michu44 16.11.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Witam ponownie po pierwszym poście (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242075-Pod%C5%82og%C3%B3wka-kaloryfery-%C5%BCeby-by%C5%82o-dobrze-)&p=6958719#post6958719) i Waszych ocenach mojej instalacji CO postanowiłem ją trochę doinwestować i dokupiłem siłownik do mieszacza podłogówki i sterownik Euroster Uni2. Wszystko fajnie działa, ale raz na czas zauważyłem dziwną sytuację. Euroster zaleca instalację czujnika temperatury zasilania jak najbliżej pieca (przypomnę: Vaillant turboTEC Plus VU 241/3-5 ) co też uczyniłem. Czasami jednak, gdy piec włącza się do podgrzania CWU, grzeje się także miedziana rura wychodząca z pieca na układ CO. W efekcie czujnik zasilania dostaje temperatury i odpala pompy podłogówki i kaloryferów. Dlaczego tak się dzieje - nie za każdym razem? Gdzie najlepiej podpiąć czujnik temperatury zasilania? z góry dzięki za odpowiedzi! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 17.11.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Odsuń trochę czujnik i tyle. Być może zawór trójdrogowy nie do końca się przełącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.11.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 1. mogą byc przebicia przez zawor 3d2. na koniec grzania cwu kociol sie przelacza na c.o. i pompa chodzi zeby schlodzic nagrzewnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts