Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Metamorfoza mieszkania

karena

Recommended Posts

Poduszki od Catti piękne, ale ja nie widzę u Ciebie takich kolorów ;) Koniecznie coś ożywczego, świeżego, z wykorzystaniem barw z dywanu. Świetnie wyglądałyby te, które masz (łososiowa i turkusowa) z granatowymi, w geometryczne wzory :)

U Ciebie nie dawałabym tej jasnej łososiowej. Z wymianą pozostałych zaczekałabym na spokojnie, aż coś fajnego trafisz.

widzisz? :lol2:

każda chce dobrze, ale doradza tak jak sama lubi, co jest absolutnie zrozumiałe ;)

Tomkowa lubi granaty, ma jasną kanapę i u niej wyglądają rewelacyjnie pomieszane i z żółtymi i z pomarańczem i z szarością.... mam obawy jak się skomponują z tym ciemnym brązem :cool:

może akurat?

ja kupiłam wszystkie w odcieniach taupe, bo lubię... mam i matowe i błyszczące i wpadające w szarość i wpadające w brąz...

a ty jakie lubisz?

(tu miejsce na odpowiedź :D)

.... i takie właśnie kup :)

choćby to było kolorystyczne szaleństwo, albo wprost przeciwnie.... nuda ;) ......to będzie twoje.... a to najważniejsze...

tu masz 36 stron poduszek:

http://www.homebook.pl/produkty/poduszki-dekoracyjne

powodzenia :rotfl:

Pomysły Catti na dekoracje są rewelacyjne.

dziękuję Piu :hug:

Edytowane przez Catti

• Odpowiedzi 211
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jak tu się nie zgodzić z Catti? :hug:

Zgadzam się też z Piu co do grafik nad kanapą ;) Cotton balls też tam nie pasują ;) Można ją zapełnić eleganckimi dodatkami, świecznikami, wazonami, ramkami ze zdjęciami, lub powieszonymi we wnęce obrazami. Widzę tam coś takiego, jak nad tym łóżkiem (nie zwracamy uwagi na to, że są trzy wnęki ;) ):

dekoracyjne-oswietlenie-sypialni-6.jpg

Zgadzam się też z Piu co do grafik nad kanapą ;) Cotton balls też tam nie pasują ;)

Cotton balls są u nas tylko gościnnie - docelowo wylądują w pokoju córki, a właściwie już się robi miejsce na nie:) Co do grafik to obrazki kupiłam z myślą o ramkach. Chciałam do nich powkładać czarno - białe zdjęcia dzieciaczków z sesji zdjęciowych. Jednak teraz jak tak patrzę na te inspiracje od Was to zastanawiam się czy nie byłyby lepsze ramki np. srebrne. A co myślicie o połączeniu parę czarnych i srebrnych ?

Jednak teraz jak tak patrzę na te inspiracje od Was to zastanawiam się czy nie byłyby lepsze ramki np. srebrne. A co myślicie o połączeniu parę czarnych i srebrnych ?

Będzie super :) Zamierzasz je ustawiać, czy też wieszać?

Dywan przesunięty zgodnie z Waszymi wskazówkami :)

I jak, lepiej? :) Fotki prosimy :)

Edytowane przez Tomkowa

Zdjęcia we wnęce wolałabym ustawiać.

Namawiam Cię na powieszenie kilku i kilku ustawienie ;) Wtedy będą lepsze proporcje. Wnęka jest wysoka, a ustawione ramki tylko to podkreślają. Chyba, że część z nich będzie tak wysoka :) Nie musisz wiercić dziur w ścianie, możesz wykorzystać taśmy Command lub Tesa;)

Nie musisz wiercić dziur w ścianie, możesz wykorzystać taśmy Command lub Tesa;)

Świetna myśl - nie pomyślałam o tym. Więc ramki ze zdjęciami będą i wisiały i stały :)

Czy moja propozycja dot. ramek czarnych i srebrnych się sprawdzi? Czy pójść raczej w jeden kolor i nie mieszać tego ?

Co do poduszek, to ja lubię najbardziej symetrycznie ;) Czyli, jak planujesz 6 poduszek, to 4 parami są takie same, a 2 inne motywem lub wielkością. Coś w jak poniżej. Tu jest 5 poduszek, ale chodzi o system ;) Dwie jednakowe na końcach, dwie jednakowe obok i na środku inna.

white-couch-table-Living-Room-Beach-with-beaed-ceiling-ceiling-fan.jpg

A tu są niby wszystkie z innej parafii, ale z wiodącymi kolorami, które występują na każdej poduszce. I dlatego zgrywają się idealnie :)

white-couch-table-Living-Room-Transitional-with-CEILING-LIGHT-corner-sofa-825x510.jpg

• 1 month później...

Witam wszystkich ponownie :) Jakoś strasznie cicho się tutaj zrobiło. Okres świąteczno - noworoczny wyhamował moje zmiany w salonie, ale ponieważ już wszystko wróciło do porządku dziennego czas na reaktywację i zmian ciąg dalszy :)

Nasz duży kąt w salonie między witryną i komodą zapełnia jeszcze choinka ale ponieważ mój małż przymierza się do jej wyniesienia postanowiłam rozejrzeć się za wymarzonym fotelem. Jakoś tak przyjemnie i miło zrobiło się w salonie z wypełnionym kątem więc nie uśmiecha mi się aby znowu był on pusty. Przejrzałam już parę stron na necie i wstąpiłam do paru salonów w poszukiwaniu "tego wymarzonego" i jakoś ciągle za mną chodzi ten :

cupido_2_hd_1,lFaYeqWeaWZRmdiQiHtf.jpg

A oto podnóżki do niego

MT-MAZUR_CUPIDO_H-82x82-GR2_hd,lFaYeqWeaWZRmdiQiHtf.jpg

MT-MAZUR_CUPIDO_H-82x82-PP75_hd,lFaYeqWeaWZRmdiQiHtf.jpg

MT-MAZUR_CUPIDO_H-82x82-PP75_hd_1,lFaYeqWeaWZRmdiQiHtf.jpg

Każda opinia mile widziana :)

Edytowane przez karena