Konus0 10.11.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Witam, mam dylemat jak zrobić żeby było dobrze Więc od początku - przez 10 lat na mojej działce stał drewniany domek letniskowy o wymiarach 6x4 (z balkonem 8x4). Pech chciał że domek całkowicie spłonął, została tylko sterta popiołu i wylewka na której stał. Wylewka ma jakieś 30cm grubości, zbrojona, wymiary 8x4. Z racji tego że drewno lubi ogień, zapadła decyzja że domek będzie postawiony na nowo tym razem z ytonga, o grubości 24cm (póki co będzie tak, jak będzie potrzeba to przyjdzie jeszcze styropian). Wylewka nigdzie nie popękała, generalnie uszła z życiem. I teraz pytanie, czy jestem w stanie jakąś ją wykorzystać? Chciałbym tym razem nie zostawiać miejsca pod balkonem, tylko zrobić parter o wymiarach 8x4. Jak to zrobić żeby było dobrze? Mogę wykopać dookoła wylewki fundament, czy trzeba ją rozbić itp i zaczynać wszystko od zera? Jaki fundament jest mi potrzebny, jak szeroki i jak głęboki? dziękuje z góry za wszystkie porady i odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts