mareczek666 11.11.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Witam. Borykam sie z pewnym problemem. Farba zostala zdrapana ze sciany, lecz w gipsie, ktory znajdowal sie po nia, widac ubytki tzn. slady po szpachelce. Gips po zdrapaniu farby i przejechaniu po niej reka sie kurzy, ale to chyba zjawisko normalne. Pomyslalem, ze mimo ubytkow i sypiacego sie gipsu, zagruntuje sciane i przejade gladzia. Teraz pytanie : czy tak mozna ? Wystarczy przed nalozeniem gladzi uzyc zwykly grunt ? Od rana chcialbym zaczac ruszac temat dalej, gdyz urlop dobiega do konca, z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanMar. 12.11.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witaj pewnie że tak mozna a nawet trzeba ja uzył bym gruntu mocniejszego cos z typu pci jak uzywaja glazurnicy ale mozesz tez uzyc zwyklego akrylowego ..oczywiscie chodzi tu o sciany wewnatrz bo napisałes fasada(sciana na zewnatrz budynku)a jezeli chodzi o zewnatrz to całkiem inna bajka z tym gipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanMar. 12.11.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 A przepraszam za szybko przeczytałem pomyliłem farbe z fasada -to jest dział elewacje zewnetrzne wiec zrob jak pisałem wczesniej lepiej grunt pci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.11.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Szanowny Panie, przed nałożeniem gładzi ściany należy dokładnie odpylić i zagruntować. Polecam tu grunt głęboko penetrujący ACRYL-PUTZ® GP 41 Grunt polimerowy głęboko penetrujący: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gp41-grunt-gleboko-penetrujacyPo zagruntowaniu i wyschnięciu podłoża można przystąpić do nakładania gładzi. Jeśli ściany były wcześniej gładzone powinno wystarczyć pokrycie ich jedną warstwą wykończeniowej gładzi szpachlowej ACRYL-PUTZ® FS20 FINISZ: http://www.acrylputz.pl/produkty/gladzie-i-gotowe-masy-szpachlowe/opis/acrylputz-fs20-finisz Gładź zawiera w swoim składzie specjalną żywicę polimerową, która znacznie poprawia jej parametry wytrzymałościowe i przyczepność do podłoża. Po wyschnięciu wyrób wyjątkowo łatwo się szlifuje, pozostawiając śnieżnobiałe i idealnie gładkie powierzchnie. Wyrób aplikujemy zgodnie z zaleceniami producenta.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts