro już teraz coś jest nie tak...Prawdopodobnie powinno się to najpierw podeprzeć, a dopiero potem kombinować, ale wybór sposobu naprawy powinien należeć do speca, bo to jest poważna zmiana w konstrukcji.Ale, szczerze mówiąc, nie wiem, czy ta cała praca i zagrożenie ludzi i budynku są warte tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 09.11.2015 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Zawalić to się nie powinno, wszystkie ściany wyglądają solidnie, żadnych spękań... oprócz tych przy ścianie domu. Pytałem paru budowlańców i każdy radził zrobić to tak, jak pisałem wcześniej. Przede mną rozmowa z konstruktorem, ciekaw jestem co wymyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts