niebieski33 18.06.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 @ Bolus Dlaczego Pan zakłada że będę palił mokrym drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niebieski33 18.06.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Mam jeszcze 2 pytania do użytkowników OEPlusa. W ich materiałach podają że można spalać ekogroszek pomieszany z trocinami. Dają też możliwość spalania łupin etc. Czy jest możliwe do podajnika nasypanie zrębków? czy podajnik zadziała czy też ich spalanie mogłoby się odbywać jedynie na ruszcie awaryjnym. Drugie pytanie? przynajmniej w Nowym Sączu nie mają na stanie OEP 10kW żebym mógł go zobaczyć na żywca- ze zdjęć widać że po otworzeniu górnych drzwiczek do rusztu jest rzeczywiście niedaleko- no właśnie ile jest od krawędzi drzwiczek do rusztu? żebym mógł sobie to wyobrazić No to jeszcze trzecie pytanie? czy jest na forum ktoś z okolic Nowego Sącza czy Nowego Targu/ Zakopanego ewentualnie z okolic Krakowa Bochni-Brzeska u którego mógłbym zobaczyć taką OEP 10 kW? i posłuchać rzeczywistych doświadczeń a nie żenujących , nacechowanych jakimś jadem i żółcią wypowiedzi niektórych uczestników tego forum. Co do części tych dyskusji , mogę je określić słowem "zapieczone" co w sumie trochę pasuje jezeli chodzi o tematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.06.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Niebieski, ja CI pisze nie jako producent, konstruktor czy nawet sprzedawca kotłów, pisze Ci jako użytkownik kotła z podajnikiem i to nie jednego kotła i nie od jednego sezonu a zaczynam dziewiąty chyba. Jeśli TY chcesz dalej wierzyć w to co piszą czy mówią Ci wymienieni powyżej to już Twoja sprawa. Napiszę Ci jeszcze raz, odpuść sobie te ruszta i pomysł palenia na nich, więcej i dłużej przekonywać nie mam Cię zamiaru Mimo że z Bolusiem bardzo się "lubimy" to weź sobie też do serca co on napisał, pomijając tylko złośliwości ( buziaczki ) w moją stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 19.06.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 @ Bolus Dlaczego Pan zakłada że będę palił mokrym drewnem? Proponuję raz jeszcze wrócić do mojego wpisu, poczytać powoli i wszystko będzie jasne. Chce sobie pan kocioł spinkolić, to nic nie stoi na przeszkodzie. Kto bogatemu zabroni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 20.06.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jak to jest z ta smołą w kotle mozna by przyjac teorie ze ma ona własciwosci ochronne antykorozyjne dla blachy np płoty smołowane jeszcze przez naszych dziadkow stoja do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boluslolusj23 20.06.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Jak to jest z ta smołą w kotle mozna by przyjac teorie ze ma ona własciwosci ochronne antykorozyjne dla blachy np płoty smołowane jeszcze przez naszych dziadkow stoja do dzis Dobrze to ująłeś: ma właściwości ochronne. I to potężne. Przed przekazywaniem ciepła ze spalin do wody. Jak się smoła na dziadziowym płotku w słonku rozgrzała a wiaterek trochę pyłu na to narzucił, to jeszcze lepszy kożuszek się zrobił. A w spalinach i słoneczko ciągle grzeje i pyłu na całe stado baran(ów)nich kożuchów. Czyli prawie jak na płocie. Tylko to PRAWIE różnice czyni. Ogromną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts