Wigii 18.11.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Witam, zwracam się do was drodzy forumowicze o pomoc w wyborze drzwi wejściowych zewnętrznych do domu. Waham się pomiędzy drzwiami uniwersalnymi GERDA TT PLUS (gr. 5, a drzwiami energooszczędnymi MAR-TOM (gr. 7,2). Oba modele będą wybrane bez przeszkleń. Czy ktoś z was ma może zamontowane któreś z tych drzwi lub zna jakieś pomocne opinie na ich temat? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.11.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Porównujesz dwóch odmiennych producentów z dwiema różnymi seriami. Seria Gerdy i seria Mar-Tom to dwie inne historie. Napisz na czym Ci zależy najbardziej. Na szczelności, na cieple, na akustyce, na zabezpieczeniach, na wyglądzie ... jak pisałem wcześniej - to dwa różne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wigii 06.12.2015 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Raczej na cieple i wyglądzie. Propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.12.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jeśli jest możliwość doskubania $ to polecę z czystym sumieniem Wikędy Termo Prestige:http://wiked.pl/images/katalog/katalog_polski_drzwi_maj2015.pdf Mar-Tom (z całym szacunkiem dla firmy którą z resztą lubię) robiąc grubsze drzwi aspiruje na coś bardzo ciepłego ale tak do końca nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wigii 09.12.2015 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Niestety niema takiej możliwości już, remont zabrał większość pieniędzy. A gdyby miał Pan wybierać z tych dwóch co podałem to rozumiem że Martom raczej, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario 777 06.03.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Niestety niema takiej możliwości już, remont zabrał większość pieniędzy. A gdyby miał Pan wybierać z tych dwóch co podałem to rozumiem że Martom raczej, tak? bardzo szczelne są dzrwi od Dako, z PVC. Moj sąsiad kupił i zazdroszczę, bo ja tez poszedlem po reklamie i kupilem Gerdę. W tym Dako jeszcze sobie dobrał okna w tym samym stylu i cały dom fajnei wygląda i technicznie naprawdę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario 777 06.03.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 A zna się ktoś z was na baramch garażowych? która jest dobra do malutkiego garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.03.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 bardzo szczelne są dzrwi od D***, z PVC.... Bardzo chętnie dowiem się jak "szczelne". Możesz wrzucić jakiś papier na potwierdzenie parametru przepuszczalności powietrza? Czy po prostu też idziesz na całość i liczysz że inni pójdą "po reklamie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 15.03.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Jak to jak szczelne są te drzwi? Przecież kolega napisał że "bardzo". Oj Fin - chyba zostajesz w tyle z nowymi normami zgodnymi z dyrektywami unijnymi implementowanymi do naszego prawa. "Bardzo" oznacza bardzo szczelne drzwi. A papier to wkładasz pomiędzy skrzydło i ościeżnicę aby sprawdzić czy równo dolega hi hi hi. A co do dylematu kolegi Wigii który zapewne już kupił 100 lat temu drzwi to powiem że nie wiem. Nie wiem gdzie mieszkasz i czego oczekujesz. Dodatkowo porównujesz dwie zupełnie inne półki o czym pisałem wcześniej - może komuś się przyda przy przekopywaniu forum za jakiś czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacfar 23.01.2017 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 uciekaj przed gerdą, tanie modele omijaj szerokim łukiem, gtt plus to dziadostwo jakiego świat nie widział i za to chcą pieniądze i to niemałe. wałkuję ten bubel od ponad 2 lat, drzwi z przeszkleniem wyginają się i odchodzą dołem od ram w każdy mróz poniżej -5C, wiatrołap z podłogówką i grzejnikiem, niejaki jabłoński z gerdy napisał w odpowiedzi na reklamację - nie widząc i nie będąc, że na pewno są w nieogrzewanym pomieszczeniu bez wentylacji progi stalowe nierdzewne - model za dopłatą 2x wymieniany - bo rdzewiały, w końcu wstawili drewniany, po niecałych 2 latach dąb gerdy się rozwarstwił wzdłużnie i wypada uszczelka- parodia i zlewanie klienta do czego dołączają się sprzedawcy nie chcąc na siebie brać odpowiedzialności z tytułu rękojmi, bo jaki pan taki kram. ostatni raz wezwałem ciechanowskiego sprzedawcę tego chłamu do wymiany, potem idę z całą korespondencją do rzecznika konsumentów i nadam sprawie bieg prawny . któregoś dnia wygrzebię wszystkie zdjęcia - pordzewiałe progi, wygięte drzwi, przez które do domu nawiewał śnieg i sklecę kolejny wątek w cyklu - jak nas olewają producenci bubli wespół ze sprzedawcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 23.01.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Chciałbym zobaczyć kilka zdjęć na podparcie tego co piszesz. Nie abym Ci nie wierzył, bo sam zmuszony jestem to sprzedawać (pracuję u kogoś) i wiem o czym piszesz. Niemniej teraz to są tylko "puste słowa" dla kogoś kto będzie przeglądał ten wątek za kilka lat. Co do droższych modeli Gerdy to OK - raczej ciężko wieszać takie psy jak Ty teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan Kalita 26.01.2017 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 No nie wiem Mazwoj, coraz częściej słyszy się opinie o Gerdzie takie jak ta powyżej. Już tam pominę tą całą ideologię, ale faktycznie mają brzydki zwyczaj odrzucania reklamacji nawet w przypadkach kiedy jest ona jasna i oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts