leors 14.11.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jako że jestem nowym użytkownikiem forum pragnę się grzecznie przywitać i przedstawić. Mam na imię Leszek.Od kilku dni mam problem ze sterownikiem ST880. Po pewnym czasie pracy wyskakuje komunikat że jest wysoka temperatura mosfet. Po wyłączeniu funkcji PID działa prawidłowo. Naprawa sterownika wiąże się z odesłaniem do serwisu TECH i pomyślałem że kupię jakiś sterownik na ten czas i na inne nieprzewidziane sytuacje. I tu mam pytanie co mogę kupić względnie dobrego nie wpędzając sie jednocześnie w duży koszt? Czy sterownik IE30z byłby dobrym wyborem? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TechSterowniki 23.11.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Dzień dobry, Alarm temperatura mosfet za wysoka, świadczy o tym, że tranzystor, który reguluje obroty wentylatora ulega przegrzaniu, często ma to związek z pracą dmuchawy np. uszkodzony kondensator rozruchowy, opory na łożyskach, zanieczyszczenie turbiny, uszkodzony przewód zasilających itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leors 23.11.2015 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Dzień dobry, Alarm temperatura mosfet za wysoka, świadczy o tym, że tranzystor, który reguluje obroty wentylatora ulega przegrzaniu, często ma to związek z pracą dmuchawy np. uszkodzony kondensator rozruchowy, opory na łożyskach, zanieczyszczenie turbiny, uszkodzony przewód zasilających itp. Nie bardzo się na tym znam, ale tak podejrzewałem, gdyż po odłączeniu dmuchawy wspomniany komunikat się nie pojawia. Czy wobec powyższego możliwe że wystarczy tylko zmienić dmuchawę lub przeprowadzić jej konserwację/naprawę? Dmuchawa to WPA-120. Przy 30% pracuje prawidłowo, ale przy 25 po pewnym czasie zaczynają się kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts