kln7 11.11.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Witam Mieszkam w UK, przedstawie krótko wymagania jakie mam co do mojego zapytania Potrzebuje dobrego monitoringu na zewnątrz Domu, chodzi mi o to aby kamery widziały środowisko wokół ( aby nie byly skupione na 1 punkcie)Bardzo zależy mi aby kamery były dokładne w nocy, aby w razie czego było widać twarz osobnika oraz żeby obraz był BARDZO czytelny jak na noc. Oczywiście nagrywanie wszystkiego wraz z robieniem Screenów oraz przewijania. Zależy mi na 3-4 kamerach dobrej mega dobrej jakości tak jak wspomniałem. Co Potrzebuje aby uzyskac w/w efekt i jakie to koszta? Dodatkowo podgląd ONLINE abym na tablecie lub telefonie z dowolnego miejsca na ziemi mógł obejrzeć co się dzieje przed moim domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilek33 18.04.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Wybór kamer do nicnego monitoringu jest bardzo duży, jednak nie o tym chciałem napisać. Mianowicie, jeśli zależy Ci na dobrej jakości przesyłu obrazu i monitoringu bez żadnych zakłóceń, to polecam zainwestowanie w profesjonalną firmę, która oferuje takie możliwości, Ja korzystam z usług firmy Airmax oferujące kamery online http://airmax.pl/bramka_kamera_www.php. Dzięki nim mam jak piszesz dostęp do obrazu z telefonu lub tabletu z każdego miejsca. Co więcej tylko ja mogę oglądać przesył na żywo, bo ustawiłem sobie dostęp na hasło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 19.04.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 3,4 kamery ? jaki to jest obszar który ma być monitorowany ? kamilek33 - zaproś ich tutaj na forum, niech doradzą koledze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.04.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 No tu jest problem bo trzeba jakąś kamerę umieścić na wysokości twarzy, bo te standardowo montowane najczęściej widzą z góry, zatem najczęściej kaptur będzie widoczny przy celowym wtargnięciu. Tu pomogłyby nawet kilka kamer ukrytych / niewidocznych aby napastnicy strzegli się widocznych, a nagrani byli przez te ukryte. No i nawet poza działką aby widoczne było miejsce gdzie się przygotowują, zostawiają auto. Są modele nocne aktywne doświetlane podczerwienią . Są kamery juz z matrycą na tyle czułą że działają równie dobrze jak z wzmacniaczem/noktowizorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts