editt2 17.11.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Cześć, liczę na waszą pomoc, mam do wyboru okna: 1. Firmy Witraż Białystok profil Softlne 82 VEKOokucia Maco Multimatic3 szybowekolor obustronny- ciepły montaż na taśmę - cena 15,500zl 2. Oknoplus NorskStil - cieply montaz na tasme cena 18,100zl 3. Vertex v82 też z ciepłym montażem - cena 15,900 zl wszystkie okna z ukrytymi zawiasami, w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 23.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Vetrex i Witraż oferują ci te same okna. Nie wiem jakie okucia stosuje Vetrex (jakiej firmy) ale tak naprawdę to wszyscy (markowi) producenci mają podobną jakość. Kasa podobna, profil ten sam, okucia podobne. Bierz od tego dealera kto ma stabilniejszą pozycję na rynku. Bo to nie z producentem będziesz rozmawiał o serwisie lub reklamacji a z dealerem. A Profil Softline82 Veki polecam z czystym sercem. Dużo tego sprzedaję i wg mnie jest to jeden z najbardziej udanych profili Veka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aureliaa 07.12.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Chcemy wymienić okna, ale nie za bardzo możemy się zdecydować. Wysłaliśmy zapytania do większości większych firm z rejonu Warszawa i okolice, ale zalzy nam mocno na energooszczędnych oknach. Jak na razie wchodza w grę okna Drutex MODEROWANO , 5 komorowe, Uw = 0,95 W/(m2K) z uszczelami EPDM. Różnych opini sie i nasłuchałam i naczytałam oraz okna Avante Forte- 6 komorowe, Uw=0,75. Ktoś może ma, może się podzielić opinią? A może jakiś inne? Edytowane 7 Grudnia 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 07.12.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Tańszych nie znajdziesz a u Ciebie widać to jedyny argument to cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 07.12.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Chcemy wymienić okna, ale nie za bardzo możemy się zdecydować. Wysłaliśmy zapytania do większości większych firm z rejonu Warszawa i okolice, ale zalzy nam mocno na energooszczędnych oknach. Jak na razie wchodza w grę MODEROWNAO LINK REKLAMOWY okna Drutex[/url] Iglo 5, 5 komorowe, Uw = 0,95 W/(m2K) z uszczelami EPDM. Różnych opini sie i nasłuchałam i naczytałam oraz okna Avante Forte- 6 komorowe, Uw=0,75. Ktoś może ma, może się podzielić opinią? A może jakiś inne? Jak rozpatrujesz ciepły Drutex, to jak już - profil Iglo Energy z ciepłą (tworzywową) ramką. Uw wychodzi w okolicach 0,7, w zależności od rozmiaru. O takie pytaj. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez finlandia link reklamowy w cytowanej wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertPieściuk 08.12.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Chcemy wymienić okna, ale nie za bardzo możemy się zdecydować. Wysłaliśmy zapytania do większości większych firm z rejonu Warszawa i okolice, ale zalzy nam mocno na energooszczędnych oknach. Jak na razie wchodza w grę okna Drutex MODEROWANO , 5 komorowe, Uw = 0,95 W/(m2K) z uszczelami EPDM. Różnych opini sie i nasłuchałam i naczytałam oraz okna Avante Forte- 6 komorowe, Uw=0,75. Ktoś może ma, może się podzielić opinią? A może jakiś inne? W pierwszej kolejności szukałbym dobrej firmy której można zaufać, bo szukając współczynników, a później mając dziadowski montaż możemy sobie współczynniki między bajki włożyć. Coraz więcej klientów trafia do mnie z różnych firm gdzie sprzedawcy podchodzą do okien jak do towaru na jeden sezon. W tym roku promocja na KRYTE OKUCIA! W tym na Vekę bo klasa A, a w tym na Aluplast . Pytam się co ten sprzedawca wie o produkcie ? Szkolenia produktowe? Powtarza klientowi to co usłyszy od producenta okien, a później nie ma komu przyjechać na serwis i winnego też nie ma, bo producent zwala winę na nieprawidłowy montaż, a dealer na wadliwy produkt. Kto jest w tej wojnie poszkodowany, niech każdy sobie sam odpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M-arlena 12.12.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Najlepsze profile to Schuco i Veka. Jeżeli najważniejszym kryterium jest cena, to może to nie pójść w parze z jakością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.12.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Witam Najlepsze profile to Schuco i Veka. Jeżeli najważniejszym kryterium jest cena, to może to nie pójść w parze z jakością... a ta "najlepszość" to polega na czym ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kierzykowski 13.12.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Najlepsze profile to Schuco i Veka. Jeżeli najważniejszym kryterium jest cena, to może to nie pójść w parze z jakością... Od to cała prawda. Kwestia też czasu jakby śledzić największych producentów na bieżąco to można trafić w dobre promocje my swego czasu coś takiego trafiliśmy jak teściowie wymieniali okna podjechailiśmy do przedstawicielstwa w Zduńskiej Woli i teściowie dostali okna w promocji, ale... u nich polegało to na tym, że rzucili hasło chcemy wymienić okna, a obserwacja trwała chyba z 3 miesiące nic na siłę. Można w sumie i tak przejrzeć oferty i może coś się trafi dobrego. Edytowane 13 Grudnia 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NorbertPieściuk 14.12.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Cześć, liczę na waszą pomoc, mam do wyboru okna: 1. Firmy Witraż Białystok profil Softlne 82 VEKO okucia Maco Multimatic 3 szybowe kolor obustronny - ciepły montaż na taśmę - cena 15,500zl 2. Oknoplus NorskStil - cieply montaz na tasme cena 18,100zl 3. Vertex v82 też z ciepłym montażem - cena 15,900 zl wszystkie okna z ukrytymi zawiasami, w kolorze. Ukryte zawiasy nowa moda wśród producentów okien bo producenci okuć dają je teraz w tej samej cenie co zwykłe. Produkowałem okna na tych zawiasach i nie wybrałbym tej opcji. Kto mi zagwarantuje, że profil będzie trzymał dokładnie wymiary? Wygląda to estetycznie, każdy szuka nowych "chwytów marketingowych" ja jako praktyk wiem ile rzeczy można na nich zrobić źle i nie wybrałbym ukrytych. Proszę o informację jak ustawić docisk skrzydła do ościeżnicy na tych zawiasach? Bo zawias wchodzi we wrąb okuciowy i jak na produkcji możemy wyregulować ten parametr? Musimy ufać że profil zawsze będzie trzymał wymiar (tolerancje) jeśli nie to nam wieje zimą i co wtedy? Oczywiście serwis, kto na tym cierpi ostatecznie? Kombinowanie z uczczelkami, ostatecznie nowe skrzydło, a jak rama będzie nie taka nowy montaż... Wyprzedzając "specjalistów" profil musi trzymać wymiar, a jak nie to nowy musi dostarczyć producent, zgadzam się lecz jest jedno małe ale... Zakładamy że jest osoba w firmie która sprawdza wymiary profili przed cięciem, znajduje taki po dostawie i co wtedy? Rozumiem że dzwonicie do dealera z informacją że profil przyjechał nie o takich parametrach i dostawa opóźni się o 2 tygodnie? Dealer informuje o tym klienta, a on ze zrozumieniem czeka ? Pozdrawiam, Norbert Pieściuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 15.12.2015 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Macie może jakies opinie na temat firmy z pyskowic Eur....color. Przymierzam się do zakupu okien tej firmy a dokładnie modelu Synego. Strasznie mało opinii na ich temat. Profil Rehau. Porównywałem z Winergetikiem Premium (oknopl...) i V82 (vetr...). generalnie Synego wyszły taniej z lepszymi parametrami. Plusy minusy? Coś okna niepopularne, bo internet na ich temat milczy. Edytowane 15 Grudnia 2015 przez Szklara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontox 16.12.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Szukałem szerokich okien tak aby wpuszczały jak najwięcej światła do domu i jednocześnie były łatwe w konserwacji aby mogły przetrwać jak najdłużej. Na MODEROWANO j znalazłem okna pcw model bodajżeMODEROWANO . Wydaje mi się że idealnie się nadadzą. Muszę jeszcze sprawdzić przedział cenowy w innych firmach i można kupować. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts