aduska1212 04.05.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Witajcie! Za jakiś czas odbieramy pierwsze, własne M - niestety - zero doświadczenia w tym temacie. Do zaaranżowania mamy salon + aneks o powierzchni niecałych 19m2. Dorzucam zdjęcie - "odręczne" rozplanowanie. Chciałabym mieć jak najwięcej blatu roboczego, może być wąski - byleby był. Do tego rozkładany stół - po złożeniu 80cm x 80 cm. Blat przy stole (według mnie) mógłby mieć nawet szerokość/głębokość(?) 40-50 cm - i tak znacznie powiększyłby zarówno powierzchnię roboczą na blacie, jak i ilość szafek/szuflad. Wymiary tego pokoju to: 572 cm na 332,5 cm, a więc "ściana kuchenna" będzie miała ok. 3 m. Czy waszym zdaniem taki układ miałby sens i w ogóle jest możliwy do stworzenia? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie! PS. Salon + aneks będzie w bieli, czerni i szarości - może i oklepane, ale uwielbiam takie połączenia! Jedynie blaty być może będą w drewnie pasującym do podłóg (również jasne). Edytowane 4 Maja 2015 przez aduska1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 04.05.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Układ bardzo dobry,najlepiej jednak narysować wszystko w skali aby mieć obraz ile miejsca zostanie.(niestety nie ma wymiarów pomieszczenia).http://images66.fotosik.pl/858/fc5beeff6d649ac9med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 04.05.2015 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 (edytowane) Wymiary pomieszczenia to 3.32 x 5.72. Myślę, że "ściana kuchenna" będzie miała 3 m, ze względu na wentylację. Zlew najlepiej będzie zrobić pod oknem, czy może bliżej kuchenki? Oczywiście będzie niewielki. Dołączam zdjęcie z wymiarami. Przygotowałam również wizualizację na miarę moich umiejętności Edytowane 5 Maja 2015 przez aduska1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 14.05.2015 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Podbiję temat - może ktoś doradzi. W jaki sposób rozmieścilibyście sprzęty w moim aneksie? Przyznam szczerze, że to moje pierwsze mieszkanie i kompletnie się na tym nie znam... Wszystkie rady bardzo, bardzo mile widziane!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.05.2015 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Chyba nic innego tutaj nie wymyślisz niż to co powyżej ci wkleiłam,zlew zdecydowanie pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 15.05.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 A gdzie najlepiej umieścić zmywarkę? Między lodówką a kuchenką, czy może tuż za kuchenką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 15.05.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Napisz jakie są wymiary planowanej kuchni, ile ma wychodzić w głąb salonu, czy jest możliwość przeniesienia odpływu, wtedy będę w stanie pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 17.05.2015 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Planowana kuchnia to (tak myślę, okaże się jak już nam ściany postawią) ok. 3m(długość) x 2m (szerokość, w głąb salonu). Odpływ może być przeniesiony, jednak pierwotnie nie myśleliśmy o zlewie pod oknem, stąd też nie mam pewności,czy to akurat tam możemy odpływ przenieść. Wszystko się okaże, jak już będą stawiane ściany - wówczas omówimy te kwestie z deweloperem Jednak ja już teraz to planuję, bo musimy "zaklepać" stolarza i przedstawić mu przynajmniej przybliżony projekt, żeby wiedział, ile czas zajmie mu tworzenie naszej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 17.05.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W takim razie nie powiem Ci gdzie ustawić zmywarkę, skoro nie wiadomo gdzie można umieścić zlew Jeżeli chodzi o termin stolarza, to nie istotne jest gdzie wstawisz zmywarkę czy szafkę zlewową, a długość zabudowy oraz materiały. No i zaliczka oczywiście Jak już będą ściany mogę dokładnie rozpisać. Na mniej więcej układ kinki jest odpowiedni, zmywarka najlepiej przy zlewie, nawet nie wiadomo jak szeroka z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 25.05.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Dziękuję moim zdaniem - a przemyśleń było sporo - to najrozsądniejszy układ mebli na takim metrażu. Najbardziej przeszkadza mi to, że blat - "niby" wyspa będzie zaczynała się już pod oknem, a nie tuż za nim, jednak ze względu na ograniczony metraż musi tak zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 07.07.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Znów jestem zmuszona prosić o poradę... Jako, że będzie to moje pierwsze M nie mam doświadczenia i wiedzy... Czy ktoś z Was mógłby zwymiarować mi meble w moim salonie z aneksem? Tzn. jaka szerokość szafek w kuchni, odległość między nimi, jaka długość kanapy... Tak, aby w miarę swobodnie korzystać z obu pomieszczeń i żeby wszystko, co potrzebne, się w nich zmieściło... Nie wiem, czy zmieści mi się ta moja wymarzona dwurzędowa kuchnia i zostanie jeszcze miejsce na kanapę... Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 18.11.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 (edytowane) Drodzy forumowicze, zwracam się do Was z prośbą o pomoc w rozmieszczeniu mebli w pokoju dziennym i aneksie kuchennym, który ma tylko 18,75 m2. Zależy mi na: jak największej powierzchni blatu, jak największej ilości szafek do przechowywania (w kuchni), ale również na funkcjonalności i wygodzie. Idealnie byłoby również, gdyby kuchnia była chociaż trochę przysłonięta od reszty pomieszczenia. Na jednym z "projektów" umieściłam za oknem wysoką szafkę z piekarnikiem w zabudowie, co już chyba jest kompletnym szaleństwem Płyty i zlewu niestety nie możemy przesunąć. Kuchnia będzie "prosta", biały połysk, okap podszafkowy. Wymiary pomieszczenia - 332 x 572 Będę wdzięczna za wszelkie opinie, czas nagli, a ja nie mogę się zdecydować Edytowane 18 Listopada 2015 przez aduska1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts