jayy 14.11.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Prosze o ocenę koncepcji projektu mojego domu, ma to być dom parterowy bez garażu i kotłowni 195 m 2. Czy widzicie jakies błedy, które warto naprawić, nam się ten rozklad podoba, poza niewielkimi niuansami, chcielibyśmy jedynie gabinet przeniesc w jakies cichsze miejsce, być mioze nie widzimy jednak jakichs błędów, których chcielibyśmy uniknąć, z góry dziękuje za uwagi http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/fac18a89b8447d79 Edytowane 14 Listopada 2015 przez jayy POWIEKSZENIE zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.11.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Nie widać wymiarów zbyt dobrze, ale:1) bardzo dużo przestrzeni na komunikację2) wejście do kuchni daleko od wejścia3) dziwne te ścianki w jadalni i salonie4) tramwajowy układ jadalni i salonu - będzie ciasno, nie będzie możliwości przestawienia mebli5) widoku na kominek nie będzie z żadnego miejsca poza tarasem Co jest przy ściance naprzeciw łóżka w głównej sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.11.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Salon jest jakby "przejściowy" bo są 2 strefy nocne po lewej i prawej sypialnia,do których prowadzą korytarze (duża strata powierzchni na komunikację). Piękny duży dom i na pewno nie tani w budowie,wszystko zależy od waszych potrzeb i oczekiwań.Przy parterówce fajnie nieco oddzielić strefę dzienną od nocnej np:http://images78.fotosik.pl/72/972e4d249cf3f7c4med.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 14.11.2015 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Rozumiem oddzielenie sypialni rodziców w jednej części domu od pokoi dziecięcych w drugiej części domu. Nie wiem po co te ścianki w przestrzeni dzienne- moim zdaniem niepotrzebna strata przestrzeni - w tak dużym domu pomyślałabym o dodatkowej garderobie przy wiatrołapie, jeśli nie chcecie widzieć szaf z jadalni. Kominek przeniosłabym na środek, dwustronny między jadalnią a salonem.http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/fac18a89b8447d79_zpsgulqxn3w.png Pomyślałabym również o innym ustawieniu pokoi dziecięcych - jeśli dobrze widzę, to nie są duże, jak na metraż domu - starałabym się tak je ustawić, żeby zniwelować wejścia bezpośrednio przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.11.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Projekt wg mnie wyglada jakoś chaotycznie, jakby poskladany z elementów, niespójny Obrys budynku bardzo nieregularny, być może ma to logiczne uzasadnienie w elewacji, ale jak patrzę na rzut, to mi to nie pasujeRozkład oczywiście musi pasować przede wszystkim mieszkańcom, wydaje mi się jednak, że wygodniej byłoby dla wszystkich przenieść wc dla gości ze strefy dzieci, rownież pralnia w tej części jakoś mi nie pasujezgadzam się z przedmowczyniami, że salon z jadalnią słabo rozwiązany, nie daje komfortu rodzinnego spędzania czasurozumiem oddzielenie części dla rodziców od dzieci, rozumiem też chęć zasłonięcia kuchni, jednak tu jest to rozwiązane bez pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts