KolesMaz 11.11.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Witam, mam zagadkę I nie mogę znaleźć jasne odpowiedzi. Po kolei.Mam dach spadzisty 40 stopni, dwu-spadowy, od gory pokryty ceramiką, pod ceramiką folia dachowa, pod folia pełne deskowanie.Sciany zewnętrzne ocieplam wełną. I tutaj powstaje pytanie jak ocieplić ostatni kawałek pod dachem. Czy izolacja scian ma stykać się z dachem (deskowanie), czy ma być przerwa tak około 5 cma na szczelinę wentylacyjną?Wiem,że izolacja ma być na wysokość murłaty, ale ze względu na kąt dachu jest to niemożliwe bez dociąniecia izolacji pod deskowanie. Później już wewnątrz miedzy izolację zewnetrzna a murłatę wsadzę wełnę, ale pytanie do jakiej wysokości pociąnąc izolację zewnetrzną Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 14.11.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ocieplenie z wełny elewacyjnej można przyciąć pod kątem lub zakończyć na równo jak na załączonym detalu. Sugeruję aby zostawić szczelinę wentylacyjną na ścianach pod okapem. 5cm to raczej maksymalna szerokość, warto dopasować do szerokości metalowej listwy perforowanej, która zabezpieczy przed niechcianymi "gośćmi". Na ścianach szczytowych wełna możne dotykać desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts