sebcioc55 20.11.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Aha no właśnie nie byłem pewny, ten niebieski mnie trochę zmylił BTW: widzę że rozmiar telewizora też się przy okazji wyjasnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 21.11.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Rozmieszczenie pomieszczeń prawie takie jak u mnie. Tylko ja zamieniłem miejscami wiatrołap z pomieszczeniem gospodarczym.Co się znajduje pomiędzy garderbą, a jedną z sypialni?Co to z zgrubienie muru obok kominka(za tą komodą z kwiatkiem)? Kanały kominowe i wentylacyjne? Nie leiepiej było posadowić je w pomieszczeniu gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 21.11.2016 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Koło sypialni chcę maleńką łazienkę. Drzwi przesuwane, chowane w ściance k-g. Tylko kabina prysznicowa, mała umywalka i kibelek. To zgrubienie w kuchni to kominy - wentylacyjne, dymowy i opcjonalny spalinowy. Nie chciałem juz za mocno ingerować w projekt. Moze i faktycznie można było to przesunąć do pomieszczenia gospodarczego... no ale juz fundamenty stoją.Ten regał ma być mini spiżarka na trwałe produkty typu mąka, makaron, itp. Kominy wentylacyjne zostaja pomimo planowanej WM bo jak powiedział kierbud łatwo zaślepić ale gdyby okazały sie potrzebne to dobudować trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 04.12.2016 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Bardzo fajna wizualizacja, na szczególną pochwałę zasługuje oczywiście centralnie usytuowany kominek i akwarium bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 13.12.2016 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Pora roku budowaniu nie sprzyja, więc się "bawię" w co innego przez ten jesienny czas http://i.imgur.com/0D2lrCk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 13.12.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Wizualizacja świetna, aż mnie zmobilizowałeś do uszczegółowienia mojej Co do akwarium to ja kombinuje jak zrobić u siebie, żeby sump i wszelkie graty dać za ścianą w pomieszczeniu gospodarczym wychodzi mi trochę baniak za blisko kominka - dlatego muszę siąść do wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 13.12.2016 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 A czemu nie dasz sumpa pod akwa? Nie szkoda Ci miejsca w pomieszczeniu za ścianą? No i jak duże będziesz miał akwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 13.12.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Mam sump pod akwa. Ale komory fluidyzacyjnej z K1 nie da się wyciszyć na tyle, żeby nie przeszkadzała. Teraz mam sześcian 300L z żółwiem, ale docelowo ono wyląduje w mojej jamie, a w salonie chcę zrobić typowe rybne. 500? 720? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 13.12.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 jedno co bym zmieniła to stół postawiła prostopadle do ściany a nie równolegle, o ile zostanie wystarczająco dużo miejsca na wygodne przejście do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 15.12.2016 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Moja makieta domu dostała wiązary. Wszystkie wymiary i wzmocnienia dokładnie jak w projekcie, w skali 1:50. Konstrukcja dachu nie jest przytwierdzona tak abym mógł zdjąć przymierzać sobie modele mebli http://i.imgur.com/IJm8A5G.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota1234 15.12.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Dzięki. Chyba mam coś z głową, bo dopiero ławy fundamentowe wylane a ja już zamówiłem sadzonki ligustra i pęcherznicy na żywopłot od strony drogi powiatowej. W sumie z powodów czasowo-finansowych nie wiem kiedy skończę dom to przynajmniej niech żywopłot rośnie Moja koncepcja tego żywopłotu to możliwie jak najbardziej naturalny i przycinany tak aby wyglądał na dziko rosnące krzaki z przemieszanymi roślinami. Do planu rozmieszczenia roślin, stworzonego przy porannej kawie, użyłem... excela i funkcji RAND() Poniżej kilka wariantów wygenerowanych przez komputer http://i.imgur.com/QjVSNDr.jpg Część Ja właśnie jestem na etapie wykończeniówki. Cały dom wybudowałam z tatą i czasami mamą I wiesz co chyba podobnie jak Ty mam coś z głową,bo nawet fundamentów nie miałam wylanych a ja sadzonki na żywopłot miałam już posadzone. Dom się powoli budował a drzewka rosły dziś mam piękny 2 metrowy naturalny płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 15.12.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 Moja makieta domu dostała wiązary. Wszystkie wymiary i wzmocnienia dokładnie jak w projekcie, w skali 1:50. Konstrukcja dachu nie jest przytwierdzona tak abym mógł zdjąć przymierzać sobie modele mebli http://i.imgur.com/IJm8A5G.jpg Zajebiste! robisz to wszystko w drukarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 16.12.2016 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Drukarka 3D, modele rysowane w sketchupie. Potem klej modelraski i trochę cierpliwości Miało byc po łepkach zrobione - żeby tylko były wiązary celem wizualizacji pod kątem pustki nad salonem. Jak zacząłem "czytać" projekt konstrukcji dachu to sie tak wkręciłem, że każdą belkę, słupek, stężenie odwzorowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 16.12.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Drukarka 3D, modele rysowane w sketchupie. Potem klej modelraski i trochę cierpliwości Miało byc po łepkach zrobione - żeby tylko były wiązary celem wizualizacji pod kątem pustki nad salonem. Jak zacząłem "czytać" projekt konstrukcji dachu to sie tak wkręciłem, że każdą belkę, słupek, stężenie odwzorowałem a tam nad garażem ten ostatni wiązar który opiera się tylko na murłacie, to tak jest w projekcie? Wygląda to co najmniej podejrzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 16.12.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 U mnie też tylko na murłatach opierają się po dwie krokwie na stronę.Wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 16.12.2016 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Tak jest w projekcie. Tak samo jest z drugiej strony domu. Pomiędzy garażem a domem, gdzie obie połacie dachu na siebie zachodzą, są tylko dodatkowe belki podpierajace same krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 16.12.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 No tak, tylko że zazwyczaj przy wiązarach murłata to grubsza deska (5cm), jakoś nie widzę tego aby na tym cokolwiek się opierało. Chyba że jest tam jakaś konkretna kantówka to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 18.12.2016 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2016 W tym projekcie murłata ma wymiar 16x16 wiec chyba nie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 03.03.2017 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Ruszam dalej z pracami. Teraz takie pytanko - czy mogę (i jakie ewentualnie ma to wady) zmienić przebieg kabla zasilającego? Na projekcie zaznaczony jest linią przerywana oznaczoną 8. Myśliałem, żeby puścić go przy samej ścianie frontowej domu zamiast 3m od niej - zaznaczyłem żółtą linią. Co Wy na to? http://i.imgur.com/N5YVuqn.jpg Jakoś te 3m od budynku wydajami sie dziwne - tak przez środek terenu przed domem. Na pewno będzie tam też mały ogródek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peta 04.03.2017 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 A nie jest wymagana jakaś minimalna odległość od ścian budynków? Na pewno są wytyczne odległości od innych instalacji Edit: Znalazłem coś takiego na internecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts