kasiamirek1719513701 15.11.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam, Orientuje sie ktoś może ile "gminie" średnio zajmuje podział działki ? Tzn. Mam już komplet dokumentów od geodety, mam również warunki zabudowy. Ostatnia czynność jaką miałem wykonać w tej sprawie to złożyć wniosek o podział działki, wniosek złożony 12.11.15. Słyszałem od znajomego, że w jego przypadku trwało to około 2 miesięcy. A jak było u Was? jak wyglądała procedura? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamirek1719513701 19.11.2015 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Nikt z Was nie mial z tym z powyższym styczności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.11.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Oj, nie jeden miał, było to już kilka razy na forum. U mnie wszystko trwało około pół roku. Najpierw opracowany był wstępny projekt podziału, to musiała gmina zatwierdzić. Jak decyzja z gminy o wstępnym podziale się uprawomocniła, to geodeta przyjechał okazywać granice sąsiadom, wbijać słupki, z tego zrobił mapkę i znów pismo do gminy poszło. Prawomocna decyzja gminy potrzebna była z kolei starostwu, żeby nową działkę włączyć mogło w rejestry i sądowi, żeby uwzględnić podział w księgach wieczystych. U mnie na szczęście zajmowali się tym geodeta i notariusz, z Wydziału Geodezji musiałam załatwić tylko wypis z rejestru gruntów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts