bobiczek 07.07.2002 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 Pytanie jak wyżej. Ściana jednowarstwowa 44cmNie wiem czy dokleić go ze styropianu + tynk, czy może inaczej.No i kiedy - przed montowaniem okien , czy już jak okna wstawię.A jak robiliście Wy, chyba że dać sobie z nim spokój, choć gdzieś czytałem że prawidłowe osadzanie okien jest tylko z węgarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 07.07.2002 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2002 Przy dzisiejszych technologiach węgarek raczej nie jest potrzebny.Systemy mocowania i uszczelniania okien są inne,lepsze.Ja osobiście nie zawracałbym sobie głowy węgarkiem.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.07.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Popieram, nie zawracaj tym sobie glowy. Nie ta technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 08.07.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 A ja sobie tym glowe zawracalem, bo grubosc okna to kilknascie centrymetrów wiec dla mnie w miejscu mocowania okna bedzie sie tworzyl mostek termiczny. Kazalem zrobic wegarki ze styropianu i okleic to siatka. Nie dodaje to wiele roboty bo i tak otwory musza miec obrobki tynkarskie. Dalem od zewnątrz 2cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 08.07.2002 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Popieram Bigmario i Pitbull'a - przy obecnych technologiach nie stosuje się węgarków. Jeżeli oknop jest odpowiednio zamocowane, z dobrą jakościowo pianką montażową to mostki nie mają się prawa tworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.07.2002 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Przecież okno i tak ma wyższy współczynnik przenikania,tak że te kilka cm.wokół nie robi dużej różnicy.Zastosój piankę niskorozprężną-dla bezpieczenstwa.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 08.07.2002 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 On 2002-07-08 10:53, Cypel wrote: A ja sobie tym glowe zawracalem, bo grubosc okna to kilknascie centrymetrów wiec dla mnie w miejscu mocowania okna bedzie sie tworzyl mostek termiczny. Kazalem zrobic wegarki ze styropianu i okleic to siatka. Nie dodaje to wiele roboty bo i tak otwory musza miec obrobki tynkarskie. Dalem od zewnątrz 2cm styropianu. To o czym piszesz trudno nazwac wegarkiem. Po prostu dociepliles bok sciany i z tym sie zgadzam ale to nie ma nic wspolnego z wegarkiem klasycznym, ktory spelnia inne funkcje. Tak jak zrobiles to zrobiles bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts