PiotrJ 13.07.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 -------------------------------------------------------------------------------- Mam problem!! Mieszkam w bloku z lat 50-ątych w którym ogrzewanie jest piecowe .Dwa lata temu mój sąsiad założył centralne ogrzewanie . Kuchnia w której ma zainstalowany piec C.O. przylega do mojego pokoju Miej więcej od roku zaczęły się moje problemy związane z wydzelającym się ze ściany zapachem spalenizny ,czy raczej sadzy .Na ścianie nie widać żadnych pęknięć czy w ogóle jakichkolwiek zmian czy przebarwień . Wzywałem już 2 kominarzy , niestety nie potrafili nic mi doradzić . Może ktos wie jak mam rozwiązać ten problem . Próbowałem już smarować ścianę uni-gruntem i wodą szklaną . niestesty nic nie pomogło !! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20581-%C5%9Bmiedz%C4%85ca-%C5%9Bciana/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.07.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 budynki w tamtych latach powstawaly w mysl zasady: majster -nie zaluj materialu - wiecej piasku i wody stad tez sadze ze caly smrod przechodzi przez spoiny w murze zwlaszcza ze wtedy budowany z cegly pelnej lub dziurawki jedynym wyjsciem jest wpuscic rure w przewod spalinowy - ale samemu placic za to chyba nie bedziesz - a jak go do tego zmusic? hmmm....sam nie wiem co poradzic Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20581-%C5%9Bmiedz%C4%85ca-%C5%9Bciana/#findComment-358101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damis 13.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Miałem podobny przypadek. Okazało się że podczas remontu dachu "fachowcy" resztki papy wrzucili do kominu z pieca CO. Dlatego sprawdź czy masz drożne kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/20581-%C5%9Bmiedz%C4%85ca-%C5%9Bciana/#findComment-358429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.