Mgogga 12.11.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witam interesują mnie opinie na temat kompaktowych urządzeń do grzania wody, pompy ciepła, piecyki gazowe, zbiorniki pojemnościowe i przepływowe.Chciałbym skorzystać z waszych doświadczeń. Testuję właśnie najmniejsą pomę ciepła aristona nieś primo 80 jak na razie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 12.11.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 . Testuję właśnie najmniejsą pomę ciepła aristona nieś primo 80 jak na razie jestem zadowolony Opowiadaj. Ile osób na pokładzie ?jaki rozbiór wody ? Powietrze z pomieszczenia czy z zewnątrz? Szukasz porady a sama /sam możesz udzielić paru.Mało osób na forum spotkalem co jej używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgogga 03.12.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 (edytowane) ROpowiadaj. Ile osób na pokładzie ?jaki rozbiór wody ? Powietrze z pomieszczenia czy z zewnątrz? Szukasz porady a sama /sam możesz udzielić paru.Mało osób na forum spotkalem co jej używa. Dwie osoby osiemdziesiat litrów wystarcza , powietrze z kubatury ,garaż I kotłownia . Ponieważ mam zniżkę na energię electricznà nice bardo przejmuję się kosztami z pomiaru wychodzi ok 70 kWh za dwa miesiàce. Co do za let gabaryty nice wield większe do bolder a 80 l ,wisi na ścianie, nie zajmuje miejsca na podłoodze obniża temperaturę w lecie wydmuch powietrza na strych w zombie o temp ok 7 stop I C Edytowane 3 Grudnia 2015 przez Mgogga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 03.12.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 jeżeli pompa jedynie do cwu to zdecydowanie powietrzna jakaś nieduża, ale nie taniej i lepiej będzie pomyśleć o kolektorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.12.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 R Dwie osoby osiemdziesiat litrów wystarcza , powietrze z kubatury ,garaż I kotłownia . Ponieważ mam zniżkę na energię electricznà nice bardo przejmuję się kosztami z pomiaru wychodzi ok 70 kWh za dwa miesiàce. Co do za let gabaryty nice wield większe do bolder a 80 l ,wisi na ścianie, nie zajmuje miejsca na podłoodze obniża temperaturę w lecie wydmuch powietrza na strych w zombie o temp ok 7 stop I C Czy to sam Antonio Merloni udziela się na polskim forum z pomocą Google Translatora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mgogga 18.01.2016 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 kolektory wymagają bufora o sporej pojemności trzeba to gdzieś ustawić. Zastosowana prze ze mnie pompa Aristona jest naprawdę kompaktowym urządzeniem przy pojemności 80 l CWU na dwie osoby wystarcza. ponadto cena najtańszy kolektor to ok 6 tys. plus montaż na dachu i rozprowadzenie instalacji instalacji . Koszt dwukrotnie przekraczający koszty pompy z instalacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts