ewik1 10.11.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 witam, niedawno kupilismy dom.wszystko wydawało sie być oki, do dotychczasowych wiatrów.na poddaszu słychac jak huczy wiatr i słychac wyraźne, dotkiliwe, straszne dla dzieciaków trzaski.dach jest dwuspadowy, ocieplony wełną mineralną.sufity i skosy są z kg. nad nimi warstwa wełny i poprzykrecane płyty pazdzierzowe. nie wiem co robić, ale te trzaski są przerażające-boje się, że ta cała konstrukcja kg runie.dodam, że przy obecnych wiatrach wszystkie łączenia ścian z kg sufitem popękały.pomóżcie , doradzcie co tu teraz zrobić bo boje się spac z dzieciakami na gorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWer 11.11.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Za Mało informacji. Trzeba plan piętra i dachu, cięcie. Oraz szczegółny opis: pokrycie dachu, kąt, jaki płyty pazdzierzowe i t.d. + dach potrzebuję badań specjalistem. Edytowane 11 Listopada 2015 przez MWer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.11.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Nie wiem jak tu jest dokładnie ale pewnie dach jak to zazwyczaj bywa był zrobiony z mokrego drzewa , pewnie śruby nie zostały dokręcone , pewnie brak tzw. wiatrownic( mało kto stosuje) za wcześnie zabudowano poddasze i teraz przy wiatrach silniejszych po prostu rusza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 11.11.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 witam, niedawno kupilismy dom.wszystko wydawało sie być oki, do dotychczasowych wiatrów.na poddaszu słychac jak huczy wiatr i słychac wyraźne, dotkiliwe, straszne dla dzieciaków trzaski.dach jest dwuspadowy, ocieplony wełną mineralną.sufity i skosy są z kg. nad nimi warstwa wełny i poprzykrecane płyty pazdzierzowe. nie wiem co robić, ale te trzaski są przerażające-boje się, że ta cała konstrukcja kg runie.dodam, że przy obecnych wiatrach wszystkie łączenia ścian z kg sufitem popękały. pomóżcie , doradzcie co tu teraz zrobić bo boje się spac z dzieciakami na gorze zleciłbym NATYCHMIAST ekspertyzę techniczną dachu ( możliwie innych elementów konstrukcyjnych budynku ) !!! nie bagatelizuj tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.11.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Mogą być dwie przyczyny. Jedna błaha to naturalne schniecie drewna a druga poważna to brak stężeń. Należy zrobić tak jak radzi Łukasz Ładziński. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik1 18.11.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 a czy schniecie drewna -trzeszczy jak stara podłoga? jak wieje to mam wrażenie, że trzeszczą płyty karton gips którymi wyłożona jest podłoga.Oczywiści e chodzi mi o podłoge na strychu.Ta sama podłoga to sufiw wpokoju w którym trzeszczy?.bo jest tak-kg+wełna+ płyty osb.jak wchodze na głuchy strych to nic nie trzeszczy, a w pokoju trzeszczy jak cholera!jak mówiłam, my ten dom kupiliśmy.Dzwoniłam do kierownika budowy i on zapewnia, że dach , krokwie i cała wieźba były solidne.Dach jest dwuspadowy, pokryty blachodachówką. PS jeden facet powiedział mi, że to wina foli, która jest dawana na zakład.wiatr nią rusza i daje taki skrzyk?!!! na dachu pod dachówka jest taka grafitowa folia. czy to wogóle może mieć miejsce??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 18.11.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Mój dach przez pierwszy rok przy wiatrach też trzeszczał. Aż sie bałem że za słabo podokręcałem śruby po cieślach po pół roku. Teraz mieszkam drugi rok i cisza nawet przy największych halniakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts