Vexator 09.11.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Hej,planuję zakup klimy (jedna jednostka zewnętrzna, dwie wewnętrzne) i zastanawiam się, jak powinienem dobrać jednostkę zewnętrzną... czy jeśli mam jednostki wewnętrzne 2,5kW i 3,5kW, to znaczy, że zewnętrzna powinna być min 6kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.11.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Kanałówka będzie oszczędniejsza i cichsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.11.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Hej, planuję zakup klimy (jedna jednostka zewnętrzna, dwie wewnętrzne) i zastanawiam się, jak powinienem dobrać jednostkę zewnętrzną... czy jeśli mam jednostki wewnętrzne 2,5kW i 3,5kW, to znaczy, że zewnętrzna powinna być min 6kW? Jak klienci mnie pytają czy 2-4 urządzenie lepsze to jeśli tylko ma możliwość polecam kanałówkę ponieważ lepiej idzie to zorganizować i sumarycznie na cały dom pobierze mniej energii niż 2 splity. Pytanie jaki masz dom, jak widzisz to chłodzenie... Napisz więcej o swojej koncepcji to coś się wymyśli Edytowane 13 Listopada 2015 przez oszczednyGrześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.11.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Jak klienci mnie pytają czy 2-4 urządzenie lepsze to jeśli tylko ma możliwość polecam kanałówkę ponieważ lepiej idzie to zorganizować i sumarycznie na cały dom pobierze mniej energii niż 2 splity. Pytanie jaki masz dom, jak widzisz to chłodzenie... Napisz więcej o swojej koncepcji to coś się wymyśliAle dwie jednostki wewnętrzne dają możliwość niezależnego sterowania temperaturą. Kanałówka takiej możliwości nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.11.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Ale dwie jednostki wewnętrzne dają możliwość niezależnego sterowania temperaturą. Kanałówka takiej możliwości nie daje. dlatego tez pytam jaka ma koncepcje, jak to widzi...jaki dom itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 13.11.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 kanałówką też sie da takie sterowanie zrobić ale bedzie drożej i nie zawsze taniej w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.11.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Hej, planuję zakup klimy (jedna jednostka zewnętrzna, dwie wewnętrzne) i zastanawiam się, jak powinienem dobrać jednostkę zewnętrzną... czy jeśli mam jednostki wewnętrzne 2,5kW i 3,5kW, to znaczy, że zewnętrzna powinna być min 6kW? Tak. Jeśli chcesz by obie jednostki wewnętrzne osiągały w tym samym czasie maksymalną wydajność chłodniczą. Gdy nie masz potrzeby jednoczesnego chłodzenia jednostka zewnętrzna może być mniejszej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts