Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Osiołkowi w żłoby dano ....

Recommended Posts

Witam

Otrzymałem kilka wycen na okna i chciałem Was prosić o pomoc w wyborze.

Parametry podobne a cenowo różnica między nimi to ok 2k. Oknoplusa mam na miejscu więc w razie problemów może było by łatwiej reklamować ....

Co byście wybrali?

OKNO PLUS NorskStil IQ7000

Adams BluEvolution 82

Vertex V82

(pakiety 3szybowe,szyby 4mm, 3 uszczelki itd)

dzięki za wszystkie sugestie.

Witam

W mojej ocenie wszyscy producenci godni rozważenia, jeden plus już sam znalazłeś na korzyść OP, podpytaj jeszcze jak wygląda kwestia montażu, może ktoś z sąsiadów już działał z którąś z firm montażowych ?

2k różnicy to dużo ? czy mało ? jeżeli mówimy o całkowitej kwocie 10k to sporo jeżeli 30k to już wygląda to inaczej :) no i pytanie czy aby u Wszystkich usługa wygląda tak samo ?

Teoretycznie biorąc pod uwagę tylko profil to OP powinien być najtańszy wszak to jedyna "70" w zestawieniu ale to tylko drobny szczegół.

Pozdrawiam

Witam

W mojej ocenie wszyscy producenci godni rozważenia, jeden plus już sam znalazłeś na korzyść OP, podpytaj jeszcze jak wygląda kwestia montażu, może ktoś z sąsiadów już działał z którąś z firm montażowych ?

2k różnicy to dużo ? czy mało ? jeżeli mówimy o całkowitej kwocie 10k to sporo jeżeli 30k to już wygląda to inaczej :) no i pytanie czy aby u Wszystkich usługa wygląda tak samo ?

Teoretycznie biorąc pod uwagę tylko profil to OP powinien być najtańszy wszak to jedyna "70" w zestawieniu ale to tylko drobny szczegół.

Pozdrawiam

MMichal dzięki za odpowiedź.

Różnica w kasie jest między 18k a 20k i faktycznie OP jest najtańsze. Co do montażu to ciężko powiedzieć, wszyscy twierdzą, że robią super.

Witam

MMichal dzięki za odpowiedź.

Różnica w kasie jest między 18k a 20k i faktycznie OP jest najtańsze. Co do montażu to ciężko powiedzieć, wszyscy twierdzą, że robią super.

Czyli różnica pi razy oko 10% - jak dla mnie do zaakceptowania - ale to dla mnie :D

Zerknij sobie jeszcze na właściwości użytkowe poszczególnych okien i wybierz te na których Tobie najbardziej zależy.

A co do montażu to może poproś o 2-3 adresy gdzie można zobaczyć wykonane prace - jesteśmy w środku sezonu więc nie będzie z tym problemu :) Pod warunkiem, że firmy nie będą bały się pokazać :)

Pozdrawiam

A które z nich mają "ciepłą ramkę"? Na takie stawiam :)

W przytoczonych wyżej nazwach "okien" nie są wyszczególnione informacje o ciepłej ramce. Trzeba by szukać na stronach producentów w ich specyfikacji technicznej.

W mojej ocenie okna trzyszybowe ale bez ciepłej ramki to pomyłka. Tzn. da się, jest taniej, ale tak po prostu nie wypada i świadczy o skłonnościach producenta do fałszywie pojętego oszczędzania. Pytanie: jak daleko to odchudzanie okna idzie.. ?

Witam

Letniowiec

Wszystkie mają ciepłą ramkę. Nikt nawet nie proponował innej. Teraz chyba tu już standard.

MMichał - właśnie się umawiam na oglądanie montażu. Firma sama zaprasza na pokaz instalacji więc dobrze to o nich świadczy.

Ja już nie widuję pakietów wykonywanych na "nie ciepłych" ramkach.

A co do firmy zapraszającej na montaże to plus za otwartość - jak będziesz po wizycie daj znać co i jak :) zawsze to warto taką firmę pochwalić z "imienia i nazwiska" :)

Pozdrawiam

z ciepłą ramką: jedna jest z aluminium,

Uzyskanie krawędzi szyby zespolonej o ulepszonych parametrach cieplnych spełniających zależność Σ (di * λi) ≤ 0,007 jest niemożliwe o ile w jej konstrukcji wykorzystano ramkę/ramki dystansowe z aluminium.