piłkarz451 16.11.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Panowie, gdzie najlepiej jest kupić samochód dostawczy dla małej firmy budowlanej? Jakie modele polecacie ? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, awaryjnością, kosztami eksploatacyjnymi. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.11.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 pilkarz: zależy od tego czy masz jakiegoś mechanika u siebie w ekipie. Ja nie mam żadnego przekonania do elektroniki. Do tego szukaj auta na ramie, z silnikiem w dobrym stanie, zależy od tego co wozisz - na bliźniaku. Zabudowa - twoja decyzja. W autach do '99 roku da się trafić na pełną niemal mechanikę. Opisz swe wymagania coś się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.11.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Ja miałem Sprintera CDI z najmocniejszym silnikiem. Sprawdził się. Zamortyzował się ze dwa - trzy razy, a na koniec tak fajnie jeszcze wyglądał i "chodził", że mi go ukradli... W międzyczasie kupiłem staruszka, też sprintera, z tych pierwszych, z prostymi lampami. Na bliźniakach, z dużym silnikiem, z oryginalną windą, za niewielkie pieniądze...Coś pięknego! Będę go utrzymywał przy życiu jak tylko długo się da, mimo zakupu nowego, bo potrzebuje dwóch...No i tego nowego się trochę boję...Ale inne marki też mają wady, a do niemieckich wad, już się przyzwyczaiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 17.11.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Nie kupuj 'przebiegu' - kup pewność kwitów (serwisy w stacjach, może FV. Od 2 lat przebiegi są rejestrowane przy przeglądach. To zweryfikuj.Lepiej kupić auto z przebiegiem +30% ale pewnym niż szemrany, mniejszy przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłkarz451 18.11.2015 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Jeżeli szukasz używany to zależy jaką kwotą dysponujesz. Najlepiej kupić taki powiedzmy 3-5 letni od jakiejś firmy, która wiesz, że nie robi dużych przebiegów. Dla dostawczaka 100tyś przebiegu rocznie to wcale nie jest dużo jeśli ciągle ktoś nim jeździ. Kupujesz od firmy na fvat w leasingu, ale najpierw trzeba sprawdzić kondycję auta wizualną (idzie poznać przebieg) i techniczną (po tym co było wymienione względem fabrycznego też idzie poznać przebieg). Ogólnie temat bardziej na forum motoryzacyjne niż budowlane, ale akurat na samochodach trochę się znam. No właśnie a ja się nie znam za bardzo i dlatego się tego boję. Można stracić sporo pieniędzy i czasu. Znalazłem 4 letniego Forda Transita na autogiełdzie "niekręcone" co o nim myślisz ? Rocznik 2011 Silnik 2.0 diesel Moc 115 KM Przebieg - 98 502 Cena -51 699 Na zdjęciach wygląda ok, ale martwi mnie ten przebieg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 18.11.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 ktos kupił sobie dostawczaka żeby robic nim niecałe 25 tys rocznie?? Powiem tak - mój 6-letni opel astra (osobówka) ma przejechane 360 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 18.11.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 no powiedzmy, że ja robię poniżej 25 tys. autem dostawczym, żadna sztuka mieć niskie przebiegi w pewnych typach działalności.natomiast musiałbym mieć coś z głową, żeby np. kupić nowy i sprzedać po 2 latach.Jak ktoś poradził wcześniej: 2-3 latek po leasingu z polskiej ręki.są firmy sprzedające tylko takie auta, odkupowane od funduszy na tzw. licytacjach.przebieg ok. 200 tys jest realny i w miarę o.k.marki nie doradzę - bo ogólnie wszystko teraz jest dużo gorsze niż kilka lat wstecz. najlepsze opinie ma master, najgorsze mercedes, najtańszy jest fiat/psapowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SalonFordDw 11.12.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Panowie, gdzie najlepiej jest kupić samochód dostawczy dla małej firmy budowlanej? Jakie modele polecacie ? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, awaryjnością, kosztami eksploatacyjnymi. thx Mam Transita, używany znalazłem z salonie. Warto poszukać, a same koszty ubezpieczenia są małe, samochód na siebie zarabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 11.12.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 no powiedzmy, że ja robię poniżej 25 tys. autem dostawczym, żadna sztuka mieć niskie przebiegi w pewnych typach działalności. natomiast musiałbym mieć coś z głową, żeby np. kupić nowy i sprzedać po 2 latach. Jak ktoś poradził wcześniej: 2-3 latek po leasingu z polskiej ręki. są firmy sprzedające tylko takie auta, odkupowane od funduszy na tzw. licytacjach. przebieg ok. 200 tys jest realny i w miarę o.k. marki nie doradzę - bo ogólnie wszystko teraz jest dużo gorsze niż kilka lat wstecz. najlepsze opinie ma master, najgorsze mercedes, najtańszy jest fiat/psa powodzenia Kupując nowy już wyjeżdżając z salonu masz 20% w plecy a po dwóch latach użytkowania to połowa ceny. No chyba , że chcesz komuś zrobić prezencik to owszem nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 12.12.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 ja sprowadziłem Mastera 2,8 ze Szwecjichodzi jak przeciągza darmo tam oddają - normy spalin wykluczają podobno starsze samochody w tych rejonachpali do dychy - załadowany czy na pusto - czyli mniej niż nowe z tej półkinie zniszczony, nie kręcony, cieplutki i nawet ma Webasto - wspaniała rzeczpolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.12.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Ja szaleje na samochodzie, a w zasadzie dwóch... Jeden ma 11 lat (ad. 04, Fabia I 1,9 SDI nalot ok 473 tys km) chodzi jak przeciąg..., drugi to auto z dowodem osobistym 23 lata). Renault Messenger (tzw. B-series) silnik 2,5 TD 106 (116?) kucy, na bliźniaku, ładowność w papierach ok 1300 kg, faktyczna 2800... nie zniszczony, nie zharatany... pełna mechanika żadnych elektronicznych wynalazków. Daje sobie radę. Przez krótki most spalanie ok 10-11 na stówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts