Munch 08.07.2002 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Czym i jaką techniką najlepiej wykończyć sufit w mieszkaniu w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.07.2002 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Jeżeli strop jest z plyt to na pewno pęka.Ja położyłem siatkę na całości(mogą być szerokie pasy na łączeniach)-siatka pod styropian.Na siatkę tynk gipsowy na gładko.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 08.07.2002 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 To bardzo zależy od całego klimatu wnętrza.Na pękające płyty można przykleić (wzdłuż rys) styropianowe belki, które imitują prawdziwe. Wtedy wnętrze nabierze charakteru "domu" z balami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.07.2002 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Dobry pomysł.Ja u siebie zrobiłem takie belki z regipsu a to po to żeby do środka zmieścić halogeny(po 3 na belce razem 12 włączane po dwie belki)światełka mam opór.Całość folia samoprzylepna"Dąb"z wys.3m nie widać że to pic.Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2002 On 2002-07-08 08:53, bigmario4 wrote: Jeżeli strop jest z plyt to na pewno pęka.Ja położyłem siatkę na całości(mogą być szerokie pasy na łączeniach)-siatka pod styropian.Na siatkę tynk gipsowy na gładko.Mario Proszę dokładnie określić metody pracy przy likwidacji szczelin lub pęknięcia stropu, zanin ułożono siatkę zbrojarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.07.2002 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2002 Usuwam luźne fragmenty,następnie szpachlą zębatą nakładam tynk gipsowy na to siatka.Siatkę nalezy dobrze wtopić w tynk.następnie po przeschnięciu nakladam drugą warstwę iwygladzam.Po wyschnięciu calości-szlif,unigrunt i malowanie(siatka szerokie pasy-0,5m lub caly sufit jeśli bardzo nierówny)Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 23.07.2002 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2002 Mój znajomy założył płyty GK na stelażu,na to tapeta sufitowa z ładną fakturą na to farba- wygląda super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts