Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

trzaskajacy dach-pomocy

ewik1

Recommended Posts

witam, niedawno kupilismy dom.wszystko wydawało sie być oki, do dotychczasowych wiatrów.na poddaszu słychac jak huczy wiatr i słychac wyraźne, dotkiliwe, straszne dla dzieciaków trzaski.dach jest dwuspadowy, ocieplony wełną mineralną.sufity i skosy są z kg. nad nimi warstwa wełny i poprzykrecane płyty pazdzierzowe. nie wiem co robić, ale te trzaski są przerażające-boje się, że ta cała konstrukcja kg runie.dodam, że przy obecnych wiatrach wszystkie łączenia ścian z kg sufitem popękały.

pomóżcie , doradzcie co tu teraz zrobić bo boje się spac z dzieciakami na gorze

witam, niedawno kupilismy dom.wszystko wydawało sie być oki, do dotychczasowych wiatrów.na poddaszu słychac jak huczy wiatr i słychac wyraźne, dotkiliwe, straszne dla dzieciaków trzaski.dach jest dwuspadowy, ocieplony wełną mineralną.sufity i skosy są z kg. nad nimi warstwa wełny i poprzykrecane płyty pazdzierzowe. nie wiem co robić, ale te trzaski są przerażające-boje się, że ta cała konstrukcja kg runie.dodam, że przy obecnych wiatrach wszystkie łączenia ścian z kg sufitem popękały.

pomóżcie , doradzcie co tu teraz zrobić bo boje się spac z dzieciakami na gorze

zleciłbym NATYCHMIAST ekspertyzę techniczną dachu ( możliwie innych elementów konstrukcyjnych budynku ) !!!

nie bagatelizuj tego.

a czy schniecie drewna -trzeszczy jak stara podłoga? jak wieje to mam wrażenie, że trzeszczą płyty karton gips którymi wyłożona jest podłoga.Oczywiści e chodzi mi o podłoge na strychu.Ta sama podłoga to sufiw wpokoju w którym trzeszczy?.bo jest tak-kg+wełna+ płyty osb.jak wchodze na głuchy strych to nic nie trzeszczy, a w pokoju trzeszczy jak cholera!

jak mówiłam, my ten dom kupiliśmy.Dzwoniłam do kierownika budowy i on zapewnia, że dach , krokwie i cała wieźba były solidne.Dach jest dwuspadowy, pokryty blachodachówką.

PS jeden facet powiedział mi, że to wina foli, która jest dawana na zakład.wiatr nią rusza i daje taki skrzyk?!!! na dachu pod dachówka jest taka grafitowa folia. czy to wogóle może mieć miejsce???????????