mes420 12.11.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Podłączyłem nowy zestaw hydroforowy, niestety po dłuższym (kilku godzinnym) nieużytkowaniu pompa nie pompuje wody. Jeśli hydrofor załącza się raz po razie (lub maks po godzinnej przerwie) to sam bez problemu ciągnie wodę, ale jak dłużej postoi to pompa chodzi na sucho i dopiero po zassaniu wody pompą ręczną hydrofor zaczyna pracować.. Co może być przyczyną? W załączniku schemat instalacji, studnia na 35m, rura pe 40, zawory zwrotne trzymają, nowa pompa omnigena jy1000, lustro wody na 6 m (nie sprawdzałem, to opinia studniarza co do głębokości lustra) Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 13.11.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239340-Hydrofor-pompuje-tylko-po-zalaniu-pompy-wod%C4%85-pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.11.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) O ile dobrze pamiętam to w tym zestawie zasysanie maksymalnie jest z 6 metrów. Ile masz od smoka w studni do pompy? Pamiętaj też , że w poziomie masz też 4 metry a więc mniej więcej już metr zasysania tracisz.Nie wiem po co te dwa zawory zwrotne- wystarczy jeden przy pompie.. Jeżeli na dole w studni smok nie trzyma to i zawór nie pomoże za wiele. A jeszcze jedno możesz mieć nieszczelność na złączkach i woda ucieka z linii na zasysaniu. Edytowane 13 Listopada 2015 przez wiesiek6308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 02.09.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Zamiast starego żeliwnego zbiornika i pompy, zestaw hydroforowy. Zobacz historię z domu pana Jacka: Więcej filmów poradnikowych - zobacz na murator.tv - Telewizja poradnikowa dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts