fenix2 13.11.2015 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam, czy ktoś może podzielić się opinią na temat tego wkładu?Lub zaproponować coś lepszego o mocy około 6kW z doprowadzenie powietrza z zewnątrz? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.11.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jasiu nie ma dziury do powietrza zewnętrznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salon Kratki.pl 14.11.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dzień dobry Państwu. Witam,czy ktoś może podzielić się opinią na temat tego wkładu? Lub zaproponować coś lepszego o mocy około 6kW z doprowadzenie powietrza z zewnątrz?Pozdrawiam. Fenix2 ... Ja się podzielę opinią. Jaś to malutka kasetka kominkowa, ktora ma być prosta i nieskomplikowana technicznie oraz kosztować poniżej tysiąca zł. I za taką kwotę ma znaleźć odbiorcę wpasowujać się w ten a nie inny segment wkładów kominkowych. Tyle w temacie. Takie już "normalne" paleniska kominkowe, z parametrami spalin spełniającymi wszelkie współczesne normy, całkiem inaczej zaprojektowane i całkiem inaczej wyglądające, o parametrach, które mniej więcej łapiących się na te 6 kW to np. Nadia 8 (3-9 kW) lub nieco większy (chociaż dalej nie za duży) wkład MBM (4-13kW). Pozdrawiamy i zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.11.2015 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Salon Kratki.pl dziękuje za odpowiedz. Interesuje mnie wkład o jak najmniejszej mocy. Palenie tylko rekreacyjne, samo ma około 34m2 i nie chce sauny. Rozprowadzenie gorącego powietrza do 1 pomieszczenia nad kominkiem. Obejżałem tą Nadie 8 fajny wkład tylko ta cena. Edytowane 15 Listopada 2015 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 15.11.2015 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Jasiu nie ma dziury do powietrza zewnętrznego... A wydawało mi się, że ma. Późna godzina była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 19.11.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 (edytowane) Czy policzyłeś ile ta rekreacja będzie kosztować zusammen do kupy? (przepraszam za germanizmy) Mam na myśli:wkład, obudowa jakieś bajery może to być kwota rzędu 7tys wzwyż, czy warto dla miłej atmosfery/relaksu z brudną szybą(tanie wkłady tak mają), syfem obok kominka. Mam to za sobą i nigdy więcej tanich wkładów, sprzedałem za 1/3 wartości bez żalu. Jak ma to być rzeczywiście incydentalne palenie, to szkoda kasy, jak już to dobry model kozy też będzie kosztować ale zaoszczędzisz na obudowie.O tym co mnie grzeje i co sprawia, że palenie i grzanie sprawiam przyjemność dowiesz się tutaj, polecam przeczytaj, nie pożałujesz nawet jak tego nie zastosujesz - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172514-Taki-sobie-piecyk-ceramicznyIlekroć mam rozpalić mam banana na pysku. Nie mówiąc o tym jak dużo pracy i drewna oszczędzam. Edytowane 19 Listopada 2015 przez janusz_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 18.01.2017 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 A wydawało mi się, że ma. Późna godzina była. Jasia można kupić w wersji z powietrzem z zewnątrz jak i z wewnątrz. W czym on jest gorszy od "normalnego" wkładu?? Nie mówię o wielkości mocy bo nie wszyscy potrzebują wielkiego paleniska. Ale co źle sie pali?? Mała sprawność?? Jakieś wady konstrukcyjne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Jasia można kupić w wersji z powietrzem z zewnątrz jak i z wewnątrz. W czym on jest gorszy od "normalnego" wkładu?? Nie mówię o wielkości mocy bo nie wszyscy potrzebują wielkiego paleniska. Ale co źle sie pali?? Mała sprawność?? Jakieś wady konstrukcyjne??Myślę, że jak ktoś nie widzi różnicy gołym okiem, powinien kupować w ciemno! Nic mu po dobrej jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 19.01.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Myślę, że jak ktoś nie widzi różnicy gołym okiem, powinien kupować w ciemno! Nic mu po dobrej jakości... Może oświecisz szczegółami ?/ Co w nim jest złej jakości. Inna stal?? Inny materiał w palenisku?? Oprócz tego że jest mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Może oświecisz szczegółami ?/ Co w nim jest złej jakości. Inna stal?? Inny materiał w palenisku?? Oprócz tego że jest mały Temat był wałkowany wielokrotnie na forum. Nie mam siły znów o tym pisać. Jak nie o Jasiu, to o Mał....sorki, o Zuzi....czy na czasie: ANTONI! To wszystko to samo, tylko gabaryty....Sam pisałem dlaczego Zibi lepszy od Basi, a Nadzia od Zibika....Daj coś z siebie...Poszukaj, podlinkuj. Ciebie to kręci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?243423-WK%C5%81AD-KOMINKOWY-Ja%C5%9B-6kW&p=6994034&viewfull=1#post6994034 Tu masz magika który z tego żyje i potwierdza (przez kwiatek ) moje słowa...Jego pomęcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 19.01.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) No własnie jest wiele wręcz identycznych wkładów różniących sie wielkością, ja potrzebuję "małego" i spotykam taki tekst:"Jaś to malutka kasetka kominkowa, ktora ma być prosta i nieskomplikowana technicznie oraz kosztować poniżej tysiąca zł. I za taką kwotę ma znaleźć odbiorcę wpasowujać się w ten a nie inny segment wkładów kominkowych. Tyle w temacie.Takie już "normalne" paleniska kominkowe, z parametrami spalin spełniającymi wszelkie współczesne normy"Więc skoro budowa innych (większych) jest podobna to one też są wkładami "nie normalnymi"..Np. Basia - w sumie różni sie wielkością... Edytowane 19 Stycznia 2017 przez jaskul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Napisz, kurka, do czego Ci ten wkład (czy kominek), to może coś wymyślę...A nie przewód doktorski otwierasz z filozofii spawania akwariów do spalania drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 19.01.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Doktorat już zrobiłem parę lat temu nie z kominków Jasia będę zakładał do pokoju 35 metrów + otwarta kuchnia około 10 (dom 8 letni) Komin cegła pełna przekrój 14x25 Obudowa z płyt Promasil Palenie nie ma być głównym źródłem ciepła a rekreacyjno- nastrojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.01.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Doktorat już zrobiłem parę lat temu nie z kominków Jasia będę zakładał do pokoju 35 metrów + otwarta kuchnia około 10 (dom 8 letni) Komin cegła pełna przekrój 14x25 Obudowa z płyt Promasil Palenie nie ma być głównym źródłem ciepła a rekreacyjno- nastrojowe.No to nie ma o co kopii kruszyć...nawet magisterka niepotrzebna...Na wakacje do Portugalii też można pojechać Citroenem C 3...kiedyś pisałem nieźle o Basi, jeśli nikt nie oczekuje od niej jakiś niesamowitych osiągnięć.... Jaś to pewnie podobna konstrukcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts