Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOBRY Monitoring w Nocy + Podgląd w telefonie

Recommended Posts

Witam

Mieszkam w UK, przedstawie krótko wymagania jakie mam co do mojego zapytania

Potrzebuje dobrego monitoringu na zewnątrz Domu, chodzi mi o to aby kamery widziały środowisko wokół ( aby nie byly skupione na 1 punkcie)

Bardzo zależy mi aby kamery były dokładne w nocy, aby w razie czego było widać twarz osobnika oraz żeby obraz był BARDZO czytelny jak na noc. Oczywiście nagrywanie wszystkiego wraz z robieniem Screenów oraz przewijania. Zależy mi na 3-4 kamerach dobrej mega dobrej jakości tak jak wspomniałem. Co Potrzebuje aby uzyskac w/w efekt i jakie to koszta?

Dodatkowo podgląd ONLINE abym na tablecie lub telefonie z dowolnego miejsca na ziemi mógł obejrzeć co się dzieje przed moim domem

• 5 months później...

Wybór kamer do nicnego monitoringu jest bardzo duży, jednak nie o tym chciałem napisać. Mianowicie, jeśli zależy Ci na dobrej jakości przesyłu obrazu i monitoringu bez żadnych zakłóceń, to polecam zainwestowanie w profesjonalną firmę, która oferuje takie możliwości, Ja korzystam z usług firmy Airmax oferujące kamery online http://airmax.pl/bramka_kamera_www.php.

Dzięki nim mam jak piszesz dostęp do obrazu z telefonu lub tabletu z każdego miejsca. Co więcej tylko ja mogę oglądać przesył na żywo, bo ustawiłem sobie dostęp na hasło;)

No tu jest problem bo trzeba jakąś kamerę umieścić na wysokości twarzy, bo te standardowo montowane najczęściej widzą z góry, zatem najczęściej kaptur będzie widoczny przy celowym wtargnięciu. Tu pomogłyby nawet kilka kamer ukrytych / niewidocznych aby napastnicy strzegli się widocznych, a nagrani byli przez te ukryte. No i nawet poza działką aby widoczne było miejsce gdzie się przygotowują, zostawiają auto. Są modele nocne aktywne doświetlane podczerwienią . Są kamery juz z matrycą na tyle czułą że działają równie dobrze jak z wzmacniaczem/noktowizorem