Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

salon - problem z narożnikiem

KrzysiekW1

Recommended Posts

Proszę o pomoc :)

W świeżo wyremontowanym mieszkaniu zdecydowaliśmy (ja+żona) się na kupno szarego narożnika z Agaty Meble, w trakcie oczekiwania na dostarczenie go, pomalowaliśmy ściany na dwa kolory jasny (link) i ciemny (link). No i powstał problem :/ (zdjęcie narożnika):

W naszej ocenie nasz narożnik ni w ząb nie pasuje do ścian.. Jesteśmy nawet zdecydowani wymienić całe pokrycie narożnika na jakiś beżowy, aby to miało ręce i nogi… ale chciałbym uniknąć tego kosztu ponieważ jest on równoważny z kupnem nowego narożnika :/

Czy możemy jakoś uratować tą sytuację? Dodatkami? Zmieniając kolor poduszek? Coś innego?

W salonie mamy oświetlenie nad stołem (zdjęcie) i nad narożnikiem (zdjęcie). Do kupna pozostaje nam szafka rtv, stolik kawowy oraz stół z krzesłami.

Proszę o pomoc i rady :)

Dlaczego uważasz, że nie pasuje?

Moim zdaniem pasuje - na tyle, na ile mogę ocenić na monitorze.

Szary ładnie koresponduje z beżami i brązami i wszelkimi kawami - czy zdjęcie sofy jest z Waszego domu?

Rzuciłabym kilka białych poduszek - może w geometryczne wzory/nadruki/napisy greige/cappucino. Meble białe.

Przy takiej bazie kolorystycznej możesz dodać prawie każdy kolor w dodatkach (tylko subtelnie;))