Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy p?acisz abonament za RTV???

Czy płacisz abonament za RTV???  

154 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy płacisz abonament za RTV???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie płacę,

bo nie będę sposorować Grażyny Torbickiej i Magdy Mołek i ich nieprzyzwoicie wysokich zarobków.

Jak czytam ze Grażynka nie wyobraża sobie świąt bez rodzinnych zakupów w Rzymie i że kupuje krem na cellulit za tysiąc pięćset ton euro to mnie skręca.

A w zamian za taką kasę co dostajemy?

mierny poziom, dużo agresji, przemocy, reklam i chały.

Np. włączam dziecku TV przed dobranocką o 19.00 a tam zwiastuny filmów które będą o 23 - agresja, zabijanie, krew się leje. Szlag mnie trafia.

Nie nie płacę i nie będę.

A państwowego radia i tak nie słucham.

podatek "od Torbiela i Molka" - niezle :wink: :lol:

to nie podatek od ogladania tylko od posiadania. Ktos sie dziwi ze mamy kacyze od luxusu jakim jest samochod? U nas luxusem jest tv i radio.

ale sa grozniejsze podatki oraz drozsi i brzydsi na ktorych placimy. Jest ich wiecej. Maja wielki dom z okraglymi scianami (pewnie co by sie niepozabijali) na wielkiej dzialce w centrum. Oni pewnie jezdza kilka razy w roku na zakupy do Brukseli, NY, Mediolanu itd ...... No i kosztuja znacznie wiecej niz Torbiel z Molkiem.

Milego ogladania.

PS: czy pecet ktory potrafi odbierac TV (a w przyszlosci rownie latwo D-TV) podlega tez zarejestrowaniu?

Nie mam TV i nie płacę abonamentu. Radia też nie mam (z wyjątkiem firmowego samochodu, ale jest ukryte przed złodziejami) Nawet jakbym miał sprzęt to bym nie płacił, dla mnie unikanie płacenia podatków w tym kraju to powód do dumy, a nie do wstydu. Niedługo założę do kompa kartę DVB, ale na nią nie trzeba płacić abonamentu.

A ja płace, bo używam i radio i TV i radio w samochodzie.

Kazdy chcialby miec i nic nie placic. Przeciez na tym sie ludzie nie wzbogacicie a to raptem ok. 15 PLN na miesiac. Stac was było na TV a nie stac na 15 PLN.

Najlepsze jest to i to mnie smieszy ze niektórzy ludzie narzekaja ze w telewizji chala, ale ogladaja.

Nie odpowiada program w TV to telewizor wyrzuc, sprzedaj lub podaruj.

Przeciez nikt nie zmusza do ogladania TV.

No coz skoro my mataczymy to nie dziwmy sie ze nas tez kantuja i odwrotnie.

Pozdrawiam wszystkich placacych i nieplacacych

BK ale korzystasz np. z anten przekaznikowych ktore nie sa ani Twoje ani stacji komercyjnych a musza byc utrzymane. A lodowke zasilasz pradem za ktory placisz. Zaponiales czy nie wiedziales jak dziala radio lub TV?

QBQ

radio i Tv tez jest zasilany "pradem" za ktory sie placi. Mimo to istnieje podatek nie od ogladania konkretnego programu ale od posiadania telewizora nawet jesli dziala tylko jako monitor (np do dvd).

Co do tego czy 15 pln to duzo czy malo to oczywiscie wzgledne ale chodzi o zasade. Ale nie tylko nasz kraj jest pod tym wzgledem absurdalny, w niemczech placi sie za kazdy odbiornik tv, nawet jesli ich jest np 6.

BK ale korzystasz np. z anten przekaznikowych ktore nie sa ani Twoje ani stacji komercyjnych a musza byc utrzymane. A lodowke zasilasz pradem za ktory placisz. Zaponiales czy nie wiedziales jak dziala radio lub TV?

QBQ

W TV 1 i 2 jest tyle reklam że spokojnie mogliby sobie odpuścić te nasze podatki.

To powinna być TV z misją a takiej misji tam nie ma.

Ile jest programów naukowych czy związanych z kulturą czy porządnych programów dla dzieci?

Ja to rozumiem tak że nie płacę stacjom komercyjnym za utrzymywanie ich technologii więc TV państwowej też nie powinnam. Oni mają pieniądze z reklam, TV 1 i 2 też ma sporo kasy z reklam - tyle tego ejst że w sumie powinna się spokojnie utrzymać.

Płacenie państwowej TV w zamyśle powinno być podatkiem za realizację przez nich misji - tak jak np. BBC.

Ale tego nie ma a kasa z podatków (RTV) płaconych z groszy emerytów lądująca u kosmetyczki Grażyny Torbickiej to rzecz naprawdę nieprzyzwoita. Niech prezenterzy zarabiają takie krocie w prywatnych stacjach a nie państwowych.

Naszej TV do BBC daleko.

Ależ TVP ma misję:

MISSION IMPOSIBLE. 8)

Głowna misja polskiej kultury, to jak przenieść pieniążki podatnika do kieszeni królika, kacyka i innych takich. Jest to misja Świstaka, a co on się biedak w te śreberka pozawija.

Porządne programy dla dzieci to były teletubisie, ale skończyły na marszach tolerancji. :lol:

Sławek :) to ja Ci współczuję. U mnie na wsi chałupy piekne, a z szambem wszyscy kombinują:( Jak się jeden wyłamał i skrytykował to juz nazwali go dziwakiem. Ja swoja kampanie przeprowadzam delikatnie. Przy okazji spotkań towarzyskich wspomninam o szkodliwości itp. Kiwaja głowami, a i tak robia swoje. Norma jest budowanie nieszczelnych zbiorników. Jak juz będe miała swoje szambo ( jest w trakcie kopania) to dam przykład:) Może zawstydzę niektórych? Eeeech płonne to nadzieje chyba :roll:

Czytałam niedawno że gaża miesięczna znanego prezentera Wiadomości z 1 programu TP wynosi około 80 tys.!!!!!

Chyba lekka przsada. Są na pewno chętni do czytania wiadomości za 10 razy mniej. Ale takich ludzi sie do "wizji " nie dopuszcza.

Ja nie płacę !

Mało oglądam, bo w zasadzie oprócz starych seriali typu "Czterdziestolatek" to tania chała z zachodu. I co bardzo dziwne fajne lekkie filmy puszczane są około godz. 23 , a "krew sie leje" zaraz po 20.

Pozdrawiam Paty.