Barwinek MM 12.11.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Nasza przyszła oaza spokoju i miejsce na spełnianie wspólnych marzeń i pragnień. Poprostu nasz wymarzony wspólny DOM Zaczynamy budowę naszego Domku! Naszego Barwinka. Nie bedzie zaduży, metraż to tylko 103m2, ale powinien wystarczyć na 2 dorosłe osoby + w przyszłości dwoje dzieci, kota i psa(choć piesek ma mieszkać na działeczce, TŻ się niechce zgodzić na zoo w domu). Projekt domu mamy indywidualny, mieliśmy już wcześniej koncepcje jak ma wyglądać nasz wymarzony dom, oczywiście były spięcia, były negocjacie co do wielkości( i choć dalej uważam że mam za mały salon i kuchnie) to doszliśmy do kompromisów i bardzo powoli zaczynamy spełniać nasze małe marzenie. Rozmieszczenie pomieszczeń w domku mieliśy już rozplanowane w naszych główkach zanim jeszcze kupiliśmy działke ale dopiero po wybraniu i zakupieniu gruntu zaczeło się dopasowywanie naszych marzeń i koncepcji do warunków zabudowy jakie ustaliła gmina. Tak więc z niektórych rzeczy musieliśmy zrezygnować inne udało się przenieść do rzeczywistości. Nie będzię to szybka budowa i najprawdopodobniej jeszcze kilka lat minie zanim się tam wprowadzimy co daje nam czas na przemyslenie wszystkich pomysłow które chcę zmieścić w domu. Będę więc wdzięczna za uwagi i konstruktywną krytykę, bo czasem można przedobrzyć gdy się tak bardzo czegoś pragnie jak ja pragnę naszego Domu. PS; CHCIAŁAM DODAĆ WIZUALIZACJĘ ALE NIE REAGUJE FUNKCJA DODAJ PLIK ? MOŻE KTOŚ WYTŁUMACZY CZY MOŻNA DODAWAĆ ZDJECIA Z KOMPA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 12.11.2015 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=6538&attachmentid=337372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.11.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witaj. Uroczy dom Macie już pozwolenie na budowę czy jeszcze jesteście na etapie tworzenia projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 12.11.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 (edytowane) witaj Aniko. Mamy pozwolenie, mamy ekipę i juz w sobotę prawdopodobnie będą nam zalewać strop:D ale jutro postaram się opisać więcej i może opanuję dodawanie zdjęć Edytowane 12 Listopada 2015 przez Barwinek M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 12.11.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337372&d=1447360013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.11.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Udało się Skoro budowa już tuż tuż i z ekipą a nie gospodarczo to czemu planujesz budowę na lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 14.11.2015 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Mamy już wszystkie pozwolenia, załatwiliśmy też kierownika budowy, ekipę która postawi nam dom do SSO. I na tym będziemy musieli na trochę przystopować, bo nie posiadamy takiego budżetu jaki chcielibyśmy mieć. A nie zabardzo chcieliśmy też wchodzić w wieloletnie kredyty bo mieszkać mamy gdzie i nikt nas z własnego mieszkania nie wygoni. Więc budowę rozłożymy na raty. Nasza działka jest niewielka bo to tylko 613m2, docelowo ma być około 800m2. Kształtem przypomina skoszonego z jednej strony prostokąta. Dom ma stać na środku działki, z jednej jego strony będzie POŚ-ka i część garażowo-składowa, z drugiej stron część rekreacyjna, gdzie będzie altanka z grillo-pieco-wędzarką. Będę wyrabiać domowe wędliny. Projekt robił nam młody architekt z Białegostoku, bardzo sympatyczny i zdolny młody chłopak, którego polecam serdecznie. Na parterze bedziemy mieć kotłownie, łazienkę, pokój dzienny z kuchnią i jedną sypialnie która może po zrobieniu góry stanie się pokojem gościnno-komputerowym. Na poddaszu bedzimy mieć 3 sypialnie, łazienkę i 2 mikro garderoby. A oto i rzut parteru : i podasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 14.11.2015 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 A to zdjęcie działki zanim zaczeliśmy jakiekolwiek prace budowlane a tak jest już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 16.11.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Jak dopisze pogoda to już jutro będą zalewać strop a ja od jakiegoś czasu zastanawiam się z czego wykonać podjazd, warunkiem nie ukrywam będzie koszt, chcialabym zredukować go do minimum, tylko co bedzię piękne albo chociaż ładne i nie wykończy mojego portfela ? Podjazd kończy sie wiatą na samochód a na ścianie są drzwi do kotłowni więc najprawdopodobniej tam bedzię beton ale chyba nie jestem przekonana zeby betonować też cały podjazd. Za kostką brukową też nie przepadam może macie jakieś pomysły? A może robiliście jakieś podjazdy typu DIY i możecie polecić? Edytowane 16 Listopada 2015 przez Barwinek M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 17.11.2015 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 To wygląda bardzo ładnie. Ciekawe czy komponowało by się to dobrze z betonem. Cały czas mnie kuszą polne kamienie ewentualnie forma do tzn. "kocich łbów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 20.11.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Sprawę tych form do betonow poruszalam u siebie kiedyś i dziewczyny mówiły że takie rozwiązanie jest bardzo nietrwałe :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 21.11.2015 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 O widzisz. Czytam twój temat od początku a to mi jakoś umkneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 23.11.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Projekt domku bardzo ładny, będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 26.11.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 uroczy domek podobna powierzchnia jak nasz ipodobne plany na zycie, na razie jestesmy we 2, sa plany na więcej czlonkow rodziny tylko u nas juz jest pies, będzie na salonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 26.11.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witajcie Czaplanko i MałyDomku! Dziekuję Za odwiedziny i oczywiście zapraszam częściej.Wybaczcie że wcześniej nie byłam w stanie Was przywitać ale już to nadrabiam ostatnimi jesiennymi jabłkami w formie szarlotki przezemnie popełnionej Muszę wam się do czegoś przyznać, własnie wczoraj udało mi się dokończyć papierologie zwiazaną z dokupieniem kawałka działki i już nasza działeczkę można nazywać działką. Urosła A fachowcy już górę murują. Zaraz będa kłaść krokwie:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 26.11.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Zamieszczam inspiracje, takie 1 okno planuję w kuchni, z tym że moje bedzię wyższe odrobinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 26.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 To musisz mieć piękne widoki z okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 28.11.2015 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Nie są to zapierające dech w piersiach widoki i widać ulicę ale nie jest też źle. Latem są tam kuropatwy, lis przychodzi w odwiedziny (tego lata wygrzewał się u nas na ławach fundamentowych) mnóstwo różnych: dużych i małych ptaków, jaszczurki i zaskrońce. Ogólnie jest dość sielsko w koło mojej działki. A na ten moment pierwsza sąsiadka się czasem w odwiedziny wprasza I małpa jedna, wyczuwa moment kiedy chłopaki mają przerwe śniadaniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 02.12.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 fajne okno, moja refleksja po wybudowaniu - trzeba bylo jeszcze bardziej powiekszyc okna ładna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 11.12.2015 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 No i may już krokwie. Tu nasze schody na podasze i schodki przed głównym wejściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts