DrAko 09.11.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 WitamOtrzymałem kilka wycen na okna i chciałem Was prosić o pomoc w wyborze. Parametry podobne a cenowo różnica między nimi to ok 2k. Oknoplusa mam na miejscu więc w razie problemów może było by łatwiej reklamować ....Co byście wybrali? OKNO PLUS NorskStil IQ7000Adams BluEvolution 82Vertex V82 (pakiety 3szybowe,szyby 4mm, 3 uszczelki itd) dzięki za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.11.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam W mojej ocenie wszyscy producenci godni rozważenia, jeden plus już sam znalazłeś na korzyść OP, podpytaj jeszcze jak wygląda kwestia montażu, może ktoś z sąsiadów już działał z którąś z firm montażowych ? 2k różnicy to dużo ? czy mało ? jeżeli mówimy o całkowitej kwocie 10k to sporo jeżeli 30k to już wygląda to inaczej no i pytanie czy aby u Wszystkich usługa wygląda tak samo ? Teoretycznie biorąc pod uwagę tylko profil to OP powinien być najtańszy wszak to jedyna "70" w zestawieniu ale to tylko drobny szczegół. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 10.11.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A które z nich mają "ciepłą ramkę"? Na takie stawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 10.11.2015 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam W mojej ocenie wszyscy producenci godni rozważenia, jeden plus już sam znalazłeś na korzyść OP, podpytaj jeszcze jak wygląda kwestia montażu, może ktoś z sąsiadów już działał z którąś z firm montażowych ? 2k różnicy to dużo ? czy mało ? jeżeli mówimy o całkowitej kwocie 10k to sporo jeżeli 30k to już wygląda to inaczej no i pytanie czy aby u Wszystkich usługa wygląda tak samo ? Teoretycznie biorąc pod uwagę tylko profil to OP powinien być najtańszy wszak to jedyna "70" w zestawieniu ale to tylko drobny szczegół. Pozdrawiam MMichal dzięki za odpowiedź. Różnica w kasie jest między 18k a 20k i faktycznie OP jest najtańsze. Co do montażu to ciężko powiedzieć, wszyscy twierdzą, że robią super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.11.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam MMichal dzięki za odpowiedź. Różnica w kasie jest między 18k a 20k i faktycznie OP jest najtańsze. Co do montażu to ciężko powiedzieć, wszyscy twierdzą, że robią super. Czyli różnica pi razy oko 10% - jak dla mnie do zaakceptowania - ale to dla mnie Zerknij sobie jeszcze na właściwości użytkowe poszczególnych okien i wybierz te na których Tobie najbardziej zależy. A co do montażu to może poproś o 2-3 adresy gdzie można zobaczyć wykonane prace - jesteśmy w środku sezonu więc nie będzie z tym problemu Pod warunkiem, że firmy nie będą bały się pokazać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.11.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A które z nich mają "ciepłą ramkę"? Na takie stawiam W przytoczonych wyżej nazwach "okien" nie są wyszczególnione informacje o ciepłej ramce. Trzeba by szukać na stronach producentów w ich specyfikacji technicznej. W mojej ocenie okna trzyszybowe ale bez ciepłej ramki to pomyłka. Tzn. da się, jest taniej, ale tak po prostu nie wypada i świadczy o skłonnościach producenta do fałszywie pojętego oszczędzania. Pytanie: jak daleko to odchudzanie okna idzie.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 10.11.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Letniowiec Wszystkie mają ciepłą ramkę. Nikt nawet nie proponował innej. Teraz chyba tu już standard. MMichał - właśnie się umawiam na oglądanie montażu. Firma sama zaprasza na pokaz instalacji więc dobrze to o nich świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.11.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam Letniowiec Wszystkie mają ciepłą ramkę. Nikt nawet nie proponował innej. Teraz chyba tu już standard. MMichał - właśnie się umawiam na oglądanie montażu. Firma sama zaprasza na pokaz instalacji więc dobrze to o nich świadczy. Ja już nie widuję pakietów wykonywanych na "nie ciepłych" ramkach. A co do firmy zapraszającej na montaże to plus za otwartość - jak będziesz po wizycie daj znać co i jak zawsze to warto taką firmę pochwalić z "imienia i nazwiska" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 10.11.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Z tego co się orientuję to większość producentów deklaruje,że ich okna mają ciepłą ramkę. Pytanie z czego jest ta ramka? Mam dwie oferty okien z podobnymi parametrami i z ciepłą ramką: jedna jest z aluminium, druga z tworzywa. Którą wybrać? Bo chyba ramka ramce nie równa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 10.11.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 z ciepłą ramką: jedna jest z aluminium, Uzyskanie krawędzi szyby zespolonej o ulepszonych parametrach cieplnych spełniających zależność Σ (di * λi) ≤ 0,007 jest niemożliwe o ile w jej konstrukcji wykorzystano ramkę/ramki dystansowe z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts