wondy 13.11.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Pomocy... Psełdofachowcy od gładzi we wszystkich narożnikach oraz przy suficie położyli mi akryl. I to w dodatku wszędzie jest nierówny, z bąblami. I co teraz? Położenie jeszcze raz pomoże? Czy jakoś to trzeba będzie zerwać? Zaciągnę ich do mieszkania w poniedziałek, poświecę żarówką i pokaże, ciekawe co oni na to Poza tym gładź nie jest idealnie równa, ma miejscami wewnątrz bąble / dziurki :/ Edytowane 13 Listopada 2015 przez wondy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamwaz 15.11.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Dlatego musisz czytać opinie zanim kogoś wynajmiesz. Ja również miałem problem przy montażu sztukaterii. Zakupiłem produkty ale w swojej okolicy nie miałem nikogo od montażu więc kogoś lokalnego wynająłem "za grosze". Jakbym wiedizał jak rozprowadzą akryl to bym sam to zrobił po obejrzeniu tutorialu ehhh Edytowane 15 Listopada 2015 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 15.11.2015 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No... tak to jest... sam miałem z 20 ekip i mogę książkę napisać ... Tynk gipsowy był gładki ale jednak nie tak idealnie jakbym chciał mieć w nowym domu. Zleciłem więc zrobienie gładzi. Gładź jest idealnie gładka, narożniki ostro wyprowadzone. W narożnikach wewnętrznych jest taśma, żadna fizelina, siatka ani akryl. Proponuję dać jeszcze warstwę gipsu i zatopić taśmę narożnikową. Akryl kładzie się po malowaniu farbą gruntującą, a nie po gipsowaniu... tyle wiem... proponuję też skonsultować się na wątkach poświęconych spoinowaniu i szpachlowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elvis26 20.11.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Witam. Poza tym gładź nie jest idealnie równa, ma miejscami wewnątrz bąble / dziurki :/ Od za szybkiego mieszania gładzi w wiadrze, trzeba na wolnych obrotach. Generalnie takie niedoróbki w gładzi poprawia się po gruntowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.11.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Szanowny Panie,rozumiem, że w przedstawionym przez Pana wątku chodzi o akryl malarski. Polecam usunąć go wszędzie tam, gdzie występują bąble i pęcherze, następnie oczyścić powierzchnię i zagruntować ją ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu40-grunt-uniwersalny Kolejny krok to aplikacja szybkoschnącej masy naprawczej ACRYL-PUTZ® LT22 LIGHT: http://www.sniezka.pl/produkty/szpachlowanie/specjalne-przeznaczenie/opis/acrylputz-lt-22-light Stworzoną na bazie tej masy spoinę formujemy palcem, co pozwoli dokładnie wyrównać narożnikach. Ostatni etap to przeszlifowanie i odpylenie masy oraz nałożenie na nią cienkiej warstwy gruntu. Po wykonaniu tych kroków powierzchnia jest gotowa do malowania.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts