Kasia_B7 13.11.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam, Kupiliśmy niedawno mieszkanie, które jest stanowczo za ciemne. Z powodów własnościowych nie jest możliwe wybicie okna, pomyśleliśmy więc o luksferach. Jako że to będzie jedyne doświetlenie pomieszczenia i chcielibyśmy żeby było powierzchniowo duże, to zamiast dwóch warstw luksferów chcieliśmy wstawić jedną i dołożyć od środka okno fix żeby poprawić termikę. Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i wie że ma ono jakieś potężne wady? Pomijając brak możliwości wyczyszczenia szyby od środka? Dziękuję i pozdrawiamKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.11.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Ten temat był tu omawiany kilkukrotnie. Dochodziliśmy do Twoich wniosków, nigdy nie było "kontynuacji" ze strony tych, którzy mieli zamiar to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.11.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam, Kupiliśmy niedawno mieszkanie, które jest stanowczo za ciemne. Gratuluję zakupu, ale nie wiem jak może być za ciemne mieszkanie. Za mało okien ma? To czemu je kupiliście. Z powodów własnościowych nie jest możliwe wybicie okna, pomyśleliśmy więc o luksferach. To jesteście właścicielami czy nie? Okna w bloku nie wybijesz bo zewnętrzne ściany są ścianami nośnymi więc nikt przy zdrowych zmysłach Wam nie pozwoli tego zrobić. Jako że to będzie jedyne doświetlenie pomieszczenia i chcielibyśmy żeby było powierzchniowo duże, to zamiast dwóch warstw luksferów chcieliśmy wstawić jedną i dołożyć od środka okno fix żeby poprawić termikę. Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i wie że ma ono jakieś potężne wady? Pomijając brak możliwości wyczyszczenia szyby od środka? Dziękuję i pozdrawiam Kasia Jeśli chcesz zrobić to w ścianie działowej pomiędzy pokojami to chyba nie potrzebny jest fix. P.S. Z mojego doświadczenia - na wszystkie okna jakie mam to właśnie z FIXa podwiewa jakoś najbardziej. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale tak właśnie się dzieje. Jakość okien (nawet nie pamiętam producenta) jest taka sobie średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts