porzadny 18.11.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Zastanawiamy się nad zakupem blachodachówki BudMat. Ponoć dobrej jakości i przystępna cena. Chociaż nie wiem, czy nie działa na nas za bardzo ich marketing:) Możecie powiedzieć coś o ich blachodachówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 18.11.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Reklamacja towaru w Budmat to mit, przekonałem się na własnej skórze.A już na pewno nie poleciłbym paneli na rąbek stojący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 18.11.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 A cos więcej,jaka blacha,cala historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz127 19.11.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Reklamacja towaru w Budmat to mit, przekonałem się na własnej skórze. A już na pewno nie poleciłbym paneli na rąbek stojący. mi dekarz który będzie krył dach powiedział tak , ze jeśli rąbek to albo Pruszyński albo Plannja - resztę określił jako nie liczące się przy czym zaznaczył , że Pruszyński ze względu na cenę a Plannja przez wzgląd na jakość. U mnie będzie krył blachą modułową Finnera. Jeśli chodzi o BudMat to on ma wiele zastrzeżeń co do plastyczności/miękkości tej blachy chodziło o Xmatt i Dmatt co wg.niego w sporym stopniu wpływa też na estetykę dachu jak również na jego kładzenie - wiadomo że zaraz znajdą się tacy którzy będą mówili , że gadam bzdury ale ja cytuje słowa człowieka który utrzymuje się z kładzenia pokryć dachowych. Porzadny na forum jest dużo odnośnie BudMatu i opinii o nich (wiem bo sam ostatnie 1,5tyg wybierałem producenta blachy) i uważam , że możesz dużo poczytać i sam wyciągnąć wnioski. Z moich obserwacji wynika jednoznacznie , że w jakiekolwiek gwarancje na XXXX lat nie ma co wierzyć bo kruczków jest więcej niż przy kredycie w banku. W moim przypadku jednym z większych kryteriów była powłoka. Życzę powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek188 19.11.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 X matt to blacha szwedzka a dmatt to niemiecka,z dwóch różnych hut,o co mu chodziło z ta plastycznością?ze wpływa na estetkę dachu?w jaki sposób???.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz127 19.11.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 wiesz co z tego co zrozumiałem chodziło o plastyczność i łatwość odkształcenia - ale ja jestem laikiem i to moje subiektywne odczucie po rozmowie z nim. BudMatu nie miałem w ręku w przeciwieństwie do Plannji i Rukki więc nie mogę nic więcej powiedzieć w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 19.11.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Też jestem teraz na etapie wyboru blachy.....i nie tylko budmat w takim razie ma problem z przyjeciem reklamacji ale rowniez o dziwo SUPER EXTRA OSŁAWIONY RUKKI.Tu na forum jest to porzadnie opisane,w dziale blachodachowek o ile dobrze pamiętam....Moim zdaniem z tego co się czyta, slucha innych .....to wszedzie gdzie nie patrzeć o reklamacji lepiej zapomnijmy. ....przy zakupie jestes dla nich Klient a pozniej zostajesz sam z problemem.Producent powie ze to wina dekarza bo ten niby zostawil opiłki na dachu a dekarz bedzie bronił swojego.Taki lajf. Jeżeli chodzi o budmat, sprzedawca blachy polożył u siebie wenecje niedawno w moim mieście. Widzialam -wyglada super .I biorę ją pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz127 19.11.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 tak było to opisane w dachu z blachodachówki - chodziło wtedy o Rukki Finnera - wypowiadało się kilka osób bardziej "elitarnych" i również wskazało na błąd odnośnie opiłków po wkrętach ale dotyczyło to wszystkich blach nie tylko Rukki w przypadku opiłków wygląda na to że większy akcent trzeba położyć na staranność ekipy wykonawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonski 30.11.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Jeżeli myślisz o blachodachówce Bud Mat, to możesz brać śmiało. Te zarzuty, które padają wobec Bud Matu, to w zasadzie problem wszstkich producentów. Bud Mat ma dobrą jakość, a przede wszystkim ma napraw efajne pokrycia, które po ułożeniu prezentuję się na dachu super. Ja mogę polecic Wenecję albo Sarę. Mam na dachu Sarę i nie narzekam. Co do Ruukii - to też bardzo dobre blachodachówki. Tylko spójrzcie na ich Finnerę - to niemal kopia blach Bud Matu. Z Ruukki moę polecić za to blachodachówki zatrzaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwolin 01.12.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Bierz Bud Mat śmiało. Ja sie zdecydowałem i od kilku lat nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz127 09.12.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jeżeli myślisz o blachodachówce Bud Mat, to możesz brać śmiało. Te zarzuty, które padają wobec Bud Matu, to w zasadzie problem wszstkich producentów. Bud Mat ma dobrą jakość, a przede wszystkim ma napraw efajne pokrycia, które po ułożeniu prezentuję się na dachu super. Ja mogę polecic Wenecję albo Sarę. Mam na dachu Sarę i nie narzekam. Co do Ruukii - to też bardzo dobre blachodachówki. Tylko spójrzcie na ich Finnerę - to niemal kopia blach Bud Matu. Z Ruukki moę polecić za to blachodachówki zatrzaskowe. ja jestem w sumie już po wyborze - co do podobieństw jak najbardziej uważam , że są ale przyznam że raczej Finnera ma jedną z bardziej charakterystycznych cech czyli wywinięcie blachy od spodu - w której z blach coś takiego jest?? ja położyłem Finnere i jestem z jakości położenia zadowolony- ekipa fachowa i dla przykładu oni sami od razu powiedzieli o trosce dotyczącej opiłków. Inna sprawa (dla mnie nieco poboczna) , to uważam wybór kolorów w Ruukki jest ubogi przykład kolor grafitowy w mojej ocenie mocno wpada w niebieski - ale to jest bynajmniej dla mnie sprawa mniej istotna niż sama jakość która w mojej ocenie przy wyborze blachy powinna być najważniejsza w gwarancje nie wierze bo kruczków jest pełno i tak jak ktoś już pisał jak chcesz kupić to cacy i super ale jak jest problem to już d*pa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts